Restaurants de transports
Restaurants de transports
Hola, inicio aquest fil per copsar les vostres opinions sobre els restaurants dels trens de llarg recorregut, avions, i altres transports que en tinguin. Si el menjar dels cotxes restaurants és bó o no, com és el servei, etc, etc.
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
Informe gastronòmic
Varia molt, tant entre companyies com dins d'una mateixa, amb el temps.
Ferrocarril: Només tinc l'experiència del TH Barcelona-París, em va semblar bé. Altrament, entrepans a l'Overlander (nocturn Wellington-Auckland) i l'Alfa Pendular (Braga-Lisboa); el típic entrepà embolicat, res de l'altre món.
Avions: La meva primera etapa aeronàutica (fins a començaments dels anys 90) la qualificaria com a "la del plàstic". Anés on anés, semblava que el menjar tingués més E-xxx que ingredients naturals. Després, la cosa va anar millorant. En especial, les companyies asiàtiques i les austríaques (sobre tot Lauda Air, que en el seu apogeu, fa cosa d'uns 10 anys, servia uns esmorzars per llepar-se els dits). Últimament, la cosa ha baixat força. O bé han suprimit els àpats (cosa força comprensible) o els han reduït a la mínima expressió (ja no tan comprensible, per això, més valia eliminar-los del tot); el cas més paradigmàtic és Portugália, que en pocs anys ha passat de servir àpats en porcellana de Vista Alegre a donar unes basòfies infumables. I, pel que fa al cafè, el pitjor de llarg, a Alitalia, curiosament l'aerolínia de bandera del país del cafè per excel·lència; allò era un brebatge torrat indecent. Però, en general, els avions no són lloc per a qui ens agrada el cafè.
Àrees de servei: Les millors, les Rosenberger austríaques. Bufet lliure, bon menjar. En canvi, les d'aquí (i no només, però són les que tinc més presents), dolentes i cares. Per cert, encara no entenc com poden tenir les vitrines plenes d'ampolles de vi, a la vista de tot conductor per fer-li boqueta.
Ferrocarril: Només tinc l'experiència del TH Barcelona-París, em va semblar bé. Altrament, entrepans a l'Overlander (nocturn Wellington-Auckland) i l'Alfa Pendular (Braga-Lisboa); el típic entrepà embolicat, res de l'altre món.
Avions: La meva primera etapa aeronàutica (fins a començaments dels anys 90) la qualificaria com a "la del plàstic". Anés on anés, semblava que el menjar tingués més E-xxx que ingredients naturals. Després, la cosa va anar millorant. En especial, les companyies asiàtiques i les austríaques (sobre tot Lauda Air, que en el seu apogeu, fa cosa d'uns 10 anys, servia uns esmorzars per llepar-se els dits). Últimament, la cosa ha baixat força. O bé han suprimit els àpats (cosa força comprensible) o els han reduït a la mínima expressió (ja no tan comprensible, per això, més valia eliminar-los del tot); el cas més paradigmàtic és Portugália, que en pocs anys ha passat de servir àpats en porcellana de Vista Alegre a donar unes basòfies infumables. I, pel que fa al cafè, el pitjor de llarg, a Alitalia, curiosament l'aerolínia de bandera del país del cafè per excel·lència; allò era un brebatge torrat indecent. Però, en general, els avions no són lloc per a qui ens agrada el cafè.
Àrees de servei: Les millors, les Rosenberger austríaques. Bufet lliure, bon menjar. En canvi, les d'aquí (i no només, però són les que tinc més presents), dolentes i cares. Per cert, encara no entenc com poden tenir les vitrines plenes d'ampolles de vi, a la vista de tot conductor per fer-li boqueta.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
- Estrella_de_Galicia
- N6
- Posts: 288
- Joined: Thursday 02/02/2006 17:28
- Location: /dev/null
- Contact:
m'enrecordo un dia que vaig anar en l'estrella Vigo - Barcelona i vaig demanar el menu de pollastre amb patates, com que no en tenien patates fregides (les de freir de tota la vida)em van possar una bossa de patates de sobre (sense comentaris).
