A quan van pujar els esvorancs del AVE?
A quan van pujar els esvorancs del AVE?
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/notic ... mp=3035780
Foment diu que no sap quant puja la factura total pels esvorancs del TAV
Només el servei alternatiu de bus i la gratuïtat de Rodalies i Ferrocarrils haurien costat gairebé 30 milions d'euros
PAULA MERCADÉ. Barcelona
La mala execució de les obres del TAV a l'entrada de Barcelona va obligar, avui fa un any, a interrompre el servei de tres línies de Rodalies i una de Ferrocarrils. Les previsions eren que el tall durés aproximadament una setmana. Massa optimistes. Sis dies després de la suspensió del servei, la perforació del túnel del TAV va provocar un esvoranc d'uns 10 metres de profunditat a l'andana de l'estació de Bellvitge. Els trajectes ferroviaris es van cobrir amb un servei especial de bus que els usuaris de Renfe van haver de fer servir durant un mes i mig, i els de Ferrocarrils més de tres mesos. Fins que el Ministeri de Foment va retornar la normalitat a la xarxa convencional. Un any després del desgavell, Madrid encara no revelat la factura derivada d'aquell caos.
El Ministeri de Foment va necessitar tres mesos i mig per solucionar tots els problemes derivats de la mala execució de les obres de la línia d'alta velocitat a l'entrada de Barcelona. Però, quan ha passat un any d'ençà dels incidents que van desgavellar la xarxa ferroviària convencional, Foment encara no ha enllestit la factura dels costos derivats dels esvorancs del Gornal.
L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), ens adscrit a Foment i que supervisa els treballs del TAV, diu que «les despeses no estan tancades; no ho tenim tot comptabilitzat». Adif dóna aquesta informació i prou. Sorprèn que l'administrador d'infraestructures digui que no té quantificats els costos del caos ferroviari que va patir el país, quan alguns dels afectats –Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)– afirmen que ja han cobrat, fins i tot, les indemnitzacions.
La factura que Adif té pendent de fer hauria d'incloure què va costar reforçar amb formigó les vies de tren convencional de Renfe i arreglar el túnel de la línia de l'Anoia de FGC, dues infraestructures malmeses com a conseqüència directa de les obres del TAV. Al compte, caldria afegir-hi el que va costar el servei alternatiu de bus amb què tant Renfe com Ferrocarrils van cobrir els trajectes de les línies afectades pels talls. S'hi haurien de sumar també les despeses derivades del personal d'atenció al passatger que les dues companyies ferroviàries van haver de contractar mentre va durar el desgavell. I, finalment, la factura hauria d'incloure el que van deixar d'ingressar les operadores durant la interrupció del servei.
COMPTATS: UNS 30 MILIONS
La suma de les dades oficials i oficioses a les quals ha tingut accés aquest diari donen una factura parcial de gairebé 30 milions d'euros, 4,5 milions que correspondria pagar a Ferrocarrils i 23 milions més a abonar a Renfe. FGC assegura que ja ha rebut els 4,5 milions d'euros per part del ministeri i de l'asseguradora. Ferrocarrils explica que 3,1 milions del total són per fer front a costos externs, com per exemple, els serveis d'autocar per enllaçar les estacions d'Europa–Fira, Gornal, Sant Josep i l'Hospitalet des del 20 d'octubre passat quan es va interrompre el servei i fins el 2 de febrer que es va restablir. També cobreixen la despesa derivada de la contractació addicional de personal d'atenció al passatger. Un milió més és el que compta la companyia ferroviària que va deixar d'ingressar per tenir el negoci inactiu. I els altres 400.000 euros són el que va costar a FGC compensar els seus clients amb bitllets gratuïts.
Renfe també diu que ha cobrat d'Adif i «sense problemes» la totalitat de les despeses provocades pel tall entre Sants i Bellvitge, que va obligar a interrompre el servei de les línies C2 sud, C7 i C10, dels del 20 d'octubre i fins l'1 de desembre de l'any passat. La companyia ferroviària estatal no dóna xifres oficials, però els càlculs oficiosos xifren en 23 milions d'euros el cost del tall. Adif hauria pagat 13 milions d'euros pels 250 autobusos que Renfe va haver de contractar per seguir oferint, diàriament, servei als seus usuaris. Als 13 milions caldria sumar-hi part dels 17 milions més generats per la gratuïtat a les tres línies de rodalies afectades pels talls. Però Madrid només s'ha fet càrrec d'una part d'aquesta despesa: 10 milions. És el que va costar complir el compromís de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, de tenir obertes les barreres d'accés de les tres línies afectades pel tall fins l'arribada del TAV a l'estació de Sants, el 20 de febrer d'aquest any. Renfe, de la seva part, va decidir mantenir les barreres obertes dos mesos i mig més, la qual cosa va costar uns 7 milions d'euros més que va haver de treure del seu propi pressupost.
