Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
- wefer
- Administrador
- Posts: 6994
- Joined: Tuesday 19/04/2005 23:55
- Location: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
- Contact:
Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
Ja hem començat a rebre les respostes al qüestionari que el Fòrum del Transport Català ha enviat a tots els partits polítics amb representació parlamentària, més uns quants sense representació.
Els primers a contestar han estat els socialistes PSC-CpC.
Aquí el teniu:
Transport en general
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes (ex.: coordinar horaris, transbords més curts, etc.; però que ho diguin ells, no els ho donem tot mastegat).
Defensem el model d’intermodalitat d’acord amb el que preveu el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012.
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
El Pla de nous eixos viaris que preveu el Pacte de les Infraestrcutures i d’acord amb els projectes constructius respectius. El PSC no preveu aturar CAP obra de les previstes ni de els que ja estan en marxa. En tot cas, la reprogramació podrà quedar condicionada a recursos pressupostaris, però heu de tenir en compte que l’actual Govern ha refinançat obres per un valor de 4.000 M€ per tal de fer viable obres en marxa.
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
Com a diputat no tinc cotxe oficial i faig servir per als meus desplaçaments entre la meva comarca i la resta del país rodalies, regionals, taxis, autobusos i trens de llarga distància.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
Millorar la connexió dels regionals amb la resta de la xarxa ferroviària per estructurar una malla de serveis ferroviaris més eficaços i més eficients. Un objectiu és constituir a partir de la complementarietat dels regionals les rodalies de Lleida,Girona i Tarragona.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Treballarem per la millora de la connectivitat ferroviària de la globalitat dels municipis del país, però ho hem de fer amb racionalitat.
6.Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Hem de treballar per un desenvolupament progressiu del transport ferroviari de mercaderies. A finals de desembre es completarà en ample europeu la connexió ferroviària entre Barcelona ( Can Tunis) i la frontera francesa. La segona aposta més important és la construcció d’un tercer ramal ferroviari per mercaderies en el corredor mediterrani, connectant els ports de Valencia-Gandia-Sagunto, Tarragona i Barcelona.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
La referència específica són els objectius que fixa el Pla de Transport de Viatgers a Catalunya 2008-2012.
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
Cal tenir present que del cost del bitllet del transport públic, el passatger només paga el 40 % . El manteniment del sistema amb la seva actual extensió i qualitat obligarà a prendre mesures de caràcter econòmic als futurs governs.
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
L’Estatut de Catalunya vigent estableix amb claredat les competències de cada administració ( Generalitat i Estat) en matèria ferroviària. La Generalitat té competències plenes sobre serveis ferroviaris, però les infraestructures corresponen a l’Estat a través de l’operador ADIF. No renunciem al traspàs d’algunes línies interiors de Catalunya destinada exclusivament a rodalies i/o regionals que no es fan servir per altres serveis ferroviaris que travessen més d’una CCAA.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
El peatge és un regulador de la mobilitat territorial, que ha de continuar mantenint la seva funció. La política del PSC és la de bonificar fins el 100% els usuaris en funció de 4 criteris : recurrència ( des de 16 viatges al més) ( 25%), grau d’ocupació del vehicle (més de tres ocupants 25%), ús de vehicles no contaminants ( 25%), ús de les autovies en hores vall ( de menor congestió de trànsit, un 25%)
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Es desenvolupa actualment un pla de seguretat del transport públic que te un bon nivell d’eficàcia. Caldrà actualitzar els seus objectius en funció de la demanda.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
Continuar donant impuls al Comité de Noves Rutes Aèries que ha desenvolupat fins ara una eficaç actuació.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Bàsicament, un cop completada la seva ampliació la promoció estratègica conjunta dels ports de Barcelona i Tarragona. Connectar el Port de Barcelona a la xarxa viària i ferroviària. Millora continua i diversificació econòmica pels port de titularitat de la Generalitat de Catalunya
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
Desenvoluparem i complirem amb el que estableix el Pla Estratègic de la Bicicleta aprovat durant aquest mandat.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
Mantenim el compromís de la seva posada en marxa.
Transport a l'àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
El PSC està d’acord amb l’actual sistema de concessió i de finançament de la L9.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
D’acord amb el Pacte de les Infraestructures, impulsarem el perllongament de la L 3 del Metro entre Zona Universitària i Sant Feliu de Llobregat , el perllongament de la L1 entre Bellvitge i el Prat de Llobregat, el perllongament de la línia 2 entre Sant Antoni i el Parc Logístic, el perllongament de la L4 entre La Pau i Sagrera, el perllongament de la L5 entre Horta i la Vall d’Hebron i l’execució de la primer fase de la línia 8, entre Plaça Espanya i Glòries.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
És necessari completar i posar en funcionament la via orbital o 4rt.cinturó.
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
Considero que la xarxa de rodalies està millorant progressivament en puntualitat i fiabilitat. La puntuació d’aprovació que li donen actualment els usuaris així ho subratllen.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
Els FGC compleixen una funció essencial de metro comarcal i territorial. La seva velocitat comercial ha de combinar-se amb l’atenció de la mobilitat en els territoris que està implantat. Compleixen aquestes funcions amb nivells d’excel.lència.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Allà on sigui possible, apostarem per la quadriplicació
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
Desdoblament de la línia 1 de rodalies entre Arenys de Mar i Maçanet de la Selva. Estudiar i definir l’estratègia més idònia per incrementar la capacitat de la línia ferroviària del Maresme. Desenvolupar els acords inclosos en el Pacte per la Mobilitat del Maresme
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Compartim els objectius i els criteris plantejats per aquest perllongament en el Pacte Nacional per a les Infraestructures.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Considerem necessari valorar aquesta possibilitat i treballarem per tal de definir les accions a dur a terme.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
És una de les prioritats del nostre partit, i del nostre candidat, construir l’accés ferroviari a la T1 d’El Prat.
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Actualment està en construcció el carril BUS VAO entre Ripollet i Meridiana. Impulsarem, entre d’altres, els carrils BUS VAO a la B 23 ( Diagonal), etc.
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Considerem com a prioritari la construcció del Quart Cinturó com a via d’altes prestacions amb una bona connexió amb la xarxa comarcal.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Valorem positivament la mesura, tant pel que fa a la reducció d’emissions de CO2 com, de forma especial, per la reducció d’un 54% de la mortalitat per accident de trànsit. A la vegada considerem que s’ha de flexibilitzar la seva aplicació en relació amb les franges horàries de menor congestió.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Creiem que és adequada però no del tot suficient. Defensem la instal.lació progressiva de més radars com a element dissuasori de l’excés de velocitat, així com l’augment dels controls d’alcoholèmia.
Transport a la resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Ens plantegem coma objectiu la conversió al model tren -tramvia de la línia de Lleida a La Pobla de Segur. Considerem que cal analitzar les possibilitats del seu perllongament.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
Considerem que cal estudiar el perllongament de la línia ferroviària de Puigcerdà a la Seu i d’un nou corredor entre la Seu i Andorra.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
Considerem que, d’acord al que estableix el Pacte per les Infraestructures, hem de crear una xarxa de trens metropolitans ràpids per estendre el sistema de rodalies més enllà de la segona corona i per fer competitiu el temps de recorregut a les ciutats de Mataró, Granollers,Terrassa,Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i els municipis més allunyats de les respectives comarques.
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Pot ser una bona iniciativa.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
Són dos tipus de serveis diferents i compementaris en concepte de xarxa. Ha de continuar funcionant i respondre a la demanda de mobilitat local.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Mitjançant la introducció del sistema de rodalies a les tres àrees.
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
Impulsarem la construcció del tren tramvia entre Manresa, Súria i Sallent.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
Som partidaris de la seva construcció, pel seu alt valor estratègic, tant econòmic i social com d’equilibri territorial.
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
Considerem que l’aeroport d’Alguaire és una peça clau pel desenvolupament de les terres de Ponent i per completar el sistema aeroportuari de Catalunya des del punt de vista territorial.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
Cal completar les obres en marxa i diversificar la seva activitat econòmica i comercial centrada avui bàsicament en l’oferta turística i el low cost de passatgers.
Si preferiu llegir el document en PDF cliqueu aquí:
Els primers a contestar han estat els socialistes PSC-CpC.
Aquí el teniu:
Transport en general
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes (ex.: coordinar horaris, transbords més curts, etc.; però que ho diguin ells, no els ho donem tot mastegat).
Defensem el model d’intermodalitat d’acord amb el que preveu el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012.
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
El Pla de nous eixos viaris que preveu el Pacte de les Infraestrcutures i d’acord amb els projectes constructius respectius. El PSC no preveu aturar CAP obra de les previstes ni de els que ja estan en marxa. En tot cas, la reprogramació podrà quedar condicionada a recursos pressupostaris, però heu de tenir en compte que l’actual Govern ha refinançat obres per un valor de 4.000 M€ per tal de fer viable obres en marxa.
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
Com a diputat no tinc cotxe oficial i faig servir per als meus desplaçaments entre la meva comarca i la resta del país rodalies, regionals, taxis, autobusos i trens de llarga distància.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
Millorar la connexió dels regionals amb la resta de la xarxa ferroviària per estructurar una malla de serveis ferroviaris més eficaços i més eficients. Un objectiu és constituir a partir de la complementarietat dels regionals les rodalies de Lleida,Girona i Tarragona.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Treballarem per la millora de la connectivitat ferroviària de la globalitat dels municipis del país, però ho hem de fer amb racionalitat.
6.Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Hem de treballar per un desenvolupament progressiu del transport ferroviari de mercaderies. A finals de desembre es completarà en ample europeu la connexió ferroviària entre Barcelona ( Can Tunis) i la frontera francesa. La segona aposta més important és la construcció d’un tercer ramal ferroviari per mercaderies en el corredor mediterrani, connectant els ports de Valencia-Gandia-Sagunto, Tarragona i Barcelona.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
La referència específica són els objectius que fixa el Pla de Transport de Viatgers a Catalunya 2008-2012.
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
Cal tenir present que del cost del bitllet del transport públic, el passatger només paga el 40 % . El manteniment del sistema amb la seva actual extensió i qualitat obligarà a prendre mesures de caràcter econòmic als futurs governs.
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
L’Estatut de Catalunya vigent estableix amb claredat les competències de cada administració ( Generalitat i Estat) en matèria ferroviària. La Generalitat té competències plenes sobre serveis ferroviaris, però les infraestructures corresponen a l’Estat a través de l’operador ADIF. No renunciem al traspàs d’algunes línies interiors de Catalunya destinada exclusivament a rodalies i/o regionals que no es fan servir per altres serveis ferroviaris que travessen més d’una CCAA.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
El peatge és un regulador de la mobilitat territorial, que ha de continuar mantenint la seva funció. La política del PSC és la de bonificar fins el 100% els usuaris en funció de 4 criteris : recurrència ( des de 16 viatges al més) ( 25%), grau d’ocupació del vehicle (més de tres ocupants 25%), ús de vehicles no contaminants ( 25%), ús de les autovies en hores vall ( de menor congestió de trànsit, un 25%)
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Es desenvolupa actualment un pla de seguretat del transport públic que te un bon nivell d’eficàcia. Caldrà actualitzar els seus objectius en funció de la demanda.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
Continuar donant impuls al Comité de Noves Rutes Aèries que ha desenvolupat fins ara una eficaç actuació.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Bàsicament, un cop completada la seva ampliació la promoció estratègica conjunta dels ports de Barcelona i Tarragona. Connectar el Port de Barcelona a la xarxa viària i ferroviària. Millora continua i diversificació econòmica pels port de titularitat de la Generalitat de Catalunya
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
Desenvoluparem i complirem amb el que estableix el Pla Estratègic de la Bicicleta aprovat durant aquest mandat.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
Mantenim el compromís de la seva posada en marxa.
Transport a l'àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
El PSC està d’acord amb l’actual sistema de concessió i de finançament de la L9.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
D’acord amb el Pacte de les Infraestructures, impulsarem el perllongament de la L 3 del Metro entre Zona Universitària i Sant Feliu de Llobregat , el perllongament de la L1 entre Bellvitge i el Prat de Llobregat, el perllongament de la línia 2 entre Sant Antoni i el Parc Logístic, el perllongament de la L4 entre La Pau i Sagrera, el perllongament de la L5 entre Horta i la Vall d’Hebron i l’execució de la primer fase de la línia 8, entre Plaça Espanya i Glòries.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
És necessari completar i posar en funcionament la via orbital o 4rt.cinturó.
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
Considero que la xarxa de rodalies està millorant progressivament en puntualitat i fiabilitat. La puntuació d’aprovació que li donen actualment els usuaris així ho subratllen.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
Els FGC compleixen una funció essencial de metro comarcal i territorial. La seva velocitat comercial ha de combinar-se amb l’atenció de la mobilitat en els territoris que està implantat. Compleixen aquestes funcions amb nivells d’excel.lència.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Allà on sigui possible, apostarem per la quadriplicació
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
Desdoblament de la línia 1 de rodalies entre Arenys de Mar i Maçanet de la Selva. Estudiar i definir l’estratègia més idònia per incrementar la capacitat de la línia ferroviària del Maresme. Desenvolupar els acords inclosos en el Pacte per la Mobilitat del Maresme
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Compartim els objectius i els criteris plantejats per aquest perllongament en el Pacte Nacional per a les Infraestructures.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Considerem necessari valorar aquesta possibilitat i treballarem per tal de definir les accions a dur a terme.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
És una de les prioritats del nostre partit, i del nostre candidat, construir l’accés ferroviari a la T1 d’El Prat.
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Actualment està en construcció el carril BUS VAO entre Ripollet i Meridiana. Impulsarem, entre d’altres, els carrils BUS VAO a la B 23 ( Diagonal), etc.
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Considerem com a prioritari la construcció del Quart Cinturó com a via d’altes prestacions amb una bona connexió amb la xarxa comarcal.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Valorem positivament la mesura, tant pel que fa a la reducció d’emissions de CO2 com, de forma especial, per la reducció d’un 54% de la mortalitat per accident de trànsit. A la vegada considerem que s’ha de flexibilitzar la seva aplicació en relació amb les franges horàries de menor congestió.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Creiem que és adequada però no del tot suficient. Defensem la instal.lació progressiva de més radars com a element dissuasori de l’excés de velocitat, així com l’augment dels controls d’alcoholèmia.
Transport a la resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Ens plantegem coma objectiu la conversió al model tren -tramvia de la línia de Lleida a La Pobla de Segur. Considerem que cal analitzar les possibilitats del seu perllongament.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
Considerem que cal estudiar el perllongament de la línia ferroviària de Puigcerdà a la Seu i d’un nou corredor entre la Seu i Andorra.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
Considerem que, d’acord al que estableix el Pacte per les Infraestructures, hem de crear una xarxa de trens metropolitans ràpids per estendre el sistema de rodalies més enllà de la segona corona i per fer competitiu el temps de recorregut a les ciutats de Mataró, Granollers,Terrassa,Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i els municipis més allunyats de les respectives comarques.
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Pot ser una bona iniciativa.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
Són dos tipus de serveis diferents i compementaris en concepte de xarxa. Ha de continuar funcionant i respondre a la demanda de mobilitat local.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Mitjançant la introducció del sistema de rodalies a les tres àrees.