També he viscut com que per falta de previsió habien pujat al estrella bosses de menjar del opencor... aixo també em va cridar molt l'atenció (aquest era un altre viatge)
Però en definitiva el menjar no está tan malament.
Només he volat un parell de vegades en avió barcelona-madrid per temes de treball els dos primers viatges et regalaven una veguda, després ya no et regalen res...es trist que no et donin res, per el costaba el viatge (abans de que surtisin els viages barats), en fi, millor en el estrella que en el avio.
També he viscut com que per falta de previsió habien pujat al estrella bosses de menjar del opencor... aixo també em va cridar molt l'atenció (aquest era un altre viatge)
Però en definitiva el menjar no está tan malament.
Només he volat un parell de vegades en avió barcelona-madrid per temes de treball els dos primers viatges et regalaven una veguda, després ya no et regalen res...es trist que no et donin res, per el costaba el viatge (abans de que surtisin els viages barats), en fi, millor en el estrella que en el avio.
Saludos
Pedro Aguilar
Pedro Aguilar
-
- N10
- Posts: 4267
- Joined: Saturday 14/05/2005 11:32
- Location: Horta
Cert. A mi em van servir uns pebrots del piquillo farcits amb brendada de bacallà... boníssims!davida wrote:El meu millor apat en un medi de transport ha sigut en Renfe, en Alvia de Madrid a Barcelona.
- Amanida de Canonge amb formate de Cabra
- Mero
I acompanyat d'un bon vi.
Amb la bona pinta que tenia, li vaig fer una foto:
Tren:
- Alvia Madrid Barcelona. El millor
- AVE Madrid Camp de Tarragona. Molt similar al Alvia, pero pel meu gust i no se perque el del Alvia es millor.
- Estrella. Cafeteria cutre. Malgrat que surt que feien algun plat calent. Casi tot entrepans. Cap maravella i un pel car
- Talgo. Molt similar al estrella en quan al menjar, pero amb la cafeteria mes decent.
- TGV Entrepans i algun plat calent similar a Renfe. Pero els preus doblant a Renfe.
- PKP. Varsovia - Frontera Lituana: Recordo haber menjar un plat tipic polonés de col amb carn bonissim. El vago restaurant era restaurant, malgrat el plats de paper.
- Sydney - Melbourne: Recordo el esmorzar que em van portar amb camarot. Molt complet.
- Melbourne - Adelaida - Alices Spring: Tren amb mes de 30 cotxes. Tenia un vago restaurant diferenciat per 1er i 2ana. Al de segona tenia un menjar calent (pasta, estofat, etc...) amb el menjaves amb una excelent calitat preu. Un menu uns 10€.
Avió:
- En intercontinentals que son els únics que tens menjar asegurat, he probat charter, Bristias Airways i AirFrance. Sens dubte el millor AirFrance acompanyat en la clase mes barata de champan francés.
- Clase Bussiness d'Spanair. Cap maravella. Cafe i pastes.
- Barcelona Londres: BA i Iberia volen amb codi compartit. Malgrat que pots comprar el bitllet a BA o Iberia la meitat del vols son operats per l'altre companyia. Pero si voles en avió operat en BA tens menjar i beure gratuit a turista mentres que si el vol es opert per Iberia et fots. No importa on hagis comprat el bitlllet sino qui l'opera. El preus es el mateix
Vaixell:
- Helsinki - Estocolm: Hi havia un buffet lliure bastant car i molt complet sobretot en quan a fumats, en canvi el vi que entrava era fastigos servit amb aixeta similar a la de la cervessa. Vi en pols i no es conya.
- Alvia Madrid Barcelona. El millor
- AVE Madrid Camp de Tarragona. Molt similar al Alvia, pero pel meu gust i no se perque el del Alvia es millor.