Als 27,5 milions d'euros que Adif ha pagat a Ferrocarrils i Renfe encara falta afegir-hi el que va costar a l'Estat i, per tant, a tots els contribuents, reforçar el terreny de les vies entre Bellvitge i Sants, malmès per les obres del TAV; així com el pressupost de la reparació del túnel de Ferrocarrils deformat per una de les injeccions de formigó fetes des de la superfície de les vies de Renfe.
El responsable de mobilitat de CCOO, Manel Ferri, apunta altres barems que tampoc s'han quantificat. «Ningú ha dit què va costat a l'Autoritat del Transport Metropolità reforçar el servei i quant es va incrementar el nivell de contaminació a les vies d'entrada a Barcelona».
COSTOS SOCIALS
Hi ha uns costos que Adif no haurà de pagar, però que també es van derivar de la mala execució de les obres que supervisava l'ens estatal. Segons un estudi elaborat per la Pimec, el tall a Rodalies i Ferrocarrils va costar 208 milions d'euros a usuaris, empreses i també a les dues operadores, tenint en compte que la Pimec va xifrar en 6,7 milions d'euros el cost diari del caos ferroviari. Per arribar a aquests 6,7 milions d'euros, la patronal tenia en compte diferents variables: l'increment del temps dels trajectes dels usuaris del tren, el cost de l'ús del transport privat pels viatgers, el cost per a les empreses –on valoraven, per exemple, l'arribada tard dels treballadors per culpa dels serveis alternatius–, la pèrdua d'ingressos per part dels autònoms i la despesa que va representar per a Renfe, Adif i FGC la situació caòtica.
De la seva part, la UGT també va comptabilitzar les pèrdues causades perquè els treballadors entraven tard a la feina. El sindicat va calcular que uns 160.000 treballadors allargaven una hora diària la seva jornada i multiplicaven aquest temps perdut pels 18,11 euros de costos laborals. Passats els primers deu dies, la UGT apuntava que la despesa arribava als 28,9 milions. Aquesta xifra s'elevaria a 86,9 milions tenint en compte els 30 dies laborables que va durar la suspensió del servei.
Sindicats i associacions d'usuaris lamenten que un any després del desgavell, l'executiu espanyol encara no hagi presentat el pla de rodalies promès. «Abans de la crisi no hi havia inversions, però ara tampoc», lamenta la secretària de política institucional de la UGT, Eva Granados. «Això fa pensar que es mantindrà el mal servei i els retards crònics de rodalies», diu el president de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol. Els actors socials temen que sense inversions es revisquin les grotesques situacions de fa un any, quan es faci el soterrament de les vies a l'Hospitalet o quan les obres del TAV estiguin plenament en funcionament al nord de Barcelona.