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
Impulsarem la construcció del tren tramvia entre Manresa, Súria i Sallent.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
Som partidaris de la seva construcció, pel seu alt valor estratègic, tant econòmic i social com d’equilibri territorial.
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
Considerem que l’aeroport d’Alguaire és una peça clau pel desenvolupament de les terres de Ponent i per completar el sistema aeroportuari de Catalunya des del punt de vista territorial.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
Cal completar les obres en marxa i diversificar la seva activitat econòmica i comercial centrada avui bàsicament en l’oferta turística i el low cost de passatgers.
Si preferiu llegir el document en PDF cliqueu aquí:
- Attachments
-
- Preguntes-transport-eleccions2010-PSC.pdf
- Respostes PSC eleccions 2010
- (122.63 KiB) Downloaded 145 times
Marçal Guardiola i Sánchez - Railmotif.es revista de modelismo ferroviario - Web ferroviària - Història de la SEAT
- Trenscat
- N10
- Posts: 2742
- Joined: Friday 22/04/2005 1:19
- Location: Terrassa-Estació del Nord
- Contact:
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
Molt interessant tot i que no aporta gaire de nou perquè sempre es refereix al Pacte d'Infraestructures o al PTVC 2008-2012. És curiós que digui que vol impulsar la L5 Horta-Vall d'Hebron, encara no deu saber que ja va ser inaugurada i dues vegades a més!
Bernat Borràs http://www.trenscat.cat
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
Potser és que preveuen una tercera inauguració tot just abans de les eleccions municipals...Trenscat wrote:És curiós que digui que vol impulsar la L5 Horta-Vall d'Hebron, encara no deu saber que ja va ser inaugurada i dues vegades a més!
Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
No inaugurat
Es deu haver fixat en els plànols que hi ha per tota la xarxa de metro de Barcelona.
Quant a les respostes, algunes són molt vagues, defugen la realitat i eviten temes espinosos.
Quant a les respostes, algunes són molt vagues, defugen la realitat i eviten temes espinosos.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
Se sap qui ha contestat l'enquesta? Ho dic perquè la pregunta 3 (la del cotxe oficial) ha estat contestada a títol personal.
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
Cotxe oficial
És que si l'hagués contestada com a partit, hauria sigut més ajustada a la realitat però menys electoralista.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
- wefer
- Administrador
- Posts: 6994
- Joined: Tuesday 19/04/2005 23:55
- Location: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
- Contact:
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
Ens acaba d'arribar la col·laboració del Partit Popular de Catalunya:
Transport en general
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes (ex.: coordinar horaris, transbords més curts, etc.; però que ho diguin ells, no els ho donem tot mastegat).
Hem de afavorir la intermodalitat entre diferents sistemes de transport. El principal problema per fer servir el transport públic sovint és com arribar fins l’estació. Les xarxes d’aparcament en les estacions son insuficients o no hi ha connexions de bus entre les estacions de tren amb municipis propers.
També ens preocupa l’accés als centres de treball. Sovint el transport públic no arriba, especialment als polígons industrials. S’han de coordinar horaris entre modes de transport, evitant esperes llargues. També apostem per la reducció de zones per abaratir el transport i facilitar les connexions entre municipis. També creiem necessari facilitar l’accés en bicicleta al transport públic, ara forca limitat.
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
El Govern del PP va deixar el 2004 en projecte o en execució tota una xarxa de desdoblaments i d’autovies gratuïtes a Catalunya que el Govern del PSOE ha aturat, en part condicionat per ERC i ICV o per lentitud injustificada en les tramitacions. La nostra prioritat és acabar aquestes vies que han de contribuir a corregir un greuge en autovies lliures de peatges que patia Catalunya i que sembla que el PSOE no vol resoldre.
Respecte als túnels mantenim les nostres demandes dels túnels de Tosses, Comiols, Horta i Bonaigua.
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
Com no tinc carnet de conduir o vaig en transport públic o ara per qüestió de seguretat i de tenir una agenda molt atapeïda, en cotxe del meu partit.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
El cost d’un traspàs assumit de qualsevol manera és que el cost de tota millora en el servei l’haurà d’assumir la Generalitat i si les pèrdues s’incrementen i superen els 14,8 M€ que assumeix l’Estat, també pagarà la Generalitat que podrà establir una política tarifaria pròpia, és a dir, pujar les tarifes per sobre de l’IPC com ens té acostumats.
Nosaltres volem establir nous serveis amb millor freqüència i serveis directes i semidirectes que apropin les localitats més importants.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Hi ha llocs on l’única alternativa viable és l’autobús. El ferrocarril no arriba a tot arreu. Seria desitjable però no és viable en un territori tan complex com Catalunya.
6.Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Quan tinguem els Ports connectats a la xarxa d’ample internacional i amb Europa, quan tinguem unes terminals ferroviàries de major dimensió amb platges de vies més grans que permetin articular combois més grans amb un cost de transport menor. Quan puguem tenir intermodalitat camió-tren i quan les mercaderies circulin de forma segregada dels passatgers de manera que aquests no desplacin les mercaderies a horaris i velocitats no competitives. Son les nostres prioritats.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
És un repte difícil d’assolir però com a mínim hem de garantir que el major nombre de ciutadans tinguin el transport públic al seu abast. HI ha dèficits en molts municipis,especialment els més aïllats, però també en urbanitzacions molt poblades que no tenen una parada d’autobús.
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
El PPC sempre s’ha oposat a aquestes pujades del transport públic per sobre de l’IPC , tant quan ho feia CiU com el tripartit. I els nostres representants en els òrgans de govern de l’ATM
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
No. La llei del sector ferroviari preveu que la infraestructura sigui d’ADIF i que puguin haver múltiples operadors, no només la Generalitat per rodalies. Ja hi ha operadors privats de mercaderies que utilitzen la mateixa xarxa.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
El que o farem és incrementar els peatges per sobre de l’IPC com ha fet el Govern en els darrers 7 anys. Volem establir descomptes per recurrència a partir dels 10 viatges i no els 18 que preveu el Govern.
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Sempre hem denunciat la manca de policia en el transport públic. El Departament d’Interior sempre s’ha excusat dient que és un recinte d’una empresa i que ha d’estar la seguretat de l’empresa la que actuï. En aquest sentit ens trobem desemparats.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
Nosaltres creiem que la gestió privada és la més adequada per l’aeroport del Prat. Estem preocupats per la pèrdua de connexions i freqüències amb els principals aeroports d’Europa i Espanya. No podem perdre connexions amb aeroports importants d’Europa. No és el mateix volar a Londres Heathrow que a London Lutton. Hem de potenciar les rutes que ens apropen als centres econòmics d’Europa i mantenir les que ens uneixen amb la resta d’Espanya sinó volem deixar de ser un centre de referència pels negocis a Espanya. Aquestes connexions son les que ens aportaran passatgers suficients per tal que els vols intercontinentals que volem tenir siguin rentables per les companyies que els operin. Del contrari, no seran sostenibles a mig llarg termini i no aconseguirem que Barcelona sigui un hub internacional.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Les ampliacions dels Ports de Barcelona i Tarragona han servir de plataforma per exportar les mercaderies de les nostres fàbriques alhora que ha de permetre convertir-nos en la porta d’entrada a Europa de les mercaderies que provenen de l’Orient. Aquest objectiu estratègic passa per acabar totes les obres d’ampliació dels Ports i els seus accessos viaris i ferroviaris. Aquest fet és summament important ja que del contrari es col•lapsarà la xarxa viària d’accés a Barcelona i Tarragona. En el cas de Barcelona, la Ronda Litoral haurà d’assumir tot el transit de contenidors del Port pel retard en els accessos viaris i la terminal ferroviària.
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
Tenim previst continuar amb els projectes previstos i carrils bici segregats del transit rodat. També potenciar les vies verdes com itineraris turístics.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
La mobilitat ha de ser una realitat viva que no es guardi en cap museu. L’estudi de les alternatives de mobilitat ens sembla més necessari en un moment en que les disponibilitats pressupostàries són limitades.
Transport a l'àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
És curiós que els que finalment l’han establert (tripartit) es van oposar de manera ferotge quan ho va proposar el Govern anterior. La concessió un recurs inevitable en l’actual context d’escassetat de recursos.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
Prologar la línia 3, construir la L12 al Baix Llobregat prologar el metro cap el Maresme. També hem de tenir present que la prolongació de les línies aporta nous viatgers a les línies que en els trams centrals de les mateixes no poden assumir tant passatge. Cal ampliar la capacitat de les línies abans de prologar-les més.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
Nosaltres apostem per construir una anella ferroviària que connecti internament els municipis del Vallès, així com fer l’orbital ferroviària. El sistema actual és molt radial de Barcelona.
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
La falta d’inversions i manteniment dels darrers anys. Des de que el PP va deixar el Govern la plantilla de manteniment no ha parat de reduir-se i les noves unitats CIVIA que va encarregar el Govern del PP abans de marxar, van arribar tard a Barcelona perquè el Govern les va enviar primer a altres comunitats.
També que la capacitat dels túnels que travessen Barcelona està al límit i qualsevol petita incidència causa un gran perjudici.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
S’han fet millores però creiem que es poden establir nous trens directes i semidirectes que redueixin el temps de recorregut entre les principals localitats.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Si és imprescindible per millorar les freqüències en els accessos a la ciutat de Barcelona. Però també és imprescindible ampliar la capacitat dels túnels de rodalies que travessen Barcelona que estan al límit. Sense això és difícil introduir més trens a Barcelona.
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
L’N2 fa temps que tenia que haver-se convertit en una via urbana, però els Governs de l’Estat (sent ministre Josep Borrell) i Catalunya van pactar a la prolongació de la concessió de la C32 fins a Mataró i l’establiment de peatge de Mataró a la Tordera, quan tot aquest tram havia de ser lliure de peatge i ser la variant de l’N2.
Ara tenim la controvèrsia de les calçades laterals que ajudaran a alliberar l’N2 al costat del mar.
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Estamos a favor de su prolongación. El tranvía no ha resuelto el problema de movilidad del Baix Llobregat tal y como ya anunciamos en su día.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Ens sembla imprescindible. La capacitat dels túnels de rodalies que travessen Barcelona està al límit de la seva capacitat i per tant cal un nou túnel per poder ampliar la capacitat d’entrada de trens a Barcelona. Precisament per això sembla inútil el tramvia a superfície del tram central de Diagonal, ja que seria tenir un transport de gran capacitat soterrat i un transport de mitjana capacitat en superfície.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
El Gobierno de Zapatero se ha dormido con las cercanías al Aeropuerto. Ha pasado más de un año y medio de la inauguración de la nueva terminal y hasta el pasado 19 de marzo el Gobierno no adjudicó el proyecto.
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Fuimos el primer grupo en pedir carriles VAO en los accesos a Barcelona en el Parlament hace dos legislaturas cuando aún gobernaba CiU. Creemos que los que se están construyendo deben dar acceso a los vehículos con 2 ó más pasajeros y no 3 como pretende el Gobierno.
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Somos favorables a su construcción en su totalidad con capacidad y prestaciones suficientes. Creemos que es imprescindible para acabar con el colapso permanente de la red viaria de la Regón Metropolitana de Barcelona.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Suprimirem aquesta limitació. El que hem de fer és complir els diferents objectius sobre contaminació de l’aire que estableix la normativa europea, però per assolir aquests objectius, Europa no ens diu com ho hem de fer, Europa no ens obliga a limitar la velocitat a 80km/h. Ens estableix els objectius, però no les mesures que poden ser moltes.
El tripartit ha optat per limitar la velocitat a 80km/h de forma irracional. Ara, una mínima millora es vol atribuir per complert a la limitació de la velocitat quan en els darrers dos anys hi ha hagut una caiguda important de la mobilitat a la RMB, una caiguda general del transport de mercaderies per carretera, una caiguda molt important de l’activitat industrial de les fàbriques, del trànsit portuari, dels vols de l’aeroport, de l’activitat constructora i d’obra pública.
Per reduir la contaminació de l’aire a la RMB el que s’ha de fer és millorar la xarxa de transport públic. Hi ha importants obres aturades, acabar amb el col•lapse de la xarxa viària, amb noves vies que millorin la fluïdesa del transit, potenciar el transport de mercaderies per ferrocarril, tenir els accessos viaris i ferroviaris al Port i potenciar l’ús de vehicles menys contaminants.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Els radars han estat col•locats sovint allà on son menys necessaris i poden recaptar més. La seguretat ens preocupa molt, i sabem que on més hem de invertir és en la xarxa secundària de carreteres que és on hi ha més accidents i també en l’alcoholèmia i la falta de descans dels conductors que porten a distraccions sovint mortals.
Transport a la resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Prèviament cal avaluar les possibilitats tècniques i econòmiques d’aquesta prolongació. No la descartem, però creiem prioritari millorar la xarxa viària per accedir a la zona amb nous túnels (Comiols i Bonaigua) i noves autovies.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
Tenim en el nostre pla la previsió de poder connectar la línia de Puigcerdà primer amb la Seu d’Urgell i posteriorment amb Andorra. És complicat per l’orografia però creiem que aportaria molt al Pirineu.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
És una de les nostres propostes. Per exemple la línia de Manresa seria una candidata a aquest tipus de trens per rebaixar el temps per unir Manresa amb Barcelona que és superior a fa un segle.
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Es una proposta interessant que cal estudiar la seva viabilitat i trobar l’acord amb les autoritats franceses.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
S’ha de mantenir aquesta línia. No podem perdre connexions amb França i presta un servei molt impostant a les localitats d’aquest tram que tenen males connexions per carretera.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Tenim previst l’establiment de sistemes de rodalies en les tres àrees, estudiant la possibilitat de la introducció del tramvia i la millora considerable dels serveis d’autobús existent
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
És una proposta que venim defensant des de fa quasi una dècada però encara cap Govern, ni CiU ni el tripartit, ha fet res per una línia en la que tenim pràcticament tota la infraestructura feta. Aquestes localitats hauran d’esperar a que governi el PP a la Generalitat.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
És un projecte a molt llarg termini que travessa espais molt complicats des del punt de vista orogràfic com ambiental. I el més complicat pot ser el seu finançament. Nosaltres el valorem positivament, però creiem necessari algunes variacions de traçat com per exemple no deixar la Garrotxa i la seva capital, Olot sense connexió al traçat
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
La pregunta hauria de ser si era necessari o prioritari. Ara ja el tenim construït i el que cal és gestionar-lo adequadament. El PP pensa que pot tenir rendibilitat comercial i que s’hauria de desenvolupar el sector de la càrrega aèria.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
Els vols els estableixen les companyies aèries en funció de la seva ocupació i rendibilitat. Les administracions poden incentivar que hi hagi vols però el que no han de fer és mantenir línies artificialment a costa del pressupost públic.
Creiem que és prioritari que aquests aeroports tinguin connexions amb el ferrocarril. El Pla director de Reus ja ho preveu però el de Girona encara no, tot i que la línia de ferrocarril passa molt propera a l’aeroport. Amb una connexió ràpida en tren, aquests aeroports podrien funcionar complementàriament amb el Prat ja que especialment Girona està molt a prop de la Regió Metropolitana de Barcelona. Una bona connexió ferroviària donaria a aquests aeroports la massa crítica de passatgers per tenir gran nombre de connexions.