- Estrella. Cafeteria cutre. Malgrat que surt que feien algun plat calent. Casi tot entrepans. Cap maravella i un pel car
- Talgo. Molt similar al estrella en quan al menjar, pero amb la cafeteria mes decent.
- TGV Entrepans i algun plat calent similar a Renfe. Pero els preus doblant a Renfe.
- PKP. Varsovia - Frontera Lituana: Recordo haber menjar un plat tipic polonés de col amb carn bonissim. El vago restaurant era restaurant, malgrat el plats de paper.
- Sydney - Melbourne: Recordo el esmorzar que em van portar amb camarot. Molt complet.
- Melbourne - Adelaida - Alices Spring: Tren amb mes de 30 cotxes. Tenia un vago restaurant diferenciat per 1er i 2ana. Al de segona tenia un menjar calent (pasta, estofat, etc...) amb el menjaves amb una excelent calitat preu. Un menu uns 10€.
Avió:
- En intercontinentals que son els únics que tens menjar asegurat, he probat charter, Bristias Airways i AirFrance. Sens dubte el millor AirFrance acompanyat en la clase mes barata de champan francés.
- Clase Bussiness d'Spanair. Cap maravella. Cafe i pastes.
- Barcelona Londres: BA i Iberia volen amb codi compartit. Malgrat que pots comprar el bitllet a BA o Iberia la meitat del vols son operats per l'altre companyia. Pero si voles en avió operat en BA tens menjar i beure gratuit a turista mentres que si el vol es opert per Iberia et fots. No importa on hagis comprat el bitlllet sino qui l'opera. El preus es el mateix
Vaixell:
- Helsinki - Estocolm: Hi havia un buffet lliure bastant car i molt complet sobretot en quan a fumats, en canvi el vi que entrava era fastigos servit amb aixeta similar a la de la cervessa. Vi en pols i no es conya.
El meu cas...
Jo només he menjat entrepans calentons (llom amb formatge, pernill york amb formatge, etc.) a l'Euromed i a l'Alvia. Estaven bastant bé, no sé si serà perquè eren bons o perquè tenia una gana que em moria.
PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2
- Trenscat
- N10
- Posts: 2742
- Joined: Friday 22/04/2005 1:19
- Location: Terrassa-Estació del Nord
- Contact:
Jo no he menjat gaires cops al tren. De tota manera, darrerament he pogut tastar els entrepans de l'Euromed i l'Arco que crec que són els mateixos. L'entrepà de pernil no està malament del tot; fa gràcia això que te l'escalfin a la planxa com si fos un bikini o una cosa així.
El cop que més vaig menjar a un tren va ser en un AVE 102 de Lleida a Madrid anant en preferent. La veritat és que no recordo gaire el menjar en sí però sé que estava prou bé i que era força complet.
On també he menjat una mica ha estat en trens irlandesos. Tampoc tenia gaire secret ja que eren coses embolicades i el cafè dolent com en tot el país...
A avions sí que hi he menjat, quan encara donaven coses. En un viatge de Barcelona a Venècia en Sabena recordo que tot el menjar estava ultrafred, sense arribar a estar congelat, i que em van donar una mena de pastisset que anava recobert de cola-cao en pols per sobre. M'ho vaig menjar perquè tampoc sabia què fer a l'avió però de bo no gaire. Això sí, recordo un berenar en un avió d'Ibèria de Barcelona a Lisboa que no estava malament i un àpat de Barcelona a Londres en British Airways que tampoc estava mal. Evidentment, els darrers cops que he volat ja no he menjat ni begut res de res...
El cop que més vaig menjar a un tren va ser en un AVE 102 de Lleida a Madrid anant en preferent. La veritat és que no recordo gaire el menjar en sí però sé que estava prou bé i que era força complet.
