En aquest sentit, permeteu-me aportar algunes dades, amanides amb les seves corresponents conclusions:Santfeliuenc wrote:Las líneas de cercanías actuales son: C1, C2, C3, C4, C7 y C10, es decir, un total de 6. En una doble vía y ajustando horarios 6 líneas caben perfectamente en la infraestructura. Hasta hace poco teníamos una única vía en la infraestructura FGC-Llobregat y cabían las líneas perfectamente, también había 6. Ahora mismo tenemos en el túnel de Balmes que algunos tachan de magnífico servicio de la línea FGC-Vallés otras tantas líneas y caben perfectamente.
Els combois de Renfe tenen una distància entre portes que ve a ser el doble de la dels d'FGC, la qual cosa significa el doble de temps per embarcar i desembarcar el passatge, sempre que es tracti d'un nombre similar. Els dos graons que cal superar (excepte en un extracte de Civia) constitueixen un impediment alentidor addicional.
A les estacions amb més afluència d'FGC en hora punta (Provença, St. Joan, UAB) els fluxos solen ser, en la seva immensa majoria, unidireccionals, és a dir, de pujada o de baixada del tren. En canvi, a les estacions de Rodalies Renfe més concorregudes (Sants, Pl. Catalunya, Pg. de Gràcia) es troben dos fluxos en direcció oposada, la qual cosa duplica el temps d'aturada, sense tenir en compte el nombre de portes disponibles.
Fins aquí, els fets. Ara, una suposició: Si Adif apliqués el mateix sistema de senyalització que FGC (parteixo de la hipòtesi de que són diferents), segur que podria treure més suc de les freqüències malgrat les limitacions indicades anteriorment. O sigui, crec que Renfe té un cert marge de maniobra, potser el just per encabir-hi els 6 trens més per hora perquè passin totes les línies per Pl. Catalunya, cas de que calgués recórrer a aquesta solució transitòria.