El Ministeri de Foment va haver de reforçar amb ciment tot el tram comprès entre les estacions de Sants i Bellvitge malmès per les obres del TAV. El 2 de novembre només havien reforçat una tercera part del tram afectat. De manera paral·lela, treballaven per arreglar el túnel de FGC que també es va deformar com a conseqüència de les obres de l'alta velocitat. El 26 d'octubre de l'any passat, la perforació del túnel del TAV a l'entrada de Barcelona va provocar un esvoranc d'uns deu metres a les andanes de Bellvitge. Feia sis dies que no circulaven trens per aquesta estació; el servei ferroviari es va interrompre el 20 d'octubre quan una injecció de formigó feta per reforçar les línies convencionals de Renfe va deformar el túnel de FGC que hi havia a sota. El 26 d'octubre de l'any passat, la perforació del túnel del TAV a l'entrada de Barcelona va provocar un esvoranc d'uns deu metres a les andanes de Bellvitge. Feia sis dies que no circulaven trens per aquesta estació; el servei ferroviari es va interrompre el 20 d'octubre quan una injecció de formigó feta per reforçar les línies convencionals de Renfe va deformar el túnel de FGC que hi havia a sota. Un any després dels esvorancs, l'estació de Bellvitge i el seu entorn han recuperat la normalitat. No hi ha rastre del sinistre que va afectar desenes de milers d'usuaris. Des d'on abans els veïns contemplaven l'evolució de les obres, ara es pot veure com passen els trens de rodalies. El barri, que també va patir les conseqüències de les obres, encara té algunes millores pendents. Un cop reforçat el terreny, els operaris feien proves d'inundabilitat regant amb mànegues les vies. Així comprovaven si hi havia filtracions en cas de pluja intensa. Posteriorment, trens sense passatge van circular per la via. La C2 sud es va re- obrir el 17 de novembre, i l'1 de desembre van començar a circular els trens de la C7 i C10. Un cop reforçat el terreny, els operaris feien proves d'inundabilitat regant amb mànegues les vies. Així comprovaven si hi havia filtracions en cas de pluja intensa. Posteriorment, trens sense passatge van circular per la via. La C2 sud es va re- obrir el 17 de novembre, i l'1 de desembre van començar a circular els trens de la C7 i C10.
Foment diu que no sap quant puja la factura total pels esvorancs del TAV
Només el servei alternatiu de bus i la gratuïtat de Rodalies i Ferrocarrils haurien costat gairebé 30 milions d'euros
PAULA MERCADÉ. Barcelona
La mala execució de les obres del TAV a l'entrada de Barcelona va obligar, avui fa un any, a interrompre el servei de tres línies de Rodalies i una de Ferrocarrils. Les previsions eren que el tall durés aproximadament una setmana. Massa optimistes. Sis dies després de la suspensió del servei, la perforació del túnel del TAV va provocar un esvoranc d'uns 10 metres de profunditat a l'andana de l'estació de Bellvitge. Els trajectes ferroviaris es van cobrir amb un servei especial de bus que els usuaris de Renfe van haver de fer servir durant un mes i mig, i els de Ferrocarrils més de tres mesos. Fins que el Ministeri de Foment va retornar la normalitat a la xarxa convencional. Un any després del desgavell, Madrid encara no revelat la factura derivada d'aquell caos.
El Ministeri de Foment va necessitar tres mesos i mig per solucionar tots els problemes derivats de la mala execució de les obres de la línia d'alta velocitat a l'entrada de Barcelona. Però, quan ha passat un any d'ençà dels incidents que van desgavellar la xarxa ferroviària convencional, Foment encara no ha enllestit la factura dels costos derivats dels esvorancs del Gornal.
L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), ens adscrit a Foment i que supervisa els treballs del TAV, diu que «les despeses no estan tancades; no ho tenim tot comptabilitzat». Adif dóna aquesta informació i prou. Sorprèn que l'administrador d'infraestructures digui que no té quantificats els costos del caos ferroviari que va patir el país, quan alguns dels afectats –Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)– afirmen que ja han cobrat, fins i tot, les indemnitzacions.
La factura que Adif té pendent de fer hauria d'incloure què va costar reforçar amb formigó les vies de tren convencional de Renfe i arreglar el túnel de la línia de l'Anoia de FGC, dues infraestructures malmeses com a conseqüència directa de les obres del TAV. Al compte, caldria afegir-hi el que va costar el servei alternatiu de bus amb què tant Renfe com Ferrocarrils van cobrir els trajectes de les línies afectades pels talls. S'hi haurien de sumar també les despeses derivades del personal d'atenció al passatger que les dues companyies ferroviàries van haver de contractar mentre va durar el desgavell. I, finalment, la factura hauria d'incloure el que van deixar d'ingressar les operadores durant la interrupció del servei.
COMPTATS: UNS 30 MILIONS
La suma de les dades oficials i oficioses a les quals ha tingut accés aquest diari donen una factura parcial de gairebé 30 milions d'euros, 4,5 milions que correspondria pagar a Ferrocarrils i 23 milions més a abonar a Renfe. FGC assegura que ja ha rebut els 4,5 milions d'euros per part del ministeri i de l'asseguradora. Ferrocarrils explica que 3,1 milions del total són per fer front a costos externs, com per exemple, els serveis d'autocar per enllaçar les estacions d'Europa–Fira, Gornal, Sant Josep i l'Hospitalet des del 20 d'octubre passat quan es va interrompre el servei i fins el 2 de febrer que es va restablir. També cobreixen la despesa derivada de la contractació addicional de personal d'atenció al passatger. Un milió més és el que compta la companyia ferroviària que va deixar d'ingressar per tenir el negoci inactiu. I els altres 400.000 euros són el que va costar a FGC compensar els seus clients amb bitllets gratuïts.
Renfe també diu que ha cobrat d'Adif i «sense problemes» la totalitat de les despeses provocades pel tall entre Sants i Bellvitge, que va obligar a interrompre el servei de les línies C2 sud, C7 i C10, dels del 20 d'octubre i fins l'1 de desembre de l'any passat. La companyia ferroviària estatal no dóna xifres oficials, però els càlculs oficiosos xifren en 23 milions d'euros el cost del tall. Adif hauria pagat 13 milions d'euros pels 250 autobusos que Renfe va haver de contractar per seguir oferint, diàriament, servei als seus usuaris. Als 13 milions caldria sumar-hi part dels 17 milions més generats per la gratuïtat a les tres línies de rodalies afectades pels talls. Però Madrid només s'ha fet càrrec d'una part d'aquesta despesa: 10 milions. És el que va costar complir el compromís de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, de tenir obertes les barreres d'accés de les tres línies afectades pel tall fins l'arribada del TAV a l'estació de Sants, el 20 de febrer d'aquest any. Renfe, de la seva part, va decidir mantenir les barreres obertes dos mesos i mig més, la qual cosa va costar uns 7 milions d'euros més que va haver de treure del seu propi pressupost.
Als 27,5 milions d'euros que Adif ha pagat a Ferrocarrils i Renfe encara falta afegir-hi el que va costar a l'Estat i, per tant, a tots els contribuents, reforçar el terreny de les vies entre Bellvitge i Sants, malmès per les obres del TAV; així com el pressupost de la reparació del túnel de Ferrocarrils deformat per una de les injeccions de formigó fetes des de la superfície de les vies de Renfe.
El responsable de mobilitat de CCOO, Manel Ferri, apunta altres barems que tampoc s'han quantificat. «Ningú ha dit què va costat a l'Autoritat del Transport Metropolità reforçar el servei i quant es va incrementar el nivell de contaminació a les vies d'entrada a Barcelona».
COSTOS SOCIALS
Hi ha uns costos que Adif no haurà de pagar, però que també es van derivar de la mala execució de les obres que supervisava l'ens estatal. Segons un estudi elaborat per la Pimec, el tall a Rodalies i Ferrocarrils va costar 208 milions d'euros a usuaris, empreses i també a les dues operadores, tenint en compte que la Pimec va xifrar en 6,7 milions d'euros el cost diari del caos ferroviari. Per arribar a aquests 6,7 milions d'euros, la patronal tenia en compte diferents variables: l'increment del temps dels trajectes dels usuaris del tren, el cost de l'ús del transport privat pels viatgers, el cost per a les empreses –on valoraven, per exemple, l'arribada tard dels treballadors per culpa dels serveis alternatius–, la pèrdua d'ingressos per part dels autònoms i la despesa que va representar per a Renfe, Adif i FGC la situació caòtica.
De la seva part, la UGT també va comptabilitzar les pèrdues causades perquè els treballadors entraven tard a la feina. El sindicat va calcular que uns 160.000 treballadors allargaven una hora diària la seva jornada i multiplicaven aquest temps perdut pels 18,11 euros de costos laborals. Passats els primers deu dies, la UGT apuntava que la despesa arribava als 28,9 milions. Aquesta xifra s'elevaria a 86,9 milions tenint en compte els 30 dies laborables que va durar la suspensió del servei.
Sindicats i associacions d'usuaris lamenten que un any després del desgavell, l'executiu espanyol encara no hagi presentat el pla de rodalies promès. «Abans de la crisi no hi havia inversions, però ara tampoc», lamenta la secretària de política institucional de la UGT, Eva Granados. «Això fa pensar que es mantindrà el mal servei i els retards crònics de rodalies», diu el president de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol. Els actors socials temen que sense inversions es revisquin les grotesques situacions de fa un any, quan es faci el soterrament de les vies a l'Hospitalet o quan les obres del TAV estiguin plenament en funcionament al nord de Barcelona.
El Ministeri de Foment va haver de reforçar amb ciment tot el tram comprès entre les estacions de Sants i Bellvitge malmès per les obres del TAV. El 2 de novembre només havien reforçat una tercera part del tram afectat. De manera paral·lela, treballaven per arreglar el túnel de FGC que també es va deformar com a conseqüència de les obres de l'alta velocitat. El 26 d'octubre de l'any passat, la perforació del túnel del TAV a l'entrada de Barcelona va provocar un esvoranc d'uns deu metres a les andanes de Bellvitge. Feia sis dies que no circulaven trens per aquesta estació; el servei ferroviari es va interrompre el 20 d'octubre quan una injecció de formigó feta per reforçar les línies convencionals de Renfe va deformar el túnel de FGC que hi havia a sota. El 26 d'octubre de l'any passat, la perforació del túnel del TAV a l'entrada de Barcelona va provocar un esvoranc d'uns deu metres a les andanes de Bellvitge. Feia sis dies que no circulaven trens per aquesta estació; el servei ferroviari es va interrompre el 20 d'octubre quan una injecció de formigó feta per reforçar les línies convencionals de Renfe va deformar el túnel de FGC que hi havia a sota. Un any després dels esvorancs, l'estació de Bellvitge i el seu entorn han recuperat la normalitat. No hi ha rastre del sinistre que va afectar desenes de milers d'usuaris. Des d'on abans els veïns contemplaven l'evolució de les obres, ara es pot veure com passen els trens de rodalies. El barri, que també va patir les conseqüències de les obres, encara té algunes millores pendents. Un cop reforçat el terreny, els operaris feien proves d'inundabilitat regant amb mànegues les vies. Així comprovaven si hi havia filtracions en cas de pluja intensa. Posteriorment, trens sense passatge van circular per la via. La C2 sud es va re- obrir el 17 de novembre, i l'1 de desembre van començar a circular els trens de la C7 i C10. Un cop reforçat el terreny, els operaris feien proves d'inundabilitat regant amb mànegues les vies. Així comprovaven si hi havia filtracions en cas de pluja intensa. Posteriorment, trens sense passatge van circular per la via. La C2 sud es va re- obrir el 17 de novembre, i l'1 de desembre van començar a circular els trens de la C7 i C10.
Re: A quan van pujar els esvorancs del AVE?
Si sapiguèssiu la quantitat de formigó que s'ha comprat extra per culpa d'aquest desgavell (no és conya, conec una persona que treballa a una cimentera)...
PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2
- Santfeliuenc
- N10
- Posts: 3520
- Joined: Sunday 24/04/2005 23:41
- Location: Sant Andreu de la Barca, BL
Re: A quan van pujar els esvorancs del AVE?
Hola,
Vamos, que la jugada nos ha costado casi, casi lo que vale la estación del Camp de Tarragona o así, ¿no? porque de 30 millones de euros que dicen que les han costado los socabones... a los 40 millones que ha costado la estacioncita esa del medio de ninguna parte, no va mucho. Y ojo, que no cuentan en esos 30 kilillos, supongo, las averías de cercanías ni el tener parado los FGC del Llobregat ni lo que supone en horas el día a día de no poder coger un tren en punto.
No está mal. Igual dicen que han ahorrado por no entrar en Tarragona o por no hacer un trazado por el Garraf con un tunelito... vamos que a la larga no se podía haber hecho peor.
Saludos,
Sergio
Vamos, que la jugada nos ha costado casi, casi lo que vale la estación del Camp de Tarragona o así, ¿no? porque de 30 millones de euros que dicen que les han costado los socabones... a los 40 millones que ha costado la estacioncita esa del medio de ninguna parte, no va mucho. Y ojo, que no cuentan en esos 30 kilillos, supongo, las averías de cercanías ni el tener parado los FGC del Llobregat ni lo que supone en horas el día a día de no poder coger un tren en punto.
No está mal. Igual dicen que han ahorrado por no entrar en Tarragona o por no hacer un trazado por el Garraf con un tunelito... vamos que a la larga no se podía haber hecho peor.
Saludos,
Sergio
"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
Pífia (i ja en van...)
Renfe també diu que ha cobrat d'Adif i «sense problemes» la totalitat de les despeses provocades pel tall entre Sants i Bellvitge, que va obligar a interrompre el servei de les línies C2 sud, C7 i C10, dels del 20 d'octubre i fins l'1 de desembre de l'any passat.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
Re: A quan van pujar els esvorancs del AVE?
Parlant dels esvorancs,avui fa un any d'aquell dia tant desastre que tant RENFE com FGC va ser un caos?Crec que avui fa un any va apareixer ells esvorancs,i jo agafant avui rodalies renfe a Bellvitge
Re: A quan van pujar els esvorancs del AVE?
El cost de la gratuïtat de les línies R2, R7 i R10 és realment molt difícil de quantificar si tenim en compte que aquesta gratuïtat va anar realment més enllà dels serveis de Rodalies, i hauríem de mirar quant ha deixat d'ingressar l'ATM per aquest motiu.
DIA CERRADO, este ordenador se apagará de forma AUTOMATICA a la hora establecida.
- Santfeliuenc
- N10
- Posts: 3520
- Joined: Sunday 24/04/2005 23:41
- Location: Sant Andreu de la Barca, BL
Re: Pífia (i ja en van...)
Hola,
El colmo de los colmos, la cagan y se indemnizan a sí mismos porque la división de empresas es para eludir responsabilidades, el camino del dinero es exactamente el mismo.
Saludos,
Sergio
Guigui wrote:Renfe també diu que ha cobrat d'Adif i «sense problemes» la totalitat de les despeses provocades pel tall entre Sants i Bellvitge, que va obligar a interrompre el servei de les línies C2 sud, C7 i C10, dels del 20 d'octubre i fins l'1 de desembre de l'any passat.
El colmo de los colmos, la cagan y se indemnizan a sí mismos porque la división de empresas es para eludir responsabilidades, el camino del dinero es exactamente el mismo.
Saludos,
Sergio
"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
Un cop més, Renfomentadif
Prou sabem tots que Renfomentadif és un fet.Santfeliuenc wrote:El colmo de los colmos, la cagan y se indemnizan a sí mismos porque la división de empresas es para eludir responsabilidades, el camino del dinero es exactamente el mismo.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
-
- N3
- Posts: 34
- Joined: Friday 05/09/2008 20:45
- Location: 78704
Re: Pífia (i ja en van...)
La línea C-7 estuvo limitada en la estación de Sant Andreu Arenal hasta que no se restableció la circulación de trenes en Bellvitge.Guigui wrote:Renfe també diu que ha cobrat d'Adif i «sense problemes» la totalitat de les despeses provocades pel tall entre Sants i Bellvitge, que va obligar a interrompre el servei de les línies C2 sud, C7 i C10, dels del 20 d'octubre i fins l'1 de desembre de l'any passat.
Un saludo.
Estación NO INCLUIDA en el trayecto.
Re: Un cop més, Renfomentadif
Renfomentadif és com un tio donant voltes a la velocitat de la llum al voltant del tronc d'un pi: es dona pel cul, però és ell mateix.Guigui wrote:Prou sabem tots que Renfomentadif és un fet.
PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2
- Santfeliuenc
- N10
- Posts: 3520
- Joined: Sunday 24/04/2005 23:41
- Location: Sant Andreu de la Barca, BL
Re: Un cop més, Renfomentadif
Hola,
Aquí os dejo el emoticono de un Renfomentadifero trabajando duramente en el Plan de Cercanías de Barcelona...
Saludos,
Sergio
Exacto, es como el acelerador de partículas ese... el problema es el culo, y es que lo estamos poniendo nosotros y, claro, nos queda "como un bebedero patos".JaMiRo! wrote:Renfomentadif és com un tio donant voltes a la velocitat de la llum al voltant del tronc d'un pi: es dona pel cul, però és ell mateix.
Aquí os dejo el emoticono de un Renfomentadifero trabajando duramente en el Plan de Cercanías de Barcelona...
Saludos,
Sergio
"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"
Re: A quan van pujar els esvorancs del AVE?
Per molt que Renfe, Adif i el Ministeri de Foment siguin políticament el mateix, Renfe i Adif depenen del Ministeri de Foment d'acord amb un contracte-programa, i la gratuÏtat de rodalies decidida pel ministeri de foment, lògicament impedeix complir el contracte-programa, és un tema força seriós, ja que Renfe no és un pou sense fons, algú pensarà que no ho és des de la LSF, i no, realment no ho ha estat mai.
DIA CERRADO, este ordenador se apagará de forma AUTOMATICA a la hora establecida.
Un cost més
http://www.elpais.com/articulo/espana/R ... unac_9/Tes
Renfe tendrá que pagar 500 euros a una pasajera por la suspensión de Cercanías
La mujer tuvo que contratar a una canguro para poder salir antes y coger el autobús
EP - Barcelona - 14/09/2009
La Audiencia de Barcelona ha condenado a Renfe a pagar 500 euros a una pasajera de Cercanías por los perjuicios derivados de la interrupción del servicio durante varias semanas causada por el derrumbe de un túnel de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en Bellvitge (Barcelona) en octubre de 2007 debido a las obras del AVE.
Susana C. R., vecina de Castelldefels (Barcelona), viajaba cada día a la capital catalana para trabajar, pero la interrupción del servicio y su substitución por autobuses le obligó a levantarse más pronto y a salir antes de casa, con lo que tenía que contratar a una canguro durante dos horas más cada día, lo que le costó 25 euros diarios durante 20 días. Por ello, reclamó a la Junta Arbitral del Transporte de Cataluña, que en enero de 2008 dictaminó que la operadora pública ferroviaria debía pagar 500 euros por los perjuicios económicos y 150 más por los daños morales. No obstante, la Audiencia de Barcelona, tras el recurso de Renfe, ha anulado la indemnización por daños morales, ya que la pasajera no había reclamado por ellos, aunque sí calificó de "angustiosa" la situación.
En una sentencia similar, la Audiencia también obliga a Renfe a pagar 50 euros a un pasajero que tenía que ir con sus dos hijos pequeños de Vilanova i la Geltrú a Castelldefels y se quejó del trato recibido y la falta de información de los empleados de Renfe, que "hasta se rieron de él", según la sentencia. Aunque reclamaba 300 euros por daños morales, la Junta Arbitral y la Audiencia han dejado la indemnización en una sexta parte.
Renfe tendrá que pagar 500 euros a una pasajera por la suspensión de Cercanías
La mujer tuvo que contratar a una canguro para poder salir antes y coger el autobús
EP - Barcelona - 14/09/2009
La Audiencia de Barcelona ha condenado a Renfe a pagar 500 euros a una pasajera de Cercanías por los perjuicios derivados de la interrupción del servicio durante varias semanas causada por el derrumbe de un túnel de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en Bellvitge (Barcelona) en octubre de 2007 debido a las obras del AVE.
Susana C. R., vecina de Castelldefels (Barcelona), viajaba cada día a la capital catalana para trabajar, pero la interrupción del servicio y su substitución por autobuses le obligó a levantarse más pronto y a salir antes de casa, con lo que tenía que contratar a una canguro durante dos horas más cada día, lo que le costó 25 euros diarios durante 20 días. Por ello, reclamó a la Junta Arbitral del Transporte de Cataluña, que en enero de 2008 dictaminó que la operadora pública ferroviaria debía pagar 500 euros por los perjuicios económicos y 150 más por los daños morales. No obstante, la Audiencia de Barcelona, tras el recurso de Renfe, ha anulado la indemnización por daños morales, ya que la pasajera no había reclamado por ellos, aunque sí calificó de "angustiosa" la situación.
En una sentencia similar, la Audiencia también obliga a Renfe a pagar 50 euros a un pasajero que tenía que ir con sus dos hijos pequeños de Vilanova i la Geltrú a Castelldefels y se quejó del trato recibido y la falta de información de los empleados de Renfe, que "hasta se rieron de él", según la sentencia. Aunque reclamaba 300 euros por daños morales, la Junta Arbitral y la Audiencia han dejado la indemnización en una sexta parte.
-
- N10
- Posts: 3191
- Joined: Wednesday 04/05/2005 22:13
- Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269
Re: A quan van pujar els esvorancs del AVE?
A mi el que m'agradaria saber és el cost de la marquesina inútil de Lleida-Pirineus...aquella cosa blava caçacoloms, si, sí...
Recordeu en pujar a La Pobla de Segur de demanar el bitllet als Pirineus, Lleida-Pirineus
Recordeu en pujar a La Pobla de Segur de demanar el bitllet als Pirineus, Lleida-Pirineus
Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.