On també he menjat una mica ha estat en trens irlandesos. Tampoc tenia gaire secret ja que eren coses embolicades i el cafè dolent com en tot el país...
A avions sí que hi he menjat, quan encara donaven coses. En un viatge de Barcelona a Venècia en Sabena recordo que tot el menjar estava ultrafred, sense arribar a estar congelat, i que em van donar una mena de pastisset que anava recobert de cola-cao en pols per sobre. M'ho vaig menjar perquè tampoc sabia què fer a l'avió però de bo no gaire. Això sí, recordo un berenar en un avió d'Ibèria de Barcelona a Lisboa que no estava malament i un àpat de Barcelona a Londres en British Airways que tampoc estava mal. Evidentment, els darrers cops que he volat ja no he menjat ni begut res de res...
Bernat Borràs http://www.trenscat.cat
- Mortadel·lo
- N9
- Posts: 1381
- Joined: Wednesday 04/05/2005 0:13
he provat els àpats d'unes quantes companyies aèries, però en destacaria dos:
Business class d'iberia: dos primers i dos segons a escollir, beguda a
gogó, tot molt bo i pagant classe turista (visca l'overbooking )
Czech Airlines, classe turista: Sense poder escollir plat, però molt bo tot, el goulash espectacular.
Business class d'iberia: dos primers i dos segons a escollir, beguda a
gogó, tot molt bo i pagant classe turista (visca l'overbooking )
Czech Airlines, classe turista: Sense poder escollir plat, però molt bo tot, el goulash espectacular.
ES PELIGROSO ASOMARSE
- genissimon
- N10
- Posts: 3183
- Joined: Wednesday 05/04/2006 12:43
- Location: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc
És que aquella beguda de procedència dubtosa que a Iberia en diuen cafè és digne de la pitjor mala fama que ja té el seu inseparable col·lega "el suc de taronja".FGC wrote:La veritat es que desde que han prhibit pujar liquids als avions la cosa esta malament sobretot en viatges internacionals.....BCN-NEWYORK amb Iberia: 1 café (pantano marrón) = 4 viatges de lavabo!!!!! aixó sí, amb tota amabilitat, et pregunten, un altre café? NOOOOOOOOORRR!!!!
Per a mí, el millors àpats van ser el 1999 en un MD-13 de Swissair Asia, abans que es refundés com a Swiss Arlines. Els croassants calentons de l'esmorzar estaven excel·lents (i et deixaven repetir). Ja no parlo de les xocolatines... I el sopar també era molt bò i amb coberts de veritat.
En tren (rodalies i regionals) sempre m'he menjat el que ja portava. En llarg recorregut recordo menjar un entrepà de truita de patates a la cafeteria d'un Talgo IV en servei Mare Nostrum entre València i Barcelona que va ser bastant de mal empassar (el pa sense tomàquet). L'anada va ser en un Intercity 448, en un llunyà gener de 1996.
I també recordo els divendres a primera hora de la tarda el senyor que passava per tota la 440 blava entre Girona i Caldes de Malavella venent entrepans i begudes a tots els "reclutes" que omplien el tren venint de Sant Climent Sescebes. Això era a la segona meitat dels 80, ja ens anem fent vells.
Salut !!
Re: Restaurants de transports
De Avui:
El servei de restauració del TGV Madrid-Barcelona servirà pa amb tomàquet
Renfe ha comptat amb l'assessorament del cuiner català Jordi Cruz, cap de cuina del restaurant 'L'Estany Clar' de Cercs (Berguedà) que té una estrella Michelín, per elaborar el servei de catering dels trens.
EFE
Sant Fruitós de Bages
Ult. Act. 14.02.2008 - 20:06 hs
El servei de restauració per a les classes Preferent i Club dels trens TGV entre Madrid i Barcelona oferirà als passatgers la possibilitat de demanar pa amb tomàquet.
