victorcasta wrote:visir5704 wrote:El fet que la informació que rebi el tren sigui la velocitat màxima d'aquell tram i no la distància amb el tren precedent no impedeix apagar la tradicional senyalització lluminosa, retirar-la no es pot fer igualment ja que s'ha de mantenir pels casos en què circula un tren sense el sistema de seguretat o aquest no funciona sigui al tren o a la via, de fet a FGC indica la velocitat màxima del tram i es circula en alguns trams amb la senyalització apagada.
És obvi que no s'han de retirar els discos pel cas en què no funcioni l'ATP. Parlava en un escenari en què l'ATP estigués en funcionament, no caldria la intervenció de les senyals verticals.
Per altra banda, el panell d'ATP per velocitat objectiu només t'informa de la velocitat màxima a la qual pots circular per un tram. Desconec quin tipus d'ATP fan servir a FGC ni com són les consoles en els pupitres, però a Metro en el panell d'ATP per distància objectiu,
a més a més d'informar de la velocitat màxima, et va indicant a quina distància tens el tren de davant.
De tota manera no és cert afirmar que per reduir les freqüències calgui implantar ATP o ATO, ja que per exemple a FGC l'increment de capacitat que permet l'ATP no s'aprofita més que en aquells punts de la xarxa on és especialemnt necessari.
Les dimensions de les dues xarxes són les mateixes? Perquè a Sant Cugat les freqüències són de 6 minuts i als ramals, de 12. Al metro, les freqüències són cada 3-3'30''. L'únic lloc on es pot aprofitar realment els avantatges de l'ATP seria entre Plaça Catalunya i Sarrià, i sobretot entre la primera i Gràcia. A la resta, no és necessari.
Tampoc és cert que la indicació de la velocitat màxima hagi de significar que no se sap on és el tren precedent doncs a part de les limitacions de velocitat de cada tram, la velocitat màxima està condicionada a la posició del tren precedent.
Jo no he dit pas això. He dit que l'ATP de velocitat objectiu no sap on és el tren precedent. Com ja he dit més amunt, l'ATP per distància també ho és de velocitat objectiu.
No ho sé del cert però em sembla que la L2 compta amb ATP Dimetronic, tot i que no ho sé del cert, és una simple suposició envers el sistema que ven y munta Bombardier y el que he vist a la L2, un ATP molt similar al de la L4, per no dir idèntic.
Sobre l'ATP "de velocitat objectiu i distància meta", tinc entès que no et diu on està el tren de davant, en tot cas et dirà a quina distància es troba el "cantó de seguretat" que protegeix el tren de davant. Tot i així realment va indicant la velocitat màxima del tram i la distancia que hi ha fins el proper canvi de velocitat sigui positiu o negatiu. Es a dir, el sistema d'ATP et permetrà circular a la velocitat màxima del tram, però cada cap que t'apropes a un tren per davant et va reduint la velocitat màxima fins arribar a una velocitat màxima igual a zero. A partir d'aquí, el sistema deixa sempre un marge mínim de seguretat entre tren i tren de X metres i el tren de darrera mai hauría de passar per alt aquest marge i apropar-se al de davant.
A l'ATP "de velocitat objectiu" els cantons (distància entre dos senyals) tenen una velocitat màxima designada, però tot i així, aquests cantons estàn subdividits en circuits de vía. Si un tren circula per un cantó i s'apropa a un cantó ocupat, cada circuit de vía adoptarà una velocitat màxima conforme a la distància que quedi per arribar al cantó ocupat i (ojo) respectarà el marge de seguretat establert en 1 circuit de vía. És a dir si la velocitat màxima d'un cantó es de 65 i el cantó de davant es troba ocupat, l'ordre de variacions de velocitat màxima hauría de ser 65/65 (vel. max. 65 km/h) -> 65/45 (anunci de reducció de vel. max. a 45 km/h) ->45/0 (anunci de reducció de vel. max. a 0 km/h). Obviament si el tren sobrepassa el circuit on se li avisa que el següent té velocitat maxima igual a zero serà frenat d'emergència.
Unes petites puntualitzacions sense ànims de res dolent
Un disc apagat amb codis d'ATP és un disc en verd, en aquest cas prevaleix l'ATP
Un disc apagat en una línia sense ATP (Tren-stop) es un sarau d'aquells més xul·los, tot i que es un conyàs pel pobre controlador.
Sento, el totxo però he intentat treure algún dubte, si més no el Llop pot fer les correccions que cregui necessàries, que de ben segur que en sabrà més que jo!
PD: Tambè existeixen discos juganers....