Si preferiu llegir el document en PDF cliqueu aquí:
Transport en general
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes (ex.: coordinar horaris, transbords més curts, etc.; però que ho diguin ells, no els ho donem tot mastegat).
Hem de afavorir la intermodalitat entre diferents sistemes de transport. El principal problema per fer servir el transport públic sovint és com arribar fins l’estació. Les xarxes d’aparcament en les estacions son insuficients o no hi ha connexions de bus entre les estacions de tren amb municipis propers.
També ens preocupa l’accés als centres de treball. Sovint el transport públic no arriba, especialment als polígons industrials. S’han de coordinar horaris entre modes de transport, evitant esperes llargues. També apostem per la reducció de zones per abaratir el transport i facilitar les connexions entre municipis. També creiem necessari facilitar l’accés en bicicleta al transport públic, ara forca limitat.
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
El Govern del PP va deixar el 2004 en projecte o en execució tota una xarxa de desdoblaments i d’autovies gratuïtes a Catalunya que el Govern del PSOE ha aturat, en part condicionat per ERC i ICV o per lentitud injustificada en les tramitacions. La nostra prioritat és acabar aquestes vies que han de contribuir a corregir un greuge en autovies lliures de peatges que patia Catalunya i que sembla que el PSOE no vol resoldre.
Respecte als túnels mantenim les nostres demandes dels túnels de Tosses, Comiols, Horta i Bonaigua.
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
Com no tinc carnet de conduir o vaig en transport públic o ara per qüestió de seguretat i de tenir una agenda molt atapeïda, en cotxe del meu partit.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
El cost d’un traspàs assumit de qualsevol manera és que el cost de tota millora en el servei l’haurà d’assumir la Generalitat i si les pèrdues s’incrementen i superen els 14,8 M€ que assumeix l’Estat, també pagarà la Generalitat que podrà establir una política tarifaria pròpia, és a dir, pujar les tarifes per sobre de l’IPC com ens té acostumats.
Nosaltres volem establir nous serveis amb millor freqüència i serveis directes i semidirectes que apropin les localitats més importants.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Hi ha llocs on l’única alternativa viable és l’autobús. El ferrocarril no arriba a tot arreu. Seria desitjable però no és viable en un territori tan complex com Catalunya.
6.Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Quan tinguem els Ports connectats a la xarxa d’ample internacional i amb Europa, quan tinguem unes terminals ferroviàries de major dimensió amb platges de vies més grans que permetin articular combois més grans amb un cost de transport menor. Quan puguem tenir intermodalitat camió-tren i quan les mercaderies circulin de forma segregada dels passatgers de manera que aquests no desplacin les mercaderies a horaris i velocitats no competitives. Son les nostres prioritats.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
És un repte difícil d’assolir però com a mínim hem de garantir que el major nombre de ciutadans tinguin el transport públic al seu abast. HI ha dèficits en molts municipis,especialment els més aïllats, però també en urbanitzacions molt poblades que no tenen una parada d’autobús.
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
El PPC sempre s’ha oposat a aquestes pujades del transport públic per sobre de l’IPC , tant quan ho feia CiU com el tripartit. I els nostres representants en els òrgans de govern de l’ATM
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
No. La llei del sector ferroviari preveu que la infraestructura sigui d’ADIF i que puguin haver múltiples operadors, no només la Generalitat per rodalies. Ja hi ha operadors privats de mercaderies que utilitzen la mateixa xarxa.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
El que o farem és incrementar els peatges per sobre de l’IPC com ha fet el Govern en els darrers 7 anys. Volem establir descomptes per recurrència a partir dels 10 viatges i no els 18 que preveu el Govern.
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Sempre hem denunciat la manca de policia en el transport públic. El Departament d’Interior sempre s’ha excusat dient que és un recinte d’una empresa i que ha d’estar la seguretat de l’empresa la que actuï. En aquest sentit ens trobem desemparats.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
Nosaltres creiem que la gestió privada és la més adequada per l’aeroport del Prat. Estem preocupats per la pèrdua de connexions i freqüències amb els principals aeroports d’Europa i Espanya. No podem perdre connexions amb aeroports importants d’Europa. No és el mateix volar a Londres Heathrow que a London Lutton. Hem de potenciar les rutes que ens apropen als centres econòmics d’Europa i mantenir les que ens uneixen amb la resta d’Espanya sinó volem deixar de ser un centre de referència pels negocis a Espanya. Aquestes connexions son les que ens aportaran passatgers suficients per tal que els vols intercontinentals que volem tenir siguin rentables per les companyies que els operin. Del contrari, no seran sostenibles a mig llarg termini i no aconseguirem que Barcelona sigui un hub internacional.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Les ampliacions dels Ports de Barcelona i Tarragona han servir de plataforma per exportar les mercaderies de les nostres fàbriques alhora que ha de permetre convertir-nos en la porta d’entrada a Europa de les mercaderies que provenen de l’Orient. Aquest objectiu estratègic passa per acabar totes les obres d’ampliació dels Ports i els seus accessos viaris i ferroviaris. Aquest fet és summament important ja que del contrari es col•lapsarà la xarxa viària d’accés a Barcelona i Tarragona. En el cas de Barcelona, la Ronda Litoral haurà d’assumir tot el transit de contenidors del Port pel retard en els accessos viaris i la terminal ferroviària.
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
Tenim previst continuar amb els projectes previstos i carrils bici segregats del transit rodat. També potenciar les vies verdes com itineraris turístics.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
La mobilitat ha de ser una realitat viva que no es guardi en cap museu. L’estudi de les alternatives de mobilitat ens sembla més necessari en un moment en que les disponibilitats pressupostàries són limitades.
Transport a l'àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
És curiós que els que finalment l’han establert (tripartit) es van oposar de manera ferotge quan ho va proposar el Govern anterior. La concessió un recurs inevitable en l’actual context d’escassetat de recursos.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
Prologar la línia 3, construir la L12 al Baix Llobregat prologar el metro cap el Maresme. També hem de tenir present que la prolongació de les línies aporta nous viatgers a les línies que en els trams centrals de les mateixes no poden assumir tant passatge. Cal ampliar la capacitat de les línies abans de prologar-les més.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
Nosaltres apostem per construir una anella ferroviària que connecti internament els municipis del Vallès, així com fer l’orbital ferroviària. El sistema actual és molt radial de Barcelona.
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
La falta d’inversions i manteniment dels darrers anys. Des de que el PP va deixar el Govern la plantilla de manteniment no ha parat de reduir-se i les noves unitats CIVIA que va encarregar el Govern del PP abans de marxar, van arribar tard a Barcelona perquè el Govern les va enviar primer a altres comunitats.
També que la capacitat dels túnels que travessen Barcelona està al límit i qualsevol petita incidència causa un gran perjudici.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
S’han fet millores però creiem que es poden establir nous trens directes i semidirectes que redueixin el temps de recorregut entre les principals localitats.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Si és imprescindible per millorar les freqüències en els accessos a la ciutat de Barcelona. Però també és imprescindible ampliar la capacitat dels túnels de rodalies que travessen Barcelona que estan al límit. Sense això és difícil introduir més trens a Barcelona.
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
L’N2 fa temps que tenia que haver-se convertit en una via urbana, però els Governs de l’Estat (sent ministre Josep Borrell) i Catalunya van pactar a la prolongació de la concessió de la C32 fins a Mataró i l’establiment de peatge de Mataró a la Tordera, quan tot aquest tram havia de ser lliure de peatge i ser la variant de l’N2.
Ara tenim la controvèrsia de les calçades laterals que ajudaran a alliberar l’N2 al costat del mar.
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Estamos a favor de su prolongación. El tranvía no ha resuelto el problema de movilidad del Baix Llobregat tal y como ya anunciamos en su día.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Ens sembla imprescindible. La capacitat dels túnels de rodalies que travessen Barcelona està al límit de la seva capacitat i per tant cal un nou túnel per poder ampliar la capacitat d’entrada de trens a Barcelona. Precisament per això sembla inútil el tramvia a superfície del tram central de Diagonal, ja que seria tenir un transport de gran capacitat soterrat i un transport de mitjana capacitat en superfície.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
El Gobierno de Zapatero se ha dormido con las cercanías al Aeropuerto. Ha pasado más de un año y medio de la inauguración de la nueva terminal y hasta el pasado 19 de marzo el Gobierno no adjudicó el proyecto.
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Fuimos el primer grupo en pedir carriles VAO en los accesos a Barcelona en el Parlament hace dos legislaturas cuando aún gobernaba CiU. Creemos que los que se están construyendo deben dar acceso a los vehículos con 2 ó más pasajeros y no 3 como pretende el Gobierno.
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Somos favorables a su construcción en su totalidad con capacidad y prestaciones suficientes. Creemos que es imprescindible para acabar con el colapso permanente de la red viaria de la Regón Metropolitana de Barcelona.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Suprimirem aquesta limitació. El que hem de fer és complir els diferents objectius sobre contaminació de l’aire que estableix la normativa europea, però per assolir aquests objectius, Europa no ens diu com ho hem de fer, Europa no ens obliga a limitar la velocitat a 80km/h. Ens estableix els objectius, però no les mesures que poden ser moltes.
El tripartit ha optat per limitar la velocitat a 80km/h de forma irracional. Ara, una mínima millora es vol atribuir per complert a la limitació de la velocitat quan en els darrers dos anys hi ha hagut una caiguda important de la mobilitat a la RMB, una caiguda general del transport de mercaderies per carretera, una caiguda molt important de l’activitat industrial de les fàbriques, del trànsit portuari, dels vols de l’aeroport, de l’activitat constructora i d’obra pública.
Per reduir la contaminació de l’aire a la RMB el que s’ha de fer és millorar la xarxa de transport públic. Hi ha importants obres aturades, acabar amb el col•lapse de la xarxa viària, amb noves vies que millorin la fluïdesa del transit, potenciar el transport de mercaderies per ferrocarril, tenir els accessos viaris i ferroviaris al Port i potenciar l’ús de vehicles menys contaminants.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Els radars han estat col•locats sovint allà on son menys necessaris i poden recaptar més. La seguretat ens preocupa molt, i sabem que on més hem de invertir és en la xarxa secundària de carreteres que és on hi ha més accidents i també en l’alcoholèmia i la falta de descans dels conductors que porten a distraccions sovint mortals.
Transport a la resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Prèviament cal avaluar les possibilitats tècniques i econòmiques d’aquesta prolongació. No la descartem, però creiem prioritari millorar la xarxa viària per accedir a la zona amb nous túnels (Comiols i Bonaigua) i noves autovies.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
Tenim en el nostre pla la previsió de poder connectar la línia de Puigcerdà primer amb la Seu d’Urgell i posteriorment amb Andorra. És complicat per l’orografia però creiem que aportaria molt al Pirineu.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
És una de les nostres propostes. Per exemple la línia de Manresa seria una candidata a aquest tipus de trens per rebaixar el temps per unir Manresa amb Barcelona que és superior a fa un segle.
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Es una proposta interessant que cal estudiar la seva viabilitat i trobar l’acord amb les autoritats franceses.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
S’ha de mantenir aquesta línia. No podem perdre connexions amb França i presta un servei molt impostant a les localitats d’aquest tram que tenen males connexions per carretera.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Tenim previst l’establiment de sistemes de rodalies en les tres àrees, estudiant la possibilitat de la introducció del tramvia i la millora considerable dels serveis d’autobús existent
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
És una proposta que venim defensant des de fa quasi una dècada però encara cap Govern, ni CiU ni el tripartit, ha fet res per una línia en la que tenim pràcticament tota la infraestructura feta. Aquestes localitats hauran d’esperar a que governi el PP a la Generalitat.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
És un projecte a molt llarg termini que travessa espais molt complicats des del punt de vista orogràfic com ambiental. I el més complicat pot ser el seu finançament. Nosaltres el valorem positivament, però creiem necessari algunes variacions de traçat com per exemple no deixar la Garrotxa i la seva capital, Olot sense connexió al traçat
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
La pregunta hauria de ser si era necessari o prioritari. Ara ja el tenim construït i el que cal és gestionar-lo adequadament. El PP pensa que pot tenir rendibilitat comercial i que s’hauria de desenvolupar el sector de la càrrega aèria.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
Els vols els estableixen les companyies aèries en funció de la seva ocupació i rendibilitat. Les administracions poden incentivar que hi hagi vols però el que no han de fer és mantenir línies artificialment a costa del pressupost públic.
Creiem que és prioritari que aquests aeroports tinguin connexions amb el ferrocarril. El Pla director de Reus ja ho preveu però el de Girona encara no, tot i que la línia de ferrocarril passa molt propera a l’aeroport. Amb una connexió ràpida en tren, aquests aeroports podrien funcionar complementàriament amb el Prat ja que especialment Girona està molt a prop de la Regió Metropolitana de Barcelona. Una bona connexió ferroviària donaria a aquests aeroports la massa crítica de passatgers per tenir gran nombre de connexions.
Si preferiu llegir el document en PDF cliqueu aquí:
- Attachments
-
- Preguntes-transport-eleccions2010-PP.pdf
- Respostes PP
- (119.47 KiB) Downloaded 131 times
Marçal Guardiola i Sánchez - Railmotif.es revista de modelismo ferroviario - Web ferroviària - Història de la SEAT
-
- N10
- Posts: 4267
- Joined: Saturday 14/05/2005 11:32
- Location: Horta
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
Aquest qüestionari del PP el podria haver respost la mateixa Alícia Sánchez-Camacho, doncs ella no té cotxe...
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
Abans que res, electoralista
El que em molesta més de les dues respostes rebudes fins ara, i més en la del PP que la del PSC, és aquest tuf electoralista ("nosaltres hem sigut els primers en reclamar-ho", "caldrà que governem", etc.).
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
- Trenscat
- N10
- Posts: 2742
- Joined: Friday 22/04/2005 1:19
- Location: Terrassa-Estació del Nord
- Contact:
Re: Abans que res, electoralista
Realment volen que ens creiem que els del PP ara es veu que van ser els primers a demanar-ho tot...
Bernat Borràs http://www.trenscat.cat
- Santfeliuenc
- N10
- Posts: 3520
- Joined: Sunday 24/04/2005 23:41
- Location: Sant Andreu de la Barca, BL
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
Hola,
Saludos,
Sergio
PD: Es curioso que a día de hoy jueves 25-11-2010 y a falta de 1 único día (el viernes) hasta la jornada de reflexión, solamente han colaborado los 2 grandes partidos de ámbito estatal, Curioso que quienes supuestamente aman y quieren de corazón a "la terra", a saber, CiU, ERC, IC-V o Laporta y sus muchachos, entre otros pintorescos personajillos que pululan por ahí... es curioso que no han colaborado ni han ofrecido respuesta alguna a estos temas que se les deben haber planteado igual que a estos dos partidos. Curioso. Personalmente esperaba ver algo de CiU, por la importancia de este partido y supuestamente por su seriedad frente a otros.
Respecto a esta pregunta y a la vista de las respuestas que se han ofrecido de momento por parte de quienes han colaborado, creo que igual se planteó mal el enunciado de dicha pregunta por mi parte, ya que lógicamente, lo que se pretendía era saber si los partidos compartían el proyecto actual desastroso de ampliación dando vueltas por todas partes menos por donde debería ir esa L3, ó si por el contrario eran favorables a revisar el trazado en pos de lo que se está defendiendo por parte de vecinos, asociaciones, este mismo foro, etc. donde se proponen 3 paradas en Sant Feliu, la existencia de un intercambiador con RENFE en el centro de la ciudad, la posibilidad de cruzar el río en una 2ª fase, y el llevar a Sant Joan la L6 para luego entrar en Sant Boi, dejando la L3 hacia Esplugues, Sant Just y Sant Feliu para posteriormente cruzar el río y así fomentar la intermodalidad y el mallado de la red así como las comunicaciones internas en el Baix Llobregat.8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Saludos,
Sergio
PD: Es curioso que a día de hoy jueves 25-11-2010 y a falta de 1 único día (el viernes) hasta la jornada de reflexión, solamente han colaborado los 2 grandes partidos de ámbito estatal, Curioso que quienes supuestamente aman y quieren de corazón a "la terra", a saber, CiU, ERC, IC-V o Laporta y sus muchachos, entre otros pintorescos personajillos que pululan por ahí... es curioso que no han colaborado ni han ofrecido respuesta alguna a estos temas que se les deben haber planteado igual que a estos dos partidos. Curioso. Personalmente esperaba ver algo de CiU, por la importancia de este partido y supuestamente por su seriedad frente a otros.
"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"
- Santfeliuenc
- N10
- Posts: 3520
- Joined: Sunday 24/04/2005 23:41
- Location: Sant Andreu de la Barca, BL
Re: Abans que res, electoralista
Hola,
Yo no tengo tiempo de mirar actas parlamentarias, pero ahí deben estar para comprobarlo si el PP ha sido el que ha propuesto en primer lugar todo esto que comenta quien ha respondido. Me extraña que todos sean siempre los primeros en todo, los que 1º lo propusieron, los que 1º lo comentaron, los que 1º lo votaron... pero igual es verdad y todo.
Saludos,
Sergio
A mi también me sorprende, ahora bien, sería tan fácil como revisar las actas de cada sesión parlamentaria y las intervenciones de cada cual y así saldríamos de dudas y veríamos quién propuso qué y quién se dedica a legislar sobre otros apasionantes y trascendentales temas políticos para el transporte y las necesidades reales de los ciudadanos como los apellidos y su orden, los toros no y los correbous sí, que se llame matrimonio o no cuando los homosexuales se casen, etc.Trenscat wrote:Realment volen que ens creiem que els del PP ara es veu que van ser els primers a demanar-ho tot...
Yo no tengo tiempo de mirar actas parlamentarias, pero ahí deben estar para comprobarlo si el PP ha sido el que ha propuesto en primer lugar todo esto que comenta quien ha respondido. Me extraña que todos sean siempre los primeros en todo, los que 1º lo propusieron, los que 1º lo comentaron, los que 1º lo votaron... pero igual es verdad y todo.
Saludos,
Sergio
"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
I què esperàveu, en plena campanya electoral?Guigui wrote:El que em molesta més de les dues respostes rebudes fins ara, i més en la del PP que la del PSC, és aquest tuf electoralista ("nosaltres hem sigut els primers en reclamar-ho", "caldrà que governem", etc.).
De vegades s'estimen tant la terra que se'n obliden dels seus habitants.Santfeliuenc wrote:Curioso que quienes supuestamente aman y quieren de corazón a "la terra", a saber, CiU, ERC, IC-V o Laporta y sus muchachos, entre otros pintorescos personajillos que pululan por ahí... es curioso que no han colaborado ni han ofrecido respuesta alguna a estos temas que se les deben haber planteado igual que a estos dos partidos.
Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.
- Lluita1714
- N9
- Posts: 1964
- Joined: Wednesday 31/12/2008 13:52
- Location: Aigüestoses
Re: Abans que res, electoralista
Estoy deacuerdo con que los políticos que tenemos hoy en dia son, generalmente, demagogos, y no cumplen correctamente sus funciones. Pèro esto de lo que hablas no es lo que ellos hacen, esto es lo que sale en los medios. Si vas a la web del parlamento de Catalunya, y miras las resoluciones que han tomado, el documento supera las 233 páginas sólo en esta legislatura, enumerando tansólo el titulo. Luego hay que sumar Iniciativas populares, mociones, etcétera, y además, ya ni te cuento el Congreso de los Diputados.Santfeliuenc wrote:A mi también me sorprende, ahora bien, sería tan fácil como revisar las actas de cada sesión parlamentaria y las intervenciones de cada cual y así saldríamos de dudas y veríamos quién propuso qué y quién se dedica a legislar sobre otros apasionantes y trascendentales temas políticos para el transporte y las necesidades reales de los ciudadanos como los apellidos y su orden, los toros no y los correbous sí, que se llame matrimonio o no cuando los homosexuales se casen, etc.
Son de fiar por tanto unos medios de comunicación que te hablan de tansólo unas pocas resoluciones que ellos creen interesantes, y después te retransmiten el ultimo bocadillo de Belén Esteban? No. No podemos fiarnos de lo que digan los medios, aveces, éstas son las decisiones menos importantes, pero las que más escandalizan a la gente.
Es posible que todavia no hayan contestado y que esten al hacerlo, es posible que no, pero "Laporta y sus muchachos" son transversales, a las infraestructuras. Sencillamente se propone una regeneración democrática y un cambio importante para cataluña, que se supone que mejoraría las condiciones económicas y consecuentemente favorecería las inversiones en infraestructuras, entre ellas, las ferroviarias. No creo que tengan más a contestar que esto que digo, no es ninguna sorpresa, y en el caso de algunos partidos, como ICV, no hace falta preguntar nada, sólo buscar y encontrar en su programa, porque el FTC no seran los unicos que les pregunte nada, y a partir de ahí se responde a quien se puede dependiendo de los recursos que tenga cada partido, si más, o menos asesores y delegados delante de un ordenador.Curioso que quienes supuestamente aman y quieren de corazón a "la terra", a saber, CiU, ERC, IC-V o Laporta y sus muchachos, entre otros pintorescos personajillos que pululan por ahí... es curioso que no han colaborado ni han ofrecido respuesta alguna a estos temas que se les deben haber planteado igual que a estos dos partidos.
"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.
- wefer
- Administrador
- Posts: 6994
- Joined: Tuesday 19/04/2005 23:55
- Location: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
- Contact:
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
El següent a arribar ha estat el de ICV:
Transport en general
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes (ex.: coordinar horaris, transbords més curts, etc.; però que ho diguin ells, no els ho donem tot mastegat).
Creant nous intercanviadors de la Diagonal i en la nova estació de la Sagrera (metro,tramvia,bus) i millorant els emplaçaments de les parades de Bus apropant-les tot el possible a les estacions ferroviàries, fent més accessibles els recorreguts en els intercanviadors, modificant els transbordaments per fer-los mes accessibles i de trajectes més curts.
Coordinar els horaris dels autobusos amb els dels trens amb menor freqüència.
Millorar la informació de la intermodalitat en parades i estacions i en la xarxa.
Afavorir la fidelització al transport públic mitjançant nous títols de durada anual més econòmics, que faci mes atractiu el fer transbordaments
A Barcelona potenciar la nova xarxa de RET BUS
A la Regió Metropolitana de BCN i altres àrees metropolitanes, prioritzar el transport públic, fent carrils BUS en vies d’alta capacitat i en les ciutats i sistemes de prioritat semafòrica, afavorint la màxima conversió de línies en Serveis de Bus Exprés
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
Evidentment estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallés) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
Estem per la desprogramació immediata del vial de Cornisa, doncs creiem que es una agressió al medi natural de Collserola i completament innecessari.
Estem en contra de la realització de laterals de la C-32
Proposem posposar qualsevol actuació de tunelació a Collserola (Túnel d’Horta) i noves línies de metro o ferrocarrils, fins que s’exploti al màxim les possibilitats de la xarxa de rodalies al Vallès i fer una nova línia ferroviària si fos realment necessària.
Proposem fer amb urgència el Túnel de Montcada i Reixac per millorar el pas de rodalies al Vallès i millorar el temps de recorregut.
Proposem planificar i executar el més ràpid possible un nou túnel de rodalies que travessi Barcelona i que permeti optimitzar i fer possible una important ampliació dels serveis de Rodalies i Regionals, ara impossible pels colls d’ampolla passants per BCN (cal definir el traçat mes òptim)
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
La majoria dels nostres diputats es desplacen en transport públic o bici i molts alts càrrecs es desplacen quotidianament en transport públic.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
Millorar la freqüència i la qualitat del servei incorporant nous trens, optimitzant el temps de recorregut i en combinació amb la potenciació de les rodalies a Tarragona , Lleida i Girona potenciar els semidirectes per fer el tren competitiu amb els desplaçaments amb cotxe. Realitzar un pla d’urgència per la millora de la qualitat i l’accessibilitat de les estacions regionals.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Fer arribar el tren a tot arreu es complicat i excessivament car i fins i tot poc efectiu, proposem ampliar les línies de rodalies en l’àmbit de Lleida, Girona i Tarragona, millorar Rodalies de BCN, amb la nova Línia Castelldefels- Cornellà i la creació d’una línia circular que uneixi El Baix Llobregat, Vallès i Barcelonès. Amb serveis de regionals ràpids i eficaços, ben coordinats amb sistemes freqüents i ràpids d’autobusos que arribin a la majoria dels municipis de Catalunya.
Tanmateix cal executar el més ràpid possible el tren-tram a Tarragona, Girona (incloent el traçat de les Gavarres) i el total del projecte de tren-tram al Vallès.
L’objectiu ha de ser el 2020
6.Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Hem de treballar molt començant per la posada immediata en funcionament de la xarxa ferroviària de mercaderies al voltant del Port de Barcelona, per fer-ho realitat, cal crear estacions d’intercanvi de mercaderies (ports secs) i sistemes de tren llançadora a diferents punts del territori per afavorir l’intercanvi modal de mercaderies i evitar al màxim el desplaçament per carreteres.
Cal fer que el Transport per carretera internalitzi els costos reals d’aquest tipus de transport, aplicant les directives europees i fent que paguin l’Eurovinyeta.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
Cal dissenyar un sistema d’autobusos eficaç, que permeti una bona connectivitat de tots els municipis amb la seva capital comarcal i la xarxa ferroviària d’alta capacitat (rodalies i trens-tram.), hem de marcar-nos l’objectiu del 2015
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
Estem en contra de la pujada dels bitllets per sobre de l’IPC, cal resoldre el tema del finançament del transport públic i no podem carregar sobre els usuaris els augments de despeses del transport, cal fer aplicar impostos ecològics que financin el transport públic gravant als que mes contaminen.
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
Sí, entenem que totes les infraestructures per les quals transitin en exclusivitat els trens amb origen i destí a Catalunya, incloent les estacions, haurien de ser competència exclusiva de la Generalitat, en aquest sentit treballarem per fer possible el traspàs que recull l’Estatut d’Autonomia de forma completa.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
Si, defensem un sistema diferent de peatges, que no siguin per finançar el seu pagament. Creiem que els peatges han d’existir però com a element de gestió del trànsit i de la seva regulació, per evitar contaminació i accidentalitat, per això defensem l’existència de peatges ecològics, que afavoreixin l’ús del transport públic, els vehicles d’alta ocupació VAO i vehicles elèctrics i poc contaminants.
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Cal millorar els sistemes de vigilància col•locant càmeres de vigilància en autobusos i trens, increment de vigilants de seguretat en hores conflictives i millorant la intervenció dels cossos de seguretat en el transport públic, assolint una resposta més ràpida.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
En la mesura del possible cal fomentar els vols intercontinentals, i creiem que això no passa en cap cas pels vols de baix cost.
Cal tenir present les limitacions de l’aeroport i els problemes mediambientals que genera.
Cal regular i fer pagar impostos al combustible dels avions, cal que internalitzin les despeses que ocasionen la contaminació que provoquen.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Cal fer una direcció conjunta dels ports catalans i evitar que competeixin entre si per atreure mercaderies, cal millorar els seus accessos ferroviaris de mercaderies.
Cal fer un pla de descontaminació dels ports, creant sistemes d’endollatge a la xarxa elèctrica dels vaixells per evitar les grans emissions contaminants que generen en les estades al port.
Cal apostar perquè Europa impulsi un pla renove de vaixells per fer-los mes ecològics i preparats per funcionar amb connexió en la xarxa en els ports.
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
El Pla Director de la Bicicleta que va fer la Generalitat, s’ha impulsat molt poc, i preveu una xarxa de bicicleta més lúdica. Cal revisar-lo en el sentit de que sigui una eina per fomentar l’ús quotidià de la bicicleta i potenciar la interconnexió amb carrils bici entre municipis i l’arribada al s polígons industrials. Cal aconseguir el màxim d’itineraris segurs de bicicleta tant en la ciutat com en les vies interurbanes.
Proposem un pla d’actuació per la millora de la circulació de bicicletes i persones a peu , en tota la xarxa de vies de la Generalitat i les Diputacions.
També proposem la realització d’un pla d’actuació en ponts que permetin la incorporació segura de la bicicleta i el anar a peu en les vies sota la responsabilitat de l’Estat.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
Es un tema que cal resoldre i urgentment, evitar la desaparició i deteriorament de peces de gran valor, mitjançant la realització d’un catàleg de peces existents Proposem la realització d’un pla museístic , que faci possible a curt termini la seva creació i una línia de subvenció per a la restauració del material a conservar.
Transport a l'àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
El finançament a l’Alemanya , diferint els costos de l’obra i pagant un peatge a l’ombra i repercutint-lo en el cost d’explotació del serveis, creiem que és un error.
Creiem que la infraestructura de transport públic ha de ser finançada integrament per l’administració pública. Defensarem un pla de rescat d’aquest concessions a mitja termini. Utilitzant per aquest fi els fons que ara s’estan destinant a pagar peatges d’autopistes a l’ombra o a rescatar les pèrdues de les empreses concessionàries d’autopistes.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
Entenem que a curt termini amb la L9/L190, serem la capital europea amb mes km de metro per habitant, entenem que els propers 10 anys cal apostar decididament i dedicar el 100 % d’inversions per millorar la xarxa de rodalies i regionals i en determinades xarxes comarcals (Tramvia per la Diagonal en BCN, Tren-Tram del Vallès, en l’àrea Metropolitana) Cal fer un nou túnel que travessi BCN dedicat exclusivament a Rodalies i regionals , aquesta és la inversió prioritària en l’àrea Metropolitana.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
Millorant l’actual xarxa de Rodalies, creant el Tren-Tram del Vallès, en Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Sant Cugat, Rubí, UAB, Badia del Vallès, Barberà, Sabadell i Terrassa.
Potenciant una bona xarxa de d’autobusos exprés complementària i de connexió en altres ciutats
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
Problemes de gestió de personal, problemes de envelliment de la xarxa de les vies i catenàries, fallides en el sistema de control electrònic.
Cal seguir renovant tot el material i mantenir-lo adequadament, cal garantir la mínima conflictivitat possible en les relacions laborals.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
Es molt difícil millorar-les , la realització del cap de cua en Pl. Catalunya pot millorar freqüencials en la línia del Vallès, però la rigidesa de l’estructura de vies actual, amb una impossibilitat real de quadruplicació de vies, amb molts trams soterrats amb tant sols 2 vies, fa molt poc viable un sistema eficaç i ràpid de semidirectes.
Caldria fer un estudi a fons de les obres i infraestructures necessàries per fer-ho possible i sobretot preveure aquesta realitat abans de la realització de cap nou soterrament de vies.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Sí, creiem que és molt necessari per millorar el sistema de rodalies i regionals
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
Defensem l’optimització màxima de la xarxa actual i a més llarg termini la realització d’una nova línia per l’interior, que permetria replantejar la línia que ara circula per la N-II convertint-la en un sistema mes integrat a les ciutats mitjançant el tren-tram.
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Estem en desacord amb el traçat projectat inicialment pel DPTOP, doncs la considerem absurd per duplicar xarxes amb el tramvia i rodalies,
demanarem el replanteig del projecte en el sentit de que la connexió sigui directa Esplugues -Sant Just – Sant Feliu intercanviant amb l’estació de Renfe de Sant Feliu i arribat fins el Polígon Industrial el Pla.
Tanmateix proposem la Proposada L-6 sigui complerta en dos vies i que des de l’Hospital Sant Joan De Deu uneixi Esplugues, Sant Joan i Sant Boi.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Entenem que cal fer un estudi a fons de quin seria el millor traçat per a aconseguir la millora de la xarxa de rodalies i regional, el túnel de la Diagonal podria no resoldre correctament el problema, és del tot necessari un nou túnel que compleixi aquest objectiu, el seu traçat ha de ser el més òptim.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Creiem que el primer que cal fer és millorar al menys duplicar el sistema de trens de rodalies que arriben ara a l’Aeroport
Cal tirar endavant urgentment el projecte de túnel sota la pista que faci possible enllaçar amb la nova terminal, i fer possible l’arribada de la L-9 a l’Aeroport
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Entenem que es molt important fer-ho urgentment per potenciar i donar prioritat als autobusos interurbans i facilitar la seva conversió en Busos exprès, impulsarem la seva ràpida execució, donat que la implantació dels 80 Km/h. permet reduir l’amplada dels actuals carrils i crear un carril exclusiu per Bus Vao amb molt poques obres i a baix cost..
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallès) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Hem estat els impulsors des del Govern, creiem que és una eina imprescindible, per a garantir uns baixos índexs de sinistralitat i víctimes i per millorar la qualitat de l’aire, a més de que permet reconvertir els carrils, permeten la implantació de carrils Bus Vao a baix cost.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Sempre calen més recursos però les actuacions realitzades han esta molt eficaces en la baixada de la sinistralitat a tot Catalunya.
Transport a la resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Creiem que cal perllongar-la fins a França. Lleida només té un pas a l’Occitània francesa, que és per Les. les transaccions econòmiques amb el sud francès són importants perquè signifiquen riquesa a banda i banda del Pirineu. En les actuals circumstàncies econòmiques de restricció pressupostària no és possible executar una obra tan gran. Però aquesta Legislatura hauria de ser la dels estudis del projecte: traçat, viabilitat, consensos territorials i interterritorials, pressupost d’inversió... tant per aquesta línia com per el conjunt de les “rodalies ferroviàries lleidatanes”. I , per tant, la línia “Lleida-La Pobla” s’ha de convertir en una veritable via d’apropament de poblacions, conjuntament amb la de “Lleida-Manresa-Barcelona” i “Lleida-Montblanc-Tarragona”.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
És plantejable, sí, a mig-llarg termini; com un ramal de la línia “Lleida – La Pobla”. Però caldrà enllaçar-lo amb la línia fèrria “Barcelona – Puigcerdà” per fer-lo plenament útil i viable.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
Per poder fer-ho és imprescindible millorar el pas de trens per Barcelona
Evidentment la voluntat és crear-ne més i millorar tota la xarxa de regionals, lligat a l’extensió en Lleida, Tarragona i Girona de la Xarxa de Regionals
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Sí. Es una proposta interessant que permetria potenciar el turisme transfronterer lligat al paisatge i l'ecoturisme del Pirineu Oriental.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
És imprescindible mantenir-la. Permet comunicar els municipis de Llançà, Colera i Portbou amb la meitat de temps que per carretera. La connexió no té perquè estar vinculada a la línia Barcelona-Figueres. Pot funcionar independentment com un sistema de tren lleuger entre aquests pobles i Figueres. Per fer-la possible un cop es traslladi l'estació de Figueres s'ha previst la ronda ferroviària pel nord de Figueres. És una obra molt cara i impactant que posa en risc la viabilitat del manteniment d'aquesta connexió. La nostra opció és aprofitar la ronda est de mercaderies, fa més volta però no té cost ni impacte. El manteniment d'aquesta línia amb freqüències adequades permetria prescindir del desdoblament de la carretera N-260 Llançà-Figueres amb un model molt mes ràpid, barat i sostenible.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Creiem que cal impulsar noves línies de rodalies i trens-tram
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
La inversió per convertir els ramals industrials de Sallent i Súria en transport de mercaderies ja està prevista pel govern de la Generalitat dins del Pla de Tren-Tram del Bages. Aquest pla hauria d’estar enllestit pel 2015. Donat que inclou diferents noves infraestructures, segurament el pas del ramals industrial de Sallent i Súria podria ser de les primeres obres executades, ja que únicament cal electrificar les vies i condicionar els baixadors o estacions per a viatgers, és una de les fases del Pla tren tram del Bages amb un cost més reduït.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
És una infraestructura molt important per a Catalunya. Fins que no es construeixi no haurem acabat amb la radialitat de les infraestructures ferroviàries. Estem satisfets pel fet que s’inclogui a la segona fase Pacte Nacional d’Infraestructures. D’aquest eix, el tram Lleida-Manresa ja està fet, només cal acabar l’arrenjament. El tram Manresa-Vic ha de ser el següent en construir-se. Tot i que nosaltres no renunciem a res, creiem que el tram més complex és el Vic-Girona. Per això creiem que s’ha de fer per trams, i assegurar l’enllaç Vic-Manresa-Lleida.
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
Bé, és una infraestructura que oferirà algunes oportunitats, però també riscos. És una oportunitat econòmica per a les Terres de Lleida i la Seu d’Urgell. Però no pot orientar-se només a passatgers i al turisme. Cal, igualment, fer-ne un centre logístic de transport de mercaderies, bàsicament alimentàries, perquè Lleida i el Pirineu puguin col•locar les seves produccions als mercats internacionals amb un temps d’immediatesa. Per això plantegem fa temps la necessitat de constituir una “Taula de Concertació” entre les administracions de la Generalitat i locals, el teixit empresarial lleidatà i el propi Consorci, per avaluar l’abast de les possibilitats de l’aeroport i els compromisos d’ús d’aquest en matèria de mercaderies i turisme per part de l’empresariat del territori i del territori aragonès pròxim.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
El manteniment de l'aeroport de Girona i Reus és important per mantenir l'accessibilitat com a destinacions turístiques. Cal però una gestió més propera al territori, cal descentralitzar l’actual dependència d'AENA. En el futur serà imprescindible una diversificació dels operadors.
Si preferiu llegir el document en PDF cliqueu:
Transport en general
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes (ex.: coordinar horaris, transbords més curts, etc.; però que ho diguin ells, no els ho donem tot mastegat).
Creant nous intercanviadors de la Diagonal i en la nova estació de la Sagrera (metro,tramvia,bus) i millorant els emplaçaments de les parades de Bus apropant-les tot el possible a les estacions ferroviàries, fent més accessibles els recorreguts en els intercanviadors, modificant els transbordaments per fer-los mes accessibles i de trajectes més curts.
Coordinar els horaris dels autobusos amb els dels trens amb menor freqüència.
Millorar la informació de la intermodalitat en parades i estacions i en la xarxa.
Afavorir la fidelització al transport públic mitjançant nous títols de durada anual més econòmics, que faci mes atractiu el fer transbordaments
A Barcelona potenciar la nova xarxa de RET BUS
A la Regió Metropolitana de BCN i altres àrees metropolitanes, prioritzar el transport públic, fent carrils BUS en vies d’alta capacitat i en les ciutats i sistemes de prioritat semafòrica, afavorint la màxima conversió de línies en Serveis de Bus Exprés
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
Evidentment estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallés) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
Estem per la desprogramació immediata del vial de Cornisa, doncs creiem que es una agressió al medi natural de Collserola i completament innecessari.
Estem en contra de la realització de laterals de la C-32
Proposem posposar qualsevol actuació de tunelació a Collserola (Túnel d’Horta) i noves línies de metro o ferrocarrils, fins que s’exploti al màxim les possibilitats de la xarxa de rodalies al Vallès i fer una nova línia ferroviària si fos realment necessària.
Proposem fer amb urgència el Túnel de Montcada i Reixac per millorar el pas de rodalies al Vallès i millorar el temps de recorregut.
Proposem planificar i executar el més ràpid possible un nou túnel de rodalies que travessi Barcelona i que permeti optimitzar i fer possible una important ampliació dels serveis de Rodalies i Regionals, ara impossible pels colls d’ampolla passants per BCN (cal definir el traçat mes òptim)
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
La majoria dels nostres diputats es desplacen en transport públic o bici i molts alts càrrecs es desplacen quotidianament en transport públic.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
Millorar la freqüència i la qualitat del servei incorporant nous trens, optimitzant el temps de recorregut i en combinació amb la potenciació de les rodalies a Tarragona , Lleida i Girona potenciar els semidirectes per fer el tren competitiu amb els desplaçaments amb cotxe. Realitzar un pla d’urgència per la millora de la qualitat i l’accessibilitat de les estacions regionals.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Fer arribar el tren a tot arreu es complicat i excessivament car i fins i tot poc efectiu, proposem ampliar les línies de rodalies en l’àmbit de Lleida, Girona i Tarragona, millorar Rodalies de BCN, amb la nova Línia Castelldefels- Cornellà i la creació d’una línia circular que uneixi El Baix Llobregat, Vallès i Barcelonès. Amb serveis de regionals ràpids i eficaços, ben coordinats amb sistemes freqüents i ràpids d’autobusos que arribin a la majoria dels municipis de Catalunya.
Tanmateix cal executar el més ràpid possible el tren-tram a Tarragona, Girona (incloent el traçat de les Gavarres) i el total del projecte de tren-tram al Vallès.
L’objectiu ha de ser el 2020
6.Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Hem de treballar molt començant per la posada immediata en funcionament de la xarxa ferroviària de mercaderies al voltant del Port de Barcelona, per fer-ho realitat, cal crear estacions d’intercanvi de mercaderies (ports secs) i sistemes de tren llançadora a diferents punts del territori per afavorir l’intercanvi modal de mercaderies i evitar al màxim el desplaçament per carreteres.
Cal fer que el Transport per carretera internalitzi els costos reals d’aquest tipus de transport, aplicant les directives europees i fent que paguin l’Eurovinyeta.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
Cal dissenyar un sistema d’autobusos eficaç, que permeti una bona connectivitat de tots els municipis amb la seva capital comarcal i la xarxa ferroviària d’alta capacitat (rodalies i trens-tram.), hem de marcar-nos l’objectiu del 2015
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
Estem en contra de la pujada dels bitllets per sobre de l’IPC, cal resoldre el tema del finançament del transport públic i no podem carregar sobre els usuaris els augments de despeses del transport, cal fer aplicar impostos ecològics que financin el transport públic gravant als que mes contaminen.
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
Sí, entenem que totes les infraestructures per les quals transitin en exclusivitat els trens amb origen i destí a Catalunya, incloent les estacions, haurien de ser competència exclusiva de la Generalitat, en aquest sentit treballarem per fer possible el traspàs que recull l’Estatut d’Autonomia de forma completa.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
Si, defensem un sistema diferent de peatges, que no siguin per finançar el seu pagament. Creiem que els peatges han d’existir però com a element de gestió del trànsit i de la seva regulació, per evitar contaminació i accidentalitat, per això defensem l’existència de peatges ecològics, que afavoreixin l’ús del transport públic, els vehicles d’alta ocupació VAO i vehicles elèctrics i poc contaminants.
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Cal millorar els sistemes de vigilància col•locant càmeres de vigilància en autobusos i trens, increment de vigilants de seguretat en hores conflictives i millorant la intervenció dels cossos de seguretat en el transport públic, assolint una resposta més ràpida.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
En la mesura del possible cal fomentar els vols intercontinentals, i creiem que això no passa en cap cas pels vols de baix cost.
Cal tenir present les limitacions de l’aeroport i els problemes mediambientals que genera.
Cal regular i fer pagar impostos al combustible dels avions, cal que internalitzin les despeses que ocasionen la contaminació que provoquen.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Cal fer una direcció conjunta dels ports catalans i evitar que competeixin entre si per atreure mercaderies, cal millorar els seus accessos ferroviaris de mercaderies.
Cal fer un pla de descontaminació dels ports, creant sistemes d’endollatge a la xarxa elèctrica dels vaixells per evitar les grans emissions contaminants que generen en les estades al port.
Cal apostar perquè Europa impulsi un pla renove de vaixells per fer-los mes ecològics i preparats per funcionar amb connexió en la xarxa en els ports.
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
El Pla Director de la Bicicleta que va fer la Generalitat, s’ha impulsat molt poc, i preveu una xarxa de bicicleta més lúdica. Cal revisar-lo en el sentit de que sigui una eina per fomentar l’ús quotidià de la bicicleta i potenciar la interconnexió amb carrils bici entre municipis i l’arribada al s polígons industrials. Cal aconseguir el màxim d’itineraris segurs de bicicleta tant en la ciutat com en les vies interurbanes.
Proposem un pla d’actuació per la millora de la circulació de bicicletes i persones a peu , en tota la xarxa de vies de la Generalitat i les Diputacions.
També proposem la realització d’un pla d’actuació en ponts que permetin la incorporació segura de la bicicleta i el anar a peu en les vies sota la responsabilitat de l’Estat.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
Es un tema que cal resoldre i urgentment, evitar la desaparició i deteriorament de peces de gran valor, mitjançant la realització d’un catàleg de peces existents Proposem la realització d’un pla museístic , que faci possible a curt termini la seva creació i una línia de subvenció per a la restauració del material a conservar.
Transport a l'àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
El finançament a l’Alemanya , diferint els costos de l’obra i pagant un peatge a l’ombra i repercutint-lo en el cost d’explotació del serveis, creiem que és un error.
Creiem que la infraestructura de transport públic ha de ser finançada integrament per l’administració pública. Defensarem un pla de rescat d’aquest concessions a mitja termini. Utilitzant per aquest fi els fons que ara s’estan destinant a pagar peatges d’autopistes a l’ombra o a rescatar les pèrdues de les empreses concessionàries d’autopistes.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
Entenem que a curt termini amb la L9/L190, serem la capital europea amb mes km de metro per habitant, entenem que els propers 10 anys cal apostar decididament i dedicar el 100 % d’inversions per millorar la xarxa de rodalies i regionals i en determinades xarxes comarcals (Tramvia per la Diagonal en BCN, Tren-Tram del Vallès, en l’àrea Metropolitana) Cal fer un nou túnel que travessi BCN dedicat exclusivament a Rodalies i regionals , aquesta és la inversió prioritària en l’àrea Metropolitana.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
Millorant l’actual xarxa de Rodalies, creant el Tren-Tram del Vallès, en Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Sant Cugat, Rubí, UAB, Badia del Vallès, Barberà, Sabadell i Terrassa.
Potenciant una bona xarxa de d’autobusos exprés complementària i de connexió en altres ciutats
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
Problemes de gestió de personal, problemes de envelliment de la xarxa de les vies i catenàries, fallides en el sistema de control electrònic.
Cal seguir renovant tot el material i mantenir-lo adequadament, cal garantir la mínima conflictivitat possible en les relacions laborals.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
Es molt difícil millorar-les , la realització del cap de cua en Pl. Catalunya pot millorar freqüencials en la línia del Vallès, però la rigidesa de l’estructura de vies actual, amb una impossibilitat real de quadruplicació de vies, amb molts trams soterrats amb tant sols 2 vies, fa molt poc viable un sistema eficaç i ràpid de semidirectes.
Caldria fer un estudi a fons de les obres i infraestructures necessàries per fer-ho possible i sobretot preveure aquesta realitat abans de la realització de cap nou soterrament de vies.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Sí, creiem que és molt necessari per millorar el sistema de rodalies i regionals
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
Defensem l’optimització màxima de la xarxa actual i a més llarg termini la realització d’una nova línia per l’interior, que permetria replantejar la línia que ara circula per la N-II convertint-la en un sistema mes integrat a les ciutats mitjançant el tren-tram.
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Estem en desacord amb el traçat projectat inicialment pel DPTOP, doncs la considerem absurd per duplicar xarxes amb el tramvia i rodalies,
demanarem el replanteig del projecte en el sentit de que la connexió sigui directa Esplugues -Sant Just – Sant Feliu intercanviant amb l’estació de Renfe de Sant Feliu i arribat fins el Polígon Industrial el Pla.
Tanmateix proposem la Proposada L-6 sigui complerta en dos vies i que des de l’Hospital Sant Joan De Deu uneixi Esplugues, Sant Joan i Sant Boi.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Entenem que cal fer un estudi a fons de quin seria el millor traçat per a aconseguir la millora de la xarxa de rodalies i regional, el túnel de la Diagonal podria no resoldre correctament el problema, és del tot necessari un nou túnel que compleixi aquest objectiu, el seu traçat ha de ser el més òptim.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Creiem que el primer que cal fer és millorar al menys duplicar el sistema de trens de rodalies que arriben ara a l’Aeroport
Cal tirar endavant urgentment el projecte de túnel sota la pista que faci possible enllaçar amb la nova terminal, i fer possible l’arribada de la L-9 a l’Aeroport
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Entenem que es molt important fer-ho urgentment per potenciar i donar prioritat als autobusos interurbans i facilitar la seva conversió en Busos exprès, impulsarem la seva ràpida execució, donat que la implantació dels 80 Km/h. permet reduir l’amplada dels actuals carrils i crear un carril exclusiu per Bus Vao amb molt poques obres i a baix cost..
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallès) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Hem estat els impulsors des del Govern, creiem que és una eina imprescindible, per a garantir uns baixos índexs de sinistralitat i víctimes i per millorar la qualitat de l’aire, a més de que permet reconvertir els carrils, permeten la implantació de carrils Bus Vao a baix cost.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Sempre calen més recursos però les actuacions realitzades han esta molt eficaces en la baixada de la sinistralitat a tot Catalunya.
Transport a la resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Creiem que cal perllongar-la fins a França. Lleida només té un pas a l’Occitània francesa, que és per Les. les transaccions econòmiques amb el sud francès són importants perquè signifiquen riquesa a banda i banda del Pirineu. En les actuals circumstàncies econòmiques de restricció pressupostària no és possible executar una obra tan gran. Però aquesta Legislatura hauria de ser la dels estudis del projecte: traçat, viabilitat, consensos territorials i interterritorials, pressupost d’inversió... tant per aquesta línia com per el conjunt de les “rodalies ferroviàries lleidatanes”. I , per tant, la línia “Lleida-La Pobla” s’ha de convertir en una veritable via d’apropament de poblacions, conjuntament amb la de “Lleida-Manresa-Barcelona” i “Lleida-Montblanc-Tarragona”.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
És plantejable, sí, a mig-llarg termini; com un ramal de la línia “Lleida – La Pobla”. Però caldrà enllaçar-lo amb la línia fèrria “Barcelona – Puigcerdà” per fer-lo plenament útil i viable.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
Per poder fer-ho és imprescindible millorar el pas de trens per Barcelona
Evidentment la voluntat és crear-ne més i millorar tota la xarxa de regionals, lligat a l’extensió en Lleida, Tarragona i Girona de la Xarxa de Regionals
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Sí. Es una proposta interessant que permetria potenciar el turisme transfronterer lligat al paisatge i l'ecoturisme del Pirineu Oriental.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
És imprescindible mantenir-la. Permet comunicar els municipis de Llançà, Colera i Portbou amb la meitat de temps que per carretera. La connexió no té perquè estar vinculada a la línia Barcelona-Figueres. Pot funcionar independentment com un sistema de tren lleuger entre aquests pobles i Figueres. Per fer-la possible un cop es traslladi l'estació de Figueres s'ha previst la ronda ferroviària pel nord de Figueres. És una obra molt cara i impactant que posa en risc la viabilitat del manteniment d'aquesta connexió. La nostra opció és aprofitar la ronda est de mercaderies, fa més volta però no té cost ni impacte. El manteniment d'aquesta línia amb freqüències adequades permetria prescindir del desdoblament de la carretera N-260 Llançà-Figueres amb un model molt mes ràpid, barat i sostenible.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Creiem que cal impulsar noves línies de rodalies i trens-tram
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
La inversió per convertir els ramals industrials de Sallent i Súria en transport de mercaderies ja està prevista pel govern de la Generalitat dins del Pla de Tren-Tram del Bages. Aquest pla hauria d’estar enllestit pel 2015. Donat que inclou diferents noves infraestructures, segurament el pas del ramals industrial de Sallent i Súria podria ser de les primeres obres executades, ja que únicament cal electrificar les vies i condicionar els baixadors o estacions per a viatgers, és una de les fases del Pla tren tram del Bages amb un cost més reduït.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
És una infraestructura molt important per a Catalunya. Fins que no es construeixi no haurem acabat amb la radialitat de les infraestructures ferroviàries. Estem satisfets pel fet que s’inclogui a la segona fase Pacte Nacional d’Infraestructures. D’aquest eix, el tram Lleida-Manresa ja està fet, només cal acabar l’arrenjament. El tram Manresa-Vic ha de ser el següent en construir-se. Tot i que nosaltres no renunciem a res, creiem que el tram més complex és el Vic-Girona. Per això creiem que s’ha de fer per trams, i assegurar l’enllaç Vic-Manresa-Lleida.
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
Bé, és una infraestructura que oferirà algunes oportunitats, però també riscos. És una oportunitat econòmica per a les Terres de Lleida i la Seu d’Urgell. Però no pot orientar-se només a passatgers i al turisme. Cal, igualment, fer-ne un centre logístic de transport de mercaderies, bàsicament alimentàries, perquè Lleida i el Pirineu puguin col•locar les seves produccions als mercats internacionals amb un temps d’immediatesa. Per això plantegem fa temps la necessitat de constituir una “Taula de Concertació” entre les administracions de la Generalitat i locals, el teixit empresarial lleidatà i el propi Consorci, per avaluar l’abast de les possibilitats de l’aeroport i els compromisos d’ús d’aquest en matèria de mercaderies i turisme per part de l’empresariat del territori i del territori aragonès pròxim.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
El manteniment de l'aeroport de Girona i Reus és important per mantenir l'accessibilitat com a destinacions turístiques. Cal però una gestió més propera al territori, cal descentralitzar l’actual dependència d'AENA. En el futur serà imprescindible una diversificació dels operadors.
Si preferiu llegir el document en PDF cliqueu:
- Attachments
-
- icv euia FTC transport.pdf
- Respostes eleccions 2010 ICV-euia
- (125.63 KiB) Downloaded 127 times
Marçal Guardiola i Sánchez - Railmotif.es revista de modelismo ferroviario - Web ferroviària - Història de la SEAT
Re: Qüestionari als partits polítics eleccions Generalitat 2010
I els de Convergència, que es suposa que guanyaran, no han respost res????? Increïble!!!!
- wefer
- Administrador
- Posts: 6994
- Joined: Tuesday 19/04/2005 23:55
- Location: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
- Contact:
Qüestionari FTC eleccions Parlament 2010: ICV-EuiA
General
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes
Creant nous intercanviadors de la Diagonal i en la nova estació de la Sagrera (metro,tramvia,bus) i millorant els emplaçaments de les parades de Bus apropant-les tot el possible a les estacions ferroviàries, fent més accessibles els recorreguts en els intercanviadors, modificant els transbordaments per fer-los mes accessibles i de trajectes més curts.
Coordinar els horaris dels autobusos amb els dels trens amb menor freqüència.
Millorar la informació de la intermodalitat en parades i estacions i en la xarxa.
Afavorir la fidelització al transport públic mitjançant nous títols de durada anual més econòmics, que faci mes atractiu el fer transbordaments
A Barcelona potenciar la nova xarxa de RET BUS
A la Regió Metropolitana de BCN i altres àrees metropolitanes, prioritzar el transport públic, fent carrils BUS en vies d’alta capacitat i en les ciutats i sistemes de prioritat semafòrica, afavorint la màxima conversió de línies en Serveis de Bus Exprés
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
Evidentment estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallés) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
Estem per la desprogramació immediata del vial de Cornisa, doncs creiem que es una agressió al medi natural de Collserola i completament innecessari.
Estem en contra de la realització de laterals de la C-32
Proposem posposar qualsevol actuació de tunelació a Collserola (Túnel d’Horta) i noves línies de metro o ferrocarrils, fins que s’exploti al màxim les possibilitats de la xarxa de rodalies al Vallès i fer una nova línia ferroviària si fos realment necessària.
Proposem fer amb urgència el Túnel de Montcada i Reixac per millorar el pas de rodalies al Vallès i millorar el temps de recorregut.
Proposem planificar i executar el més ràpid possible un nou túnel de rodalies que travessi Barcelona i que permeti optimitzar i fer possible una important ampliació dels serveis de Rodalies i Regionals, ara impossible pels colls d’ampolla passants per BCN (cal definir el traçat mes òptim)
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
La majoria dels nostres diputats es desplacen en transport públic o bici i molts alts càrrecs es desplacen quotidianament en transport públic.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
Millorar la freqüència i la qualitat del servei incorporant nous trens, optimitzant el temps de recorregut i en combinació amb la potenciació de les rodalies a Tarragona , Lleida i Girona potenciar els semidirectes per fer el tren competitiu amb els desplaçaments amb cotxe. Realitzar un pla d’urgència per la millora de la qualitat i l’accessibilitat de les estacions regionals.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Fer arribar el tren a tot arreu es complicat i excessivament car i fins i tot poc efectiu, proposem ampliar les línies de rodalies en l’àmbit de Lleida, Girona i Tarragona, millorar Rodalies de BCN, amb la nova Línia Castelldefels- Cornellà i la creació d’una línia circular que uneixi El Baix Llobregat, Vallès i Barcelonès. Amb serveis de regionals ràpids i eficaços, ben coordinats amb sistemes freqüents i ràpids d’autobusos que arribin a la majoria dels municipis de Catalunya.
Tanmateix cal executar el més ràpid possible el tren-tram a Tarragona, Girona (incloent el traçat de les Gavarres) i el total del projecte de tren-tram al Vallès.
L’objectiu ha de ser el 2020
6. Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Hem de treballar molt començant per la posada immediata en funcionament de la xarxa ferroviària de mercaderies al voltant del Port de Barcelona, per fer-ho realitat, cal crear estacions d’intercanvi de mercaderies (ports secs) i sistemes de tren llançadora a diferents punts del territori per afavorir l’intercanvi modal de mercaderies i evitar al màxim el desplaçament per carreteres.
Cal fer que el Transport per carretera internalitzi els costos reals d’aquest tipus de transport, aplicant les directives europees i fent que paguin l’Eurovinyeta.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
Cal dissenyar un sistema d’autobusos eficaç, que permeti una bona connectivitat de tots els municipis amb la seva capital comarcal i la xarxa ferroviària d’alta capacitat (rodalies i trens-tram.), hem de marcar-nos l’objectiu del 2015
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
Estem en contra de la pujada dels bitllets per sobre de l’IPC, cal resoldre el tema del finançament del transport públic i no podem carregar sobre els usuaris els augments de despeses del transport, cal fer aplicar impostos ecològics que financin el transport públic gravant als que mes contaminen.
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
Sí, entenem que totes les infraestructures per les quals transitin en exclusivitat els trens amb origen i destí a Catalunya, incloent les estacions, haurien de ser competència exclusiva de la Generalitat, en aquest sentit treballarem per fer possible el traspàs que recull l’Estatut d’Autonomia de forma completa.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
Si, defensem un sistema diferent de peatges, que no siguin per finançar el seu pagament. Creiem que els peatges han d’existir però com a element de gestió del trànsit i de la seva regulació, per evitar contaminació i accidentalitat, per això defensem l’existència de peatges ecològics, que afavoreixin l’ús del transport públic, els vehicles d’alta ocupació VAO i vehicles elèctrics i poc contaminants.
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Cal millorar els sistemes de vigilància col•locant càmeres de vigilància en autobusos i trens, increment de vigilants de seguretat en hores conflictives i millorant la intervenció dels cossos de seguretat en el transport públic, assolint una resposta més ràpida.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
En la mesura del possible cal fomentar els vols intercontinentals, i creiem que això no passa en cap cas pels vols de baix cost.
Cal tenir present les limitacions de l’aeroport i els problemes mediambientals que genera.
Cal regular i fer pagar impostos al combustible dels avions, cal que internalitzin les despeses que ocasionen la contaminació que provoquen.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Cal fer una direcció conjunta dels ports catalans i evitar que competeixin entre si per atreure mercaderies, cal millorar els seus accessos ferroviaris de mercaderies.
Cal fer un pla de descontaminació dels ports, creant sistemes d’endollatge a la xarxa elèctrica dels vaixells per evitar les grans emissions contaminants que generen en les estades al port.
Cal apostar perquè Europa impulsi un pla renove de vaixells per fer-los mes ecològics i preparats per funcionar amb connexió en la xarxa en els ports.
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
El Pla Director de la Bicicleta que va fer la Generalitat, s’ha impulsat molt poc, i preveu una xarxa de bicicleta més lúdica. Cal revisar-lo en el sentit de que sigui una eina per fomentar l’ús quotidià de la bicicleta i potenciar la interconnexió amb carrils bici entre municipis i l’arribada al s polígons industrials. Cal aconseguir el màxim d’itineraris segurs de bicicleta tant en la ciutat com en les vies interurbanes.
Proposem un pla d’actuació per la millora de la circulació de bicicletes i persones a peu , en tota la xarxa de vies de la Generalitat i les Diputacions.
També proposem la realització d’un pla d’actuació en ponts que permetin la incorporació segura de la bicicleta i el anar a peu en les vies sota la responsabilitat de l’Estat.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
Es un tema que cal resoldre i urgentment, evitar la desaparició i deteriorament de peces de gran valor, mitjançant la realització d’un catàleg de peces existents Proposem la realització d’un pla museístic , que faci possible a curt termini la seva creació i una línia de subvenció per a la restauració del material a conservar.
---------------------------------------------------------
Àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
El finançament a l’Alemanya , diferint els costos de l’obra i pagant un peatge a l’ombra i repercutint-lo en el cost d’explotació del serveis, creiem que és un error.
Creiem que la infraestructura de transport públic ha de ser finançada integrament per l’administració pública. Defensarem un pla de rescat d’aquest concessions a mitja termini. Utilitzant per aquest fi els fons que ara s’estan destinant a pagar peatges d’autopistes a l’ombra o a rescatar les pèrdues de les empreses concessionàries d’autopistes.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
Entenem que a curt termini amb la L9/L190, serem la capital europea amb mes km de metro per habitant, entenem que els propers 10 anys cal apostar decididament i dedicar el 100 % d’inversions per millorar la xarxa de rodalies i regionals i en determinades xarxes comarcals (Tramvia per la Diagonal en BCN, Tren-Tram del Vallès, en l’àrea Metropolitana) Cal fer un nou túnel que travessi BCN dedicat exclusivament a Rodalies i regionals , aquesta és la inversió prioritària en l’àrea Metropolitana.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
Millorant l’actual xarxa de Rodalies, creant el Tren-Tram del Vallès, en Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Sant Cugat, Rubí, UAB, Badia del Vallès, Barberà, Sabadell i Terrassa.
Potenciant una bona xarxa de d’autobusos exprés complementària i de connexió en altres ciutats
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
Problemes de gestió de personal, problemes de envelliment de la xarxa de les vies i catenàries, fallides en el sistema de control electrònic.
Cal seguir renovant tot el material i mantenir-lo adequadament, cal garantir la mínima conflictivitat possible en les relacions laborals.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
Es molt difícil millorar-les , la realització del cap de cua en Pl. Catalunya pot millorar freqüencials en la línia del Vallès, però la rigidesa de l’estructura de vies actual, amb una impossibilitat real de quadruplicació de vies, amb molts trams soterrats amb tant sols 2 vies, fa molt poc viable un sistema eficaç i ràpid de semidirectes.
Caldria fer un estudi a fons de les obres i infraestructures necessàries per fer-ho possible i sobretot preveure aquesta realitat abans de la realització de cap nou soterrament de vies.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Sí, creiem que és molt necessari per millorar el sistema de rodalies i regionals
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
Defensem l’optimització màxima de la xarxa actual i a més llarg termini la realització d’una nova línia per l’interior, que permetria replantejar la línia que ara circula per la N-II convertint-la en un sistema mes integrat a les ciutats mitjançant el tren-tram.
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Estem en desacord amb el traçat projectat inicialment pel DPTOP, doncs la considerem absurd per duplicar xarxes amb el tramvia i rodalies,
demanarem el replanteig del projecte en el sentit de que la connexió sigui directa Esplugues -Sant Just – Sant Feliu intercanviant amb l’estació de Renfe de Sant Feliu i arribat fins el Polígon Industrial el Pla.
Tanmateix proposem la Proposada L-6 sigui complerta en dos vies i que des de l’Hospital Sant Joan De Deu uneixi Esplugues, Sant Joan i Sant Boi.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Entenem que cal fer un estudi a fons de quin seria el millor traçat per a aconseguir la millora de la xarxa de rodalies i regional, el túnel de la Diagonal podria no resoldre correctament el problema, és del tot necessari un nou túnel que compleixi aquest objectiu, el seu traçat ha de ser el més òptim.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Creiem que el primer que cal fer és millorar al menys duplicar el sistema de trens de rodalies que arriben ara a l’Aeroport
Cal tirar endavant urgentment el projecte de túnel sota la pista que faci possible enllaçar amb la nova terminal, i fer possible l’arribada de la L-9 a l’Aeroport
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Entenem que es molt important fer-ho urgentment per potenciar i donar prioritat als autobusos interurbans i facilitar la seva conversió en Busos exprès, impulsarem la seva ràpida execució, donat que la implantació dels 80 Km/h. permet reduir l’amplada dels actuals carrils i crear un carril exclusiu per Bus Vao amb molt poques obres i a baix cost..
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallès) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Hem estat els impulsors des del Govern, creiem que és una eina imprescindible, per a garantir uns baixos índexs de sinistralitat i víctimes i per millorar la qualitat de l’aire, a més de que permet reconvertir els carrils, permeten la implantació de carrils Bus Vao a baix cost.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Sempre calen més recursos però les actuacions realitzades han esta molt eficaces en la baixada de la sinistralitat a tot Catalunya.
---------------------------------------------------------
Resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Creiem que cal perllongar-la fins a França. Lleida només té un pas a l’Occitània francesa, que és per Les. les transaccions econòmiques amb el sud francès són importants perquè signifiquen riquesa a banda i banda del Pirineu. En les actuals circumstàncies econòmiques de restricció pressupostària no és possible executar una obra tan gran. Però aquesta Legislatura hauria de ser la dels estudis del projecte: traçat, viabilitat, consensos territorials i interterritorials, pressupost d’inversió... tant per aquesta línia com per el conjunt de les “rodalies ferroviàries lleidatanes”. I , per tant, la línia “Lleida-La Pobla” s’ha de convertir en una veritable via d’apropament de poblacions, conjuntament amb la de “Lleida-Manresa-Barcelona” i “Lleida-Montblanc-Tarragona”.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
És plantejable, sí, a mig-llarg termini; com un ramal de la línia “Lleida – La Pobla”. Però caldrà enllaçar-lo amb la línia fèrria “Barcelona – Puigcerdà” per fer-lo plenament útil i viable.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
Per poder fer-ho és imprescindible millorar el pas de trens per Barcelona
Evidentment la voluntat és crear-ne més i millorar tota la xarxa de regionals, lligat a l’extensió en Lleida, Tarragona i Girona de la Xarxa de Regionals
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Sí. Es una proposta interessant que permetria potenciar el turisme transfronterer lligat al paisatge i l'ecoturisme del Pirineu Oriental.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
És imprescindible mantenir-la. Permet comunicar els municipis de Llançà, Colera i Portbou amb la meitat de temps que per carretera. La connexió no té perquè estar vinculada a la línia Barcelona-Figueres. Pot funcionar independentment com un sistema de tren lleuger entre aquests pobles i Figueres. Per fer-la possible un cop es traslladi l'estació de Figueres s'ha previst la ronda ferroviària pel nord de Figueres. És una obra molt cara i impactant que posa en risc la viabilitat del manteniment d'aquesta connexió. La nostra opció és aprofitar la ronda est de mercaderies, fa més volta però no té cost ni impacte. El manteniment d'aquesta línia amb freqüències adequades permetria prescindir del desdoblament de la carretera N-260 Llançà-Figueres amb un model molt mes ràpid, barat i sostenible.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Creiem que cal impulsar noves línies de rodalies i trens-tram
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
La inversió per convertir els ramals industrials de Sallent i Súria en transport de mercaderies ja està prevista pel govern de la Generalitat dins del Pla de Tren-Tram del Bages. Aquest pla hauria d’estar enllestit pel 2015. Donat que inclou diferents noves infraestructures, segurament el pas del ramals industrial de Sallent i Súria podria ser de les primeres obres executades, ja que únicament cal electrificar les vies i condicionar els baixadors o estacions per a viatgers, és una de les fases del Pla tren tram del Bages amb un cost més reduït.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
És una infraestructura molt important per a Catalunya. Fins que no es construeixi no haurem acabat amb la radialitat de les infraestructures ferroviàries. Estem satisfets pel fet que s’inclogui a la segona fase Pacte Nacional d’Infraestructures. D’aquest eix, el tram Lleida-Manresa ja està fet, només cal acabar l’arrenjament. El tram Manresa-Vic ha de ser el següent en construir-se. Tot i que nosaltres no renunciem a res, creiem que el tram més complex és el Vic-Girona. Per això creiem que s’ha de fer per trams, i assegurar l’enllaç Vic-Manresa-Lleida.
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
Bé, és una infraestructura que oferirà algunes oportunitats, però també riscos. És una oportunitat econòmica per a les Terres de Lleida i la Seu d’Urgell. Però no pot orientar-se només a passatgers i al turisme. Cal, igualment, fer-ne un centre logístic de transport de mercaderies, bàsicament alimentàries, perquè Lleida i el Pirineu puguin col•locar les seves produccions als mercats internacionals amb un temps d’immediatesa. Per això plantegem fa temps la necessitat de constituir una “Taula de Concertació” entre les administracions de la Generalitat i locals, el teixit empresarial lleidatà i el propi Consorci, per avaluar l’abast de les possibilitats de l’aeroport i els compromisos d’ús d’aquest en matèria de mercaderies i turisme per part de l’empresariat del territori i del territori aragonès pròxim.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
El manteniment de l'aeroport de Girona i Reus és important per mantenir l'accessibilitat com a destinacions turístiques. Cal però una gestió més propera al territori, cal descentralitzar l’actual dependència d'AENA. En el futur serà imprescindible una diversificació dels operadors.
1. Com pensen fomentar la intermodalitat? Línies mestres i mesures concretes
Creant nous intercanviadors de la Diagonal i en la nova estació de la Sagrera (metro,tramvia,bus) i millorant els emplaçaments de les parades de Bus apropant-les tot el possible a les estacions ferroviàries, fent més accessibles els recorreguts en els intercanviadors, modificant els transbordaments per fer-los mes accessibles i de trajectes més curts.
Coordinar els horaris dels autobusos amb els dels trens amb menor freqüència.
Millorar la informació de la intermodalitat en parades i estacions i en la xarxa.
Afavorir la fidelització al transport públic mitjançant nous títols de durada anual més econòmics, que faci mes atractiu el fer transbordaments
A Barcelona potenciar la nova xarxa de RET BUS
A la Regió Metropolitana de BCN i altres àrees metropolitanes, prioritzar el transport públic, fent carrils BUS en vies d’alta capacitat i en les ciutats i sistemes de prioritat semafòrica, afavorint la màxima conversió de línies en Serveis de Bus Exprés
2. Quins projectes de construcció d'autovies i túnels viaris pensen tirar endavant, i quins projectes aprovats pensen descatalogar?
Evidentment estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallés) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
Estem per la desprogramació immediata del vial de Cornisa, doncs creiem que es una agressió al medi natural de Collserola i completament innecessari.
Estem en contra de la realització de laterals de la C-32
Proposem posposar qualsevol actuació de tunelació a Collserola (Túnel d’Horta) i noves línies de metro o ferrocarrils, fins que s’exploti al màxim les possibilitats de la xarxa de rodalies al Vallès i fer una nova línia ferroviària si fos realment necessària.
Proposem fer amb urgència el Túnel de Montcada i Reixac per millorar el pas de rodalies al Vallès i millorar el temps de recorregut.
Proposem planificar i executar el més ràpid possible un nou túnel de rodalies que travessi Barcelona i que permeti optimitzar i fer possible una important ampliació dels serveis de Rodalies i Regionals, ara impossible pels colls d’ampolla passants per BCN (cal definir el traçat mes òptim)
3. Pensa renunciar al cotxe oficial i anar en transport públic a tot arreu per demostrar que funciona correctament?
La majoria dels nostres diputats es desplacen en transport públic o bici i molts alts càrrecs es desplacen quotidianament en transport públic.
4. Quines seran les primeres mesures que prendran després del traspàs dels trens regionals a la Generalitat?
Millorar la freqüència i la qualitat del servei incorporant nous trens, optimitzant el temps de recorregut i en combinació amb la potenciació de les rodalies a Tarragona , Lleida i Girona potenciar els semidirectes per fer el tren competitiu amb els desplaçaments amb cotxe. Realitzar un pla d’urgència per la millora de la qualitat i l’accessibilitat de les estacions regionals.
5. Per quan una estació de ferrocarril a menys de 30 minuts en transport públic per a tots els nuclis amb més de 500 habitants?
Fer arribar el tren a tot arreu es complicat i excessivament car i fins i tot poc efectiu, proposem ampliar les línies de rodalies en l’àmbit de Lleida, Girona i Tarragona, millorar Rodalies de BCN, amb la nova Línia Castelldefels- Cornellà i la creació d’una línia circular que uneixi El Baix Llobregat, Vallès i Barcelonès. Amb serveis de regionals ràpids i eficaços, ben coordinats amb sistemes freqüents i ràpids d’autobusos que arribin a la majoria dels municipis de Catalunya.
Tanmateix cal executar el més ràpid possible el tren-tram a Tarragona, Girona (incloent el traçat de les Gavarres) i el total del projecte de tren-tram al Vallès.
L’objectiu ha de ser el 2020
6. Quan tindrà el mode ferroviari un pes important (més del 10%) en el transport de mercaderies?
Hem de treballar molt començant per la posada immediata en funcionament de la xarxa ferroviària de mercaderies al voltant del Port de Barcelona, per fer-ho realitat, cal crear estacions d’intercanvi de mercaderies (ports secs) i sistemes de tren llançadora a diferents punts del territori per afavorir l’intercanvi modal de mercaderies i evitar al màxim el desplaçament per carreteres.
Cal fer que el Transport per carretera internalitzi els costos reals d’aquest tipus de transport, aplicant les directives europees i fent que paguin l’Eurovinyeta.
7. Quan tindrem tots els municipis de Catalunya accessibles amb transport públic?
Cal dissenyar un sistema d’autobusos eficaç, que permeti una bona connectivitat de tots els municipis amb la seva capital comarcal i la xarxa ferroviària d’alta capacitat (rodalies i trens-tram.), hem de marcar-nos l’objectiu del 2015
8. Pensa fer quelcom respecte la pujada dels bitllets de transport per sobre de l'IPC?
Estem en contra de la pujada dels bitllets per sobre de l’IPC, cal resoldre el tema del finançament del transport públic i no podem carregar sobre els usuaris els augments de despeses del transport, cal fer aplicar impostos ecològics que financin el transport públic gravant als que mes contaminen.
9. Creuen necessari reclamar el traspàs de les infraestructures ferroviàries, ara dependents d’ADIF?
Sí, entenem que totes les infraestructures per les quals transitin en exclusivitat els trens amb origen i destí a Catalunya, incloent les estacions, haurien de ser competència exclusiva de la Generalitat, en aquest sentit treballarem per fer possible el traspàs que recull l’Estatut d’Autonomia de forma completa.
10. Pensen canviar d’alguna manera el pagament a les autopistes de peatge?
Si, defensem un sistema diferent de peatges, que no siguin per finançar el seu pagament. Creiem que els peatges han d’existir però com a element de gestió del trànsit i de la seva regulació, per evitar contaminació i accidentalitat, per això defensem l’existència de peatges ecològics, que afavoreixin l’ús del transport públic, els vehicles d’alta ocupació VAO i vehicles elèctrics i poc contaminants.
11. Donada la creixent preocupació per les agressions i robatoris als transports públics, tenen algun pla per augmentar-hi la seguretat?
Cal millorar els sistemes de vigilància col•locant càmeres de vigilància en autobusos i trens, increment de vigilants de seguretat en hores conflictives i millorant la intervenció dels cossos de seguretat en el transport públic, assolint una resposta més ràpida.
12. Tenen algun pla per atraure més vols a l’aeroport de El Prat?
En la mesura del possible cal fomentar els vols intercontinentals, i creiem que això no passa en cap cas pels vols de baix cost.
Cal tenir present les limitacions de l’aeroport i els problemes mediambientals que genera.
Cal regular i fer pagar impostos al combustible dels avions, cal que internalitzin les despeses que ocasionen la contaminació que provoquen.
13. Quins plans de futur tenen pels ports catalans?
Cal fer una direcció conjunta dels ports catalans i evitar que competeixin entre si per atreure mercaderies, cal millorar els seus accessos ferroviaris de mercaderies.
Cal fer un pla de descontaminació dels ports, creant sistemes d’endollatge a la xarxa elèctrica dels vaixells per evitar les grans emissions contaminants que generen en les estades al port.
Cal apostar perquè Europa impulsi un pla renove de vaixells per fer-los mes ecològics i preparats per funcionar amb connexió en la xarxa en els ports.
14. Hi ha algun pla per crear vies interurbanes exclusives o adaptades per a ciclistes?
El Pla Director de la Bicicleta que va fer la Generalitat, s’ha impulsat molt poc, i preveu una xarxa de bicicleta més lúdica. Cal revisar-lo en el sentit de que sigui una eina per fomentar l’ús quotidià de la bicicleta i potenciar la interconnexió amb carrils bici entre municipis i l’arribada al s polígons industrials. Cal aconseguir el màxim d’itineraris segurs de bicicleta tant en la ciutat com en les vies interurbanes.
Proposem un pla d’actuació per la millora de la circulació de bicicletes i persones a peu , en tota la xarxa de vies de la Generalitat i les Diputacions.
També proposem la realització d’un pla d’actuació en ponts que permetin la incorporació segura de la bicicleta i el anar a peu en les vies sota la responsabilitat de l’Estat.
15. Quan tindrem finalment el llargament anunciat museu de la mobilitat?
Es un tema que cal resoldre i urgentment, evitar la desaparició i deteriorament de peces de gran valor, mitjançant la realització d’un catàleg de peces existents Proposem la realització d’un pla museístic , que faci possible a curt termini la seva creació i una línia de subvenció per a la restauració del material a conservar.
---------------------------------------------------------
Àrea metropolitana de Barcelona
1. Quina és la postura respecte al concessionament de la L9, i què farà en cas de no estar d'acord amb l'actual finançament.
El finançament a l’Alemanya , diferint els costos de l’obra i pagant un peatge a l’ombra i repercutint-lo en el cost d’explotació del serveis, creiem que és un error.
Creiem que la infraestructura de transport públic ha de ser finançada integrament per l’administració pública. Defensarem un pla de rescat d’aquest concessions a mitja termini. Utilitzant per aquest fi els fons que ara s’estan destinant a pagar peatges d’autopistes a l’ombra o a rescatar les pèrdues de les empreses concessionàries d’autopistes.
2. Una vegada acabada la L9/L10, considera que cal fer alguna prolongació més de la xarxa de metro?
Entenem que a curt termini amb la L9/L190, serem la capital europea amb mes km de metro per habitant, entenem que els propers 10 anys cal apostar decididament i dedicar el 100 % d’inversions per millorar la xarxa de rodalies i regionals i en determinades xarxes comarcals (Tramvia per la Diagonal en BCN, Tren-Tram del Vallès, en l’àrea Metropolitana) Cal fer un nou túnel que travessi BCN dedicat exclusivament a Rodalies i regionals , aquesta és la inversió prioritària en l’àrea Metropolitana.
3. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Vallès?
Millorant l’actual xarxa de Rodalies, creant el Tren-Tram del Vallès, en Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Sant Cugat, Rubí, UAB, Badia del Vallès, Barberà, Sabadell i Terrassa.
Potenciant una bona xarxa de d’autobusos exprés complementària i de connexió en altres ciutats
4. Segons el seu punt de vista, quines són les causes principals de la mala puntualitat i l’escassa fiabilitat de la xarxa de rodalies ADIF de Barcelona?
Problemes de gestió de personal, problemes de envelliment de la xarxa de les vies i catenàries, fallides en el sistema de control electrònic.
Cal seguir renovant tot el material i mantenir-lo adequadament, cal garantir la mínima conflictivitat possible en les relacions laborals.
5. En el cas de FGC, consideren adequada la rapidesa de les seves línies? En cas negatiu, què caldria fer per millorar-la?
Es molt difícil millorar-les , la realització del cap de cua en Pl. Catalunya pot millorar freqüencials en la línia del Vallès, però la rigidesa de l’estructura de vies actual, amb una impossibilitat real de quadruplicació de vies, amb molts trams soterrats amb tant sols 2 vies, fa molt poc viable un sistema eficaç i ràpid de semidirectes.
Caldria fer un estudi a fons de les obres i infraestructures necessàries per fer-ho possible i sobretot preveure aquesta realitat abans de la realització de cap nou soterrament de vies.
6. Tenen previst reclamar la quadriplicació de vies a les entrades de Barcelona?
Sí, creiem que és molt necessari per millorar el sistema de rodalies i regionals
7. Quins plans del futur tenen pel litoral del Maresme? És a dir, quins plans tenen per la línia de rodalies i l’antiga N-II?
Defensem l’optimització màxima de la xarxa actual i a més llarg termini la realització d’una nova línia per l’interior, que permetria replantejar la línia que ara circula per la N-II convertint-la en un sistema mes integrat a les ciutats mitjançant el tren-tram.
8. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ampliación de la L3 entre Zona Universitaria y Sant Feliu y qué acciones tomaría al respecto?
Estem en desacord amb el traçat projectat inicialment pel DPTOP, doncs la considerem absurd per duplicar xarxes amb el tramvia i rodalies,
demanarem el replanteig del projecte en el sentit de que la connexió sigui directa Esplugues -Sant Just – Sant Feliu intercanviant amb l’estació de Renfe de Sant Feliu i arribat fins el Polígon Industrial el Pla.
Tanmateix proposem la Proposada L-6 sigui complerta en dos vies i que des de l’Hospital Sant Joan De Deu uneixi Esplugues, Sant Joan i Sant Boi.
9. ¿Cuál es su posicionamiento sobre el proyecto de Fomento de túnel de cercanías bajo la Diagonal y qué acciones tomaría al respecto?
Entenem que cal fer un estudi a fons de quin seria el millor traçat per a aconseguir la millora de la xarxa de rodalies i regional, el túnel de la Diagonal podria no resoldre correctament el problema, és del tot necessari un nou túnel que compleixi aquest objectiu, el seu traçat ha de ser el més òptim.
10. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de acceso ferroviario al aeropuerto de Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Creiem que el primer que cal fer és millorar al menys duplicar el sistema de trens de rodalies que arriben ara a l’Aeroport
Cal tirar endavant urgentment el projecte de túnel sota la pista que faci possible enllaçar amb la nova terminal, i fer possible l’arribada de la L-9 a l’Aeroport
11. ¿Cuál es su posicionamiento sobre la ausencia de carriles BUS-VAO en accesos a Barcelona y qué acciones va a tomar al respecto?
Entenem que es molt important fer-ho urgentment per potenciar i donar prioritat als autobusos interurbans i facilitar la seva conversió en Busos exprès, impulsarem la seva ràpida execució, donat que la implantació dels 80 Km/h. permet reduir l’amplada dels actuals carrils i crear un carril exclusiu per Bus Vao amb molt poques obres i a baix cost..
12. Quina posició prenen vostès respecte el Quart Cinturó?
Estem completament en contra del Quart cinturo tal com el projecta el Ministeri de Foment i defensen altres forces polítiques, proposem un vial de comunicació comarcal (Ronda del Vallès) que millori la connectivitat interna, però en cap cas una nova autovia.
13. Quina és la seva posició davant la velocitat variable i la limitació a 80 km/h?
Hem estat els impulsors des del Govern, creiem que és una eina imprescindible, per a garantir uns baixos índexs de sinistralitat i víctimes i per millorar la qualitat de l’aire, a més de que permet reconvertir els carrils, permeten la implantació de carrils Bus Vao a baix cost.
14. Consideren suficient la presència de controls dels Mossos d’Esquadra a les carreteres, ja sigui amb radars mòbils o bé en controls d’alcoholèmia?
Sempre calen més recursos però les actuacions realitzades han esta molt eficaces en la baixada de la sinistralitat a tot Catalunya.
---------------------------------------------------------
Resta de Catalunya
1. Tenen prevista l'extensió de la línia de la Pobla de Segur? En cas afirmatiu, cap a on i quan?
Creiem que cal perllongar-la fins a França. Lleida només té un pas a l’Occitània francesa, que és per Les. les transaccions econòmiques amb el sud francès són importants perquè signifiquen riquesa a banda i banda del Pirineu. En les actuals circumstàncies econòmiques de restricció pressupostària no és possible executar una obra tan gran. Però aquesta Legislatura hauria de ser la dels estudis del projecte: traçat, viabilitat, consensos territorials i interterritorials, pressupost d’inversió... tant per aquesta línia com per el conjunt de les “rodalies ferroviàries lleidatanes”. I , per tant, la línia “Lleida-La Pobla” s’ha de convertir en una veritable via d’apropament de poblacions, conjuntament amb la de “Lleida-Manresa-Barcelona” i “Lleida-Montblanc-Tarragona”.
2. Hi alguna manera de fer arribar el ferrocarril a la Seu d'Urgell i a la frontera amb Andorra?
És plantejable, sí, a mig-llarg termini; com un ramal de la línia “Lleida – La Pobla”. Però caldrà enllaçar-lo amb la línia fèrria “Barcelona – Puigcerdà” per fer-lo plenament útil i viable.
3. Pensen estendre els trens semidirectes com el que recentment s’ha inaugurat fins a Puigcerdà a d’altres llocs de Catalunya? N’augmentaran la freqüència i els dies en que circula?
Per poder fer-ho és imprescindible millorar el pas de trens per Barcelona
Evidentment la voluntat és crear-ne més i millorar tota la xarxa de regionals, lligat a l’extensió en Lleida, Tarragona i Girona de la Xarxa de Regionals
4. Tenen coneixement de la proposta d’allargar el “tren groc” francès fins a Puigcerdà per potenciar el turisme a la zona?
Sí. Es una proposta interessant que permetria potenciar el turisme transfronterer lligat al paisatge i l'ecoturisme del Pirineu Oriental.
5. Una vegada s’inauguri l’Alta Velocitat Figueres-Perpinyà, quin futur tindrà l’actual línia ferroviària entre Figueres i Portbou?
És imprescindible mantenir-la. Permet comunicar els municipis de Llançà, Colera i Portbou amb la meitat de temps que per carretera. La connexió no té perquè estar vinculada a la línia Barcelona-Figueres. Pot funcionar independentment com un sistema de tren lleuger entre aquests pobles i Figueres. Per fer-la possible un cop es traslladi l'estació de Figueres s'ha previst la ronda ferroviària pel nord de Figueres. És una obra molt cara i impactant que posa en risc la viabilitat del manteniment d'aquesta connexió. La nostra opció és aprofitar la ronda est de mercaderies, fa més volta però no té cost ni impacte. El manteniment d'aquesta línia amb freqüències adequades permetria prescindir del desdoblament de la carretera N-260 Llançà-Figueres amb un model molt mes ràpid, barat i sostenible.
6. Com pensen desenvolupar els sistemes de transport d'alta capacitat per a la mobilitat interna al Camp de Tarragona i l'àrea de Girona i l’àrea de Lleida?
Creiem que cal impulsar noves línies de rodalies i trens-tram
7. Quan tindrem trens de viatgers als ramals industrials de Sallent i Súria de FGC?
La inversió per convertir els ramals industrials de Sallent i Súria en transport de mercaderies ja està prevista pel govern de la Generalitat dins del Pla de Tren-Tram del Bages. Aquest pla hauria d’estar enllestit pel 2015. Donat que inclou diferents noves infraestructures, segurament el pas del ramals industrial de Sallent i Súria podria ser de les primeres obres executades, ja que únicament cal electrificar les vies i condicionar els baixadors o estacions per a viatgers, és una de les fases del Pla tren tram del Bages amb un cost més reduït.
8. Quina posició té el seu partit respecte l'Eix Transversal Ferroviari?
És una infraestructura molt important per a Catalunya. Fins que no es construeixi no haurem acabat amb la radialitat de les infraestructures ferroviàries. Estem satisfets pel fet que s’inclogui a la segona fase Pacte Nacional d’Infraestructures. D’aquest eix, el tram Lleida-Manresa ja està fet, només cal acabar l’arrenjament. El tram Manresa-Vic ha de ser el següent en construir-se. Tot i que nosaltres no renunciem a res, creiem que el tram més complex és el Vic-Girona. Per això creiem que s’ha de fer per trams, i assegurar l’enllaç Vic-Manresa-Lleida.
9. Creu que és necessari l’aeroport d’Alguaire?
Bé, és una infraestructura que oferirà algunes oportunitats, però també riscos. És una oportunitat econòmica per a les Terres de Lleida i la Seu d’Urgell. Però no pot orientar-se només a passatgers i al turisme. Cal, igualment, fer-ne un centre logístic de transport de mercaderies, bàsicament alimentàries, perquè Lleida i el Pirineu puguin col•locar les seves produccions als mercats internacionals amb un temps d’immediatesa. Per això plantegem fa temps la necessitat de constituir una “Taula de Concertació” entre les administracions de la Generalitat i locals, el teixit empresarial lleidatà i el propi Consorci, per avaluar l’abast de les possibilitats de l’aeroport i els compromisos d’ús d’aquest en matèria de mercaderies i turisme per part de l’empresariat del territori i del territori aragonès pròxim.
10. Quin futur tenen pensat pels aeroports de Reus i Girona tant pel que fa als vols disponibles com a les seves instal•lacions i accessos?
El manteniment de l'aeroport de Girona i Reus és important per mantenir l'accessibilitat com a destinacions turístiques. Cal però una gestió més propera al territori, cal descentralitzar l’actual dependència d'AENA. En el futur serà imprescindible una diversificació dels operadors.
Marçal Guardiola i Sánchez - Railmotif.es revista de modelismo ferroviario - Web ferroviària - Història de la SEAT
- Guigui
- Administrador
- Posts: 23736
- Joined: Sunday 26/02/2006 18:02
- Location: Penitents L3 (Barcelona)
Com una associació que conec. Qui copia qui?
Tot això em sona molt...
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver
Sense educació no hi ha democràcia.