Renfe ha comptat amb l'assessorament del cuiner català Jordi Cruz, cap de cuina del restaurant 'L'Estany Clar' de Cercs (Berguedà) que té una estrella Michelín, per elaborar el servei de catering dels trens.
El menú estarà marcat per la varietat i la dieta mediterrània, amb alguns dels plats més emblemàtics de la cuina catalana, com és el cas del pa amb tomàquet
acompanyat d'embotits de Catalunya.
El director general de Serveis de l'alta velocitat de Renfe, Abelardo Carrillo, ha assegurat que l'operador ferroviari pretén "donar un plus de qualitat" en els esmorzars, aperitius, dinars, berenars i sopars.
En els àpats principals -esmorzar, dinar i sopar- s'oferiran dos tipus de menús: el gourmet, que inclou un entrant, un plat principal -carn o peix- i postres; i l'express, destinat a aquells clients que vulguin dedicar menys temps al menjar o busquin una opció més lleugera.
També se serviran deu menús especials: baixos en sodi, per a diabètics, celíacs, vegetarians o lactovegetarians, als quals s'han incorporat dos menús elaborats també sota premisses religioses, com és el cas dels catòlics (vigília), jueus (kosher) o musulmans, i també un menú especial també per als nens.
Qualsevol d'ells haurà de ser sol·licitat prèviament en el moment d'adquirir el bitllet i amb un mínim de 24 hores d'antelació.
El servei de restauració del TGV Madrid-Barcelona servirà pa amb tomàquet
Renfe ha comptat amb l'assessorament del cuiner català Jordi Cruz, cap de cuina del restaurant 'L'Estany Clar' de Cercs (Berguedà) que té una estrella Michelín, per elaborar el servei de catering dels trens.
EFE
Sant Fruitós de Bages
Ult. Act. 14.02.2008 - 20:06 hs
El servei de restauració per a les classes Preferent i Club dels trens TGV entre Madrid i Barcelona oferirà als passatgers la possibilitat de demanar pa amb tomàquet.
Renfe ha comptat amb l'assessorament del cuiner català Jordi Cruz, cap de cuina del restaurant 'L'Estany Clar' de Cercs (Berguedà) que té una estrella Michelín, per elaborar el servei de catering dels trens.
El menú estarà marcat per la varietat i la dieta mediterrània, amb alguns dels plats més emblemàtics de la cuina catalana, com és el cas del pa amb tomàquet
acompanyat d'embotits de Catalunya.
El director general de Serveis de l'alta velocitat de Renfe, Abelardo Carrillo, ha assegurat que l'operador ferroviari pretén "donar un plus de qualitat" en els esmorzars, aperitius, dinars, berenars i sopars.
En els àpats principals -esmorzar, dinar i sopar- s'oferiran dos tipus de menús: el gourmet, que inclou un entrant, un plat principal -carn o peix- i postres; i l'express, destinat a aquells clients que vulguin dedicar menys temps al menjar o busquin una opció més lleugera.
També se serviran deu menús especials: baixos en sodi, per a diabètics, celíacs, vegetarians o lactovegetarians, als quals s'han incorporat dos menús elaborats també sota premisses religioses, com és el cas dels catòlics (vigília), jueus (kosher) o musulmans, i també un menú especial també per als nens.
Qualsevol d'ells haurà de ser sol·licitat prèviament en el moment d'adquirir el bitllet i amb un mínim de 24 hores d'antelació.
Re: Restaurants de transports
Per cert, no sé si escau aquest comentari aquí, però el deixo anar:
A sota del casino de Barcelona, a la Villa Olimpica hi ha una creperia italiana, que com a cuina fan servir un autobús de dos pisos sencer!!! llums incloses, costa de fer-se la idea de com el van entrar!!! Per cert, es menja però que molt bé.
A sota del casino de Barcelona, a la Villa Olimpica hi ha una creperia italiana, que com a cuina fan servir un autobús de dos pisos sencer!!! llums incloses, costa de fer-se la idea de com el van entrar!!! Per cert, es menja però que molt bé.
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
Semàntica
Més que "restaurants de transports", seria un cas de "transports al restaurant". Però suposo que l'administració farà la vista grossa en aquest cas d'alteració semàntica en les conjuncions...FGC wrote:Per cert, no sé si escau aquest comentari aquí, però el deixo anar:
A sota del casino de Barcelona, a la Villa Olimpica hi ha una creperia italiana, que com a cuina fan servir un autobús de dos pisos sencer!!! llums incloses, costa de fer-se la idea de com el van entrar!!! Per cert, es menja però que molt bé.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
-
- N7
- Posts: 454
- Joined: Wednesday 10/05/2006 22:03
- Location: Sabadell ( Barcelona )
- Contact:
Re: Restaurants de transports
Aprofitem això i ho tiroFGC wrote:Per cert, no sé si escau aquest comentari aquí, però el deixo anar:
A sota del casino de Barcelona, a la Villa Olimpica hi ha una creperia italiana, que com a cuina fan servir un autobús de dos pisos sencer!!! llums incloses, costa de fer-se la idea de com el van entrar!!! Per cert, es menja però que molt bé.
Alcentre de Sabadell, al Passeig de la pl. Major (si no recordo malament) hi ha una cafeteria anomenada "andana", a les parets, fotos de l'estació de França actuals.
Re: Restaurants de transports
Meeec! No és italiana, és bretona. He vist moltes vegades aquest autobus, que en temps devia ser una creperia ambulant com les nostres xurreries; de fet porta allà com a mínim 10 anys. Per cert, l'altre dia m'hi vaig fixar i és del fabricant Chausson.FGC wrote:Per cert, no sé si escau aquest comentari aquí, però el deixo anar:
A sota del casino de Barcelona, a la Villa Olimpica hi ha una creperia italiana, que com a cuina fan servir un autobús de dos pisos sencer!!! llums incloses, costa de fer-se la idea de com el van entrar!!! Per cert, es menja però que molt bé.
Re: Restaurants de transports
Té mèrit haver de demanar assessorament per a fer pa amb tomàquet a un cuiner amb la caché d'una estrella Michelin. Cosa que em recorda la lliçó inaugural d'un any a l'Autònoma, realitzada per l'il·lustre Grífols, en què a l'aperitiu següent es van servir xupitos de suc de pa amb tomàquet. Tenien gust d'aigua.Avui wrote:El servei de restauració del TGV Madrid-Barcelona servirà pa amb tomàquet
Renfe ha comptat amb l'assessorament del cuiner català Jordi Cruz, cap de cuina del restaurant 'L'Estany Clar' de Cercs (Berguedà) que té una estrella Michelín, per elaborar el servei de catering dels trens.
- Fran-Ikarus
- N11
- Posts: 5707
- Joined: Saturday 21/05/2005 1:19
- Location: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
- Contact:
Re: Restaurants de transports
Serà qüestió d'anar-hi! He vist que és una cadena de franquícies, i que en tenen més a Girona, a València...:vr wrote:Meeec! No és italiana, és bretona. He vist moltes vegades aquest autobus, que en temps devia ser una creperia ambulant com les nostres xurreries; de fet porta allà com a mínim 10 anys. Per cert, l'altre dia m'hi vaig fixar i és del fabricant Chausson.FGC wrote:Per cert, no sé si escau aquest comentari aquí, però el deixo anar:
A sota del casino de Barcelona, a la Villa Olimpica hi ha una creperia italiana, que com a cuina fan servir un autobús de dos pisos sencer!!! llums incloses, costa de fer-se la idea de com el van entrar!!! Per cert, es menja però que molt bé.
http://guerson.wordpress.com/2007/03/17 ... -in-girona
En un restaurant del carrer Aribau o Muntaner, on havíem anat a dinar algun cop, fa anys, des d'una antiga feina, tenien trossos de Talgo
Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan