Page 1 of 7

El metro de València no té linea 2

Posted: Friday 02/05/2008 22:50
by Alex_C4
Doncs això que m'he descarragat una canço de Toni A. Martinez (el de el piso de 30 metros) en que parlava d' una maquina expendadora al metro de València i diu que no té linea 2, ho he comprovat y es veritat, no té linea 2, com es això? es com a barcelona que tenim L11 sense línea 9 ni 10?

Altres casos

Posted: Saturday 03/05/2008 1:15
by Guigui
Alex_C4 wrote:Doncs això que m'he descarragat una canço de Toni A. Martinez (el de el piso de 30 metros) en que parlava d' una maquina expendadora al metro de València i diu que no té linea 2, ho he comprovat y es veritat, no té linea 2, com es això? es com a barcelona que tenim L11 sense línea 9 ni 10?
No la tenim però la tindrem. Més temps vam estar també sense L2. I tampoc tenim R8 ni R9.

Posats a parlar del tema, Viena no té U5, però U1-U4 i U6. Coneixeu alguna altra ciutat amb síncope de numeració?

Re: El metro de València no té linea 2

Posted: Saturday 03/05/2008 11:47
by UT596001
Alex_C4 wrote:Doncs això que m'he descarragat una canço de Toni A. Martinez (el de el piso de 30 metros) en que parlava d' una maquina expendadora al metro de València i diu que no té linea 2, ho he comprovat y es veritat, no té linea 2, com es això? es com a barcelona que tenim L11 sense línea 9 ni 10?
Fa anys el Metro de València sí tenia línia 2, que si no mal recordo era la línia València Sud-Llíria. Quan es va prolongar la línia 3 des de l'estació de l'Albereda fins a Avinguda del Cid la línia 2 es va veure "absorbida" per la línia 1, d'aquí que hi hagi dos ramals al nord per a la línia 1. O el que és el mateix, simplement es va canviar la numeració de l'antiga línia 2.

De tota manera, estan fent una nova de tramvia entre el centre de la ciutat i el barri de Natzaret que es numerarà com a línia 2.

La L1 de València, amb les pitjors freqüències d'Espanya

Posted: Tuesday 02/06/2009 11:44
by metring
http://www.levante-emv.com/secciones/no ... tro-peores

Las frecuencias de la línea 1 de metro son ´las peores de España´

Compromís denuncia el paso de trenes cada 2-7 minutos en los extrarradios de Barcelona y Madrid, frente a los 30-45 en Llíria

Cèsar Garcia, Paterna
Los metros desde Barcelona a poblaciones de su área metropolitana como Cornellà, Badalona o Santa Coloma pasan con una frecuencia de entre 2 y 3 minutos, cuando distan de la ciudad condal entre 12 y 15 kilómetros. En Madrid, los trenes de las líneas B1 y B2 que van a municipios como Móstoles, Leganés, Getafe o Fuenlabrada (a unos 15 y 20 kilómetros de la capital) circulan cada 2 y 7 minutos.

Compromís per Paterna ha comparado las frecuencias de paso de los convoyes en todas las ciudades que disponen de metro, incluida Bilbao, que tiene conexiones hacia los pueblos próximos como Baracaldo, Erandio o Areta de entre 5 y 10 minutos, y en algunas franjas horarias frecuencias máximas de 15 minutos. Esta comparativa la ha realizado el grupo municipal para demostrar que las frecuencias de la línea 1 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), desde Paterna y la Canyada hacia el interior de Camp de Túria (hasta Llíria), son "las peores de España", pues los tranvías pasan durante la mayor parte del día cada 30 ó 45 minutos, mientras que en esas otras grandes ciudades españolas, la media se sitúa en los siete minutos.

"Estamos hablando de paradas que distan de la ciudad de Valencia solamente 8, 10, 12 y 14 kilómetros, incluso menos que muchos de los pueblos madrileños, catalanes o bilbaínos que hemos comparado y tienen mejores frecuencias de paso que en Paterna", aseguran desde el grupo de Compromís, que anuncia una campaña de recogida de firmas para exigir a la Generalitat que mejore la línea 1.

"Llama la atención que hace pocos meses, el conseller de Infraestructuras calificaba a la línea 1 como una de las más modernas de Europa. Desde luego, no sabemos en que aspectos comparaba la línea, pero desde luego, no creemos que pudiera referirse a las frecuencias", aseguró la portavoz Loles Ripoll, que también ha aprovechado esta comparativa para criticar que el alcalde Lorenzo Agustí anuncie "a bombo y platillo" planes de soterramiento de la línea 1 en Paterna y la Canyada con 160 millones de inversión cuando la Generalitat "no tiene presupuesto para aumentar las frecuencias".

Concentración por el "by-pass"
Por otro lado, la junta de barrio de la Canyada ha comunicado a la Delegación del Gobierno su intención de celebrar una concentración en el mitin de Zapatero para exigirle que cumpla su compromiso de que la ampliación del by-pass no pase por Paterna.

Re: La L1 de València, amb les pitjors freqüències d'Espanya

Posted: Tuesday 02/06/2009 19:58
by cristian26
metring wrote:"Llama la atención que hace pocos meses, el conseller de Infraestructuras calificaba a la línea 1 como una de las más modernas de Europa. [...]
Aquesta frase s'ha fet molt famosa en els darrers temps. El problema ve quan els que la diuen son uns taujans que no han sortir mai de casa seva. Aplicat també a la Renfe, amb la flota más moderna de Europa...

Re: La L1 de València, amb les pitjors freqüències d'Espanya

Posted: Tuesday 02/06/2009 21:46
by AlbertBCN
No vull justificar els horaris de vegades una mica absurds dels FGV, pero jo diria que s'haurien de comparar demandes i no distàncies; el nombre de viatgers entre BCN i ciutats com a Cornellà, Badalona, etc o entre Madrid i Leganés, Parla, etc, entenc que es molt més elevat que en el cas de la L1 del metro de València... estem en campanya, i anem a criticar tot el que se'ns passi pel cap... :(

Re: La L1 de València, amb les pitjors freqüències d'Espanya

Posted: Wednesday 03/06/2009 3:38
by 437.001
Per una banda, no crec que la demanda entre Paterna i València sigui més baixa que entre Barcelona i Cornellà. A més, entre Barcelona i Cornellà a més de la L5, hi ha el tramvia, la Renfe i la FGC. Entre Paterna i València nómés hi ha FGV/Metrovalencia.

I dic FGV perquè em resisteixo a dir-li metro, en el sentit que no és una xarxa de metro "tancada" com les de Madrid o BCN, sinó més un RER (com FGC).

Tot i això no estaria de més que hi poséssin més trens...

El que no sé es si deu ser cert això que alguns diuen de que la línia 1 de València està més marginada que les altres pel fet d´haver estat construïda durant el govern socialista...
Ho trobaria bastant gros, si fos així, perquè els usuaris no en tenen la culpa... de tota manera em resisteixo a creure-ho...

Re: La L1 de València, amb les pitjors freqüències d'Espanya

Posted: Saturday 06/06/2009 12:26
by 594-001-0
437.001 wrote:El que no sé es si deu ser cert això que alguns diuen de que la línia 1 de València està més marginada que les altres pel fet d´haver estat construïda durant el govern socialista...
Ho trobaria bastant gros, si fos així, perquè els usuaris no en tenen la culpa... de tota manera em resisteixo a creure-ho...
Simplemente que a la hora de las elecciones vende mucho más el abrir kilómetros y kilómetros de nuevas líneas que el reformar líneas ya existentes.

Restes romanes a obres L5 metro València

Posted: Saturday 11/07/2009 10:42
by metring
http://www.lasprovincias.es/valencia/20 ... 90711.html

Las obras de la línea 5 del metro hallan un canal romano del siglo III en Manises

Una pasarela peatonal de 300 metros de longitud conectará el casco urbano con el aeropuerto
11.07.09 -
MARINA COSTA
| MANISES

Las obras de la línea 5 del metro hallan un canal romano del siglo III en Manises

Parte de la red hidráulica romana de la ribera sur del Túria ha salido a la luz durante las obras de prolongación de la línea 5 de Metrovalencia en el tramo entre el aeropuerto y Ribaroja.
Los operarios se toparon, en la parada de La Presa, con restos de una amplia canalización, probablemente del siglo III a. C., que se integrará en un parque arqueológico. El proyecto de rescate preservará unos 66 metros, junto a la zona del aparcamiento.

Este mismo vestigio pasa tangencialmente por la parada de Masía Traver, donde se pueden observar restos arqueológicos a unos dos metros por encima de la cota de suelo actual.
El director general de Transportes de la Conselleria de Infraestructuras, Vicente Dómine, subrayó este hallazgo «de gran valor» durante la presentación de las obras de prolongación de dicha línea de metro y de la nueva pasarela peatonal que conectará el casco urbano de Manises con el aeropuerto, con una inversión de 985.000 euros.

Acceso seguro

Esta infraestructura elimina una barrera histórica, junto a la prolongación de la línea 5 de Metrovalencia y el nuevo bulevar que favorece la conexión aeroportuaria, para el acceso seguro de los peatones que optaban por cruzar la calzada y los arcenes por puntos de escasa visibilidad y sin señalización.

La pasarela tendrá dos metros de ancho en el primer tramo y tres en la zona de estructuras para salvar el cruce con las dos calzadas de la CV-370. Ya en el lado de Manises, la estructura acaba con rampas y escaleras para conectar con el nuevo bulevar. En total 293 metros. El recorrido elevado se completará con accesos intermedios mediante escalones.
La otra infraestructura que marcará un antes y un después para la ciudad, tal y como aseguró el alcalde de Manises Enrique Crespo, es la prolongación de la línea 5 de la red de metro de Valencia, entre el tramo Aeropuerto-Ribaroja de Túria, obra adjudicada por 35 millones de euros.

Aprovechando la plataforma de la antigua línea de cercanías de Renfe, este trazado cuenta con cuatro estaciones (La Cova, La Presa, Masía de Traver y RibaRoja) y dispone de un tramo soterrado de 565 metros hasta salir a las inmediaciones del núcleo urbano de Manises, desde donde continuará en superficie hasta la última estación.

Vertebrar la ciudad
El director general de Transporte, Vicente Dómine, resaltó que el proyecto mejorará la accesibilidad al barrio de San Francisco, a través de este nuevo eje de conexión.
El proyecto contempla una rotonda que habilitará un acceso directo desde la carretera de Manises para permitir todos los movimientos «tanto de entrada como de salida y en dirección a valencia y Ribaroja».

El vial suprimirá el paso a nivel de La Cova y facilitará el acceso a la parada.

Re: Restes romanes a obres L5 metro València

Posted: Friday 24/07/2009 17:59
by 437.001
Al final, la línia entre Manises i Riba-roja de Túria serà en superfície?

Inauguració Alboraia soterrat

Posted: Sunday 12/12/2010 13:53
by liniadelRipollés
Avui s'inaugura el traçat soterrat d'FGV al seu pas per Alboraia. Es canvien diversos noms d'estació.

Jesús passa a dir-se Joaquin Sorolla.

Palmaret es diu Alboraya-Palmaret

Alboraia es diu Alboraya-Peris Aragó

Hospital es diu Safranar

Grau es diu Grau-Canyamelar

Santa Gemma es dirà Santa Gemma- Parc Cientific UV

Re: Inauguració Alboraia soterrat

Posted: Sunday 12/12/2010 21:52
by 594-001-0
Y el primer día todo patas arriba. El ATP fallando más que una escopeta de feria, retrasos en todos los trenes...

Re: Inauguració Alboraia soterrat

Posted: Monday 13/12/2010 10:39
by Mako448
I els trens que acabaven a Palmaret segueixen acabant a la nova Alboraia-Palmaret?Ho dic per qué pel que he vist en fotos,l'estació nova soterrada nomès té 2 vies enfront dels tres que crec que tenia abans.A més que suposo que ara hi ha doble via fins la nova Alboraia-Peris Aragó,no han allargat els Palmaret fins Peris Aragó?

Re: Inauguració Alboraia soterrat

Posted: Monday 13/12/2010 21:46
by liniadelRipollés
Els trens de Palmaret han ampliat recorregut fins a Peris-Aragó.

Avui l'ATP anava una mica malament i hi havia una persona d'FGV amb documents de circulació en mà per si feien falta. No s'ha donat el cas.

A Almàssera han renovat l'enclavament aprofitant les noves connexions.


Mako448 wrote:I els trens que acabaven a Palmaret segueixen acabant a la nova Alboraia-Palmaret?Ho dic per qué pel que he vist en fotos,l'estació nova soterrada nomès té 2 vies enfront dels tres que crec que tenia abans.A més que suposo que ara hi ha doble via fins la nova Alboraia-Peris Aragó,no han allargat els Palmaret fins Peris Aragó?

Associació de Víctimes, contra canvi de nom de Jesús

Posted: Wednesday 05/01/2011 0:58
by Guigui
http://www.vilaweb.cat/noticia/3831373/ ... jesus.html

Dimarts 04.01.2011 06:00

L'Associació de Víctimes del Metro de València, contrària al canvi de nom de l'estació de Jesús

En aquesta parada de la línia 1 de València, ara de Joaquim Sorolla, hi va haver el 2006 l'accident de metro més greu del país

El 3 de juliol de 2006, el descarrilament d'un comboi de la línia 1 del metro de València a l'estació de Jesús va causar la mort del conductor i de quaranta-dos passatgers, i va fer mig centenar de ferits. Des d'aleshores, cada dia 3 l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra a la plaça de la Mare de Déu a les set del vespre per recordar les víctimes i per reclamar responsabilitats a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i al govern. La concentració d'ahir va ser la primera després del canvi de nom de l'estació de Jesús, que des de mitjan desembre es la de Joaquim Sorolla.

FGV justifica el canvi de nom per la proximitat de l'estació provisional del TGV de València, que porta el nom del pintor valencià. Però, per l'associació, aquest argument no val perquè no s'aplica a les estacions de Bailèn i de Xàtiva, tot i que seran més a prop de l'estació definitiva del TGV. 'Ni a FGV ni al govern valencià no els interessa que es recordi l'accident de metro del 2006. Si desapareix el nom de Jesús, ningú no recordarà que hi van morir quaranta-tres persones per la deixadesa de FGV i del govern valencià', assegura l'entitat, que fa quatre anys que reclama als responsables de la seguretat del metro que reconeguin l'equivocació de no haver dotat la línia 1 de les mateixes mesures de seguretat que la resta de línies.

L'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol demana que es restableixi el nom original de l'estació del barri de Patraix o que, en tot cas, es denomini Jesús-Joaquim Sorolla.

Re: Associació de Víctimes, contra canvi de nom de Jesús

Posted: Wednesday 05/01/2011 2:49
by josep_serre
D'això amb tots els respectes per les víctimes, i precisament perquè no vull que ningú se n'aprofiti veig molt d'oportunisme, no veig que no s'hagi de canviar el nom d'una estació pel sol fet que un dia hi hagués un accident.

I pel que fa a l'accident en si, es poden demanar les responsabilitats que es creguin convenients per la via que es cregui convenient, la judicial seria la més adequada però crec que les causes de l'accident se saben es poden analitzar més o menys fredament o més o menys visceralment però em penso que tenen poc a veure amb cap polític.
Guigui wrote:http://www.vilaweb.cat/noticia/3831373/ ... jesus.html

Dimarts 04.01.2011 06:00

L'Associació de Víctimes del Metro de València, contrària al canvi de nom de l'estació de Jesús

En aquesta parada de la línia 1 de València, ara de Joaquim Sorolla, hi va haver el 2006 l'accident de metro més greu del país

El 3 de juliol de 2006, el descarrilament d'un comboi de la línia 1 del metro de València a l'estació de Jesús va causar la mort del conductor i de quaranta-dos passatgers, i va fer mig centenar de ferits. Des d'aleshores, cada dia 3 l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra a la plaça de la Mare de Déu a les set del vespre per recordar les víctimes i per reclamar responsabilitats a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i al govern. La concentració d'ahir va ser la primera després del canvi de nom de l'estació de Jesús, que des de mitjan desembre es la de Joaquim Sorolla.

FGV justifica el canvi de nom per la proximitat de l'estació provisional del TGV de València, que porta el nom del pintor valencià. Però, per l'associació, aquest argument no val perquè no s'aplica a les estacions de Bailèn i de Xàtiva, tot i que seran més a prop de l'estació definitiva del TGV. 'Ni a FGV ni al govern valencià no els interessa que es recordi l'accident de metro del 2006. Si desapareix el nom de Jesús, ningú no recordarà que hi van morir quaranta-tres persones per la deixadesa de FGV i del govern valencià', assegura l'entitat, que fa quatre anys que reclama als responsables de la seguretat del metro que reconeguin l'equivocació de no haver dotat la línia 1 de les mateixes mesures de seguretat que la resta de línies.

L'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol demana que es restableixi el nom original de l'estació del barri de Patraix o que, en tot cas, es denomini Jesús-Joaquim Sorolla.

Canvi programat

Posted: Wednesday 05/01/2011 9:42
by Guigui
El que a mi em sembla forassenyat és anomenar una estació de metro en funció d'una instal·lació de posar i treure i que, per tant, s'haurà de reanomenar d'aquí a un temps.

Re: Canvi programat

Posted: Wednesday 05/01/2011 9:47
by josep_serre
Veus amb això ja hi estic més d'acord.
Guigui wrote:El que a mi em sembla forassenyat és anomenar una estació de metro en funció d'una instal·lació de posar i treure i que, per tant, s'haurà de reanomenar d'aquí a un temps.

Re: Inauguració Alboraia soterrat

Posted: Monday 24/01/2011 22:11
by 437.001
La lògica indica que el dia que s´inauguri la futuira estació definitiva (es digui com es digui), la parada que tindrà més a prop la futura estació serà Bailén, i la lògica seria que es tornés a dir Jesús.

Per cert, avui entre altres coses he anat a observar el soterrament d´Alboraia, les dues estacions estan situades al mateix lloc que les anteriors.
Alboraia hi guanyarà molt, però clar, primer han d´acabar de treure tota la via antiga (als passos a nivell encara no l´han treta), travesses, balast i pals, i després re-urbanitzar els carrers per on passava la via.

El casc antic d´Alboraia és mono.

Metro de Valencia

Posted: Friday 25/03/2011 8:29
by trensmat
Este fin de semana el metro de Valencia empezará a circular sin conductor

A partir del sábado se aplicará el sistema ATO en las línea 1, 3 y 5

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) pondrá en funcionamiento este fin de semana el sistema automático de conducción (ATO, en sus siglas en inglés) en los tramos subterráneos de las líneas 1, 3 y 5 para mejorar la regularidad, la comodidad y la seguridad de la red de Metro Valencia.Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) pondrá en funcionamiento este fin de semana el sistema automático de conducción (ATO, en sus siglas en inglés) en los tramos subterráneos de las líneas 1, 3 y 5 para mejorar la regularidad, la comodidad y la seguridad de la red de Metro Valencia.

El coste total del Automatic Train Operation (ATO) ha sido de 30,7 millones de euros, que se han invertido en su planificación, instalación y puesta en marcha. El sistema ha pasado por un periodo de pruebas durante cinco meses -desde octubre de 2010-, en lo que se han puesto en circulación trenes con este dispositivo y se ha formado a los maquinistas.

El sistema ATO permite funcionar a los trenes sin conductor pero, por las características de la red de Metrovalencia, que combina tramos subterráneos y en superficie, se mantendrá la presencia de los maquinistas y, aunque éstos no intervendrán en la conducción sí lo harán en el resto de procesos como la apertura de puertas y la atención a usuarios.

El nuevo sistema permitirá cuatro trenes más en circulación cada hora (de 16 a 20) y reducirá el tiempo medio de espera de los viajeros en los andenes en un minuto -de cuatro a tres minutos- en los tramos centrales de la red.

El ATO aumenta la seguridad ya que elimina el posible fallo humano, reduce las averías y los trenes circulan sin acelerar ni frenar bruscamente, por lo que ahorra energía y aumenta la comodidad.

El dispositivo se complementa con el ATP (Automatic Train Protection), que permite el control de la velocidad máxima de los trenes y protege a éstos de alcances y velocidades excesivas. Su funcionamiento consiste en que, una vez que el sistema ATP autoriza la velocidad máxima, el ATO se encarga de realizar la conducción automática del tren en subterráneo.

La puesta en funcionamiento del ATO ha supuesto adaptar las unidades de tren. Los nuevos trenes de la serie 4300 de fabricados por Vossloh en la factoría de Albuixech (Valencia), disponen de preinstalación de la conducción automática hecha de serie, por lo que solamente se les ha completado el sistema, mientras que los trenes de la serie 3900 se han acondicionado para instalarlo.

El nuevo sistema funcionará en las líneas 1 (entre las estaciones de Empalme y Sant Isidre), 3 (entre Alboraia-Peris Aragó y Aeroport) y 5 de Metrovalencia (entre Marítim-Serrería y Aeroport y Marítim-Serrería y Sant Isidre), lo que supone 25,7 kilómetros de túnel.

www.vialibre-ffe.com

P.D no he trobat cap apartat que parles sobre el metro de Valencia i per això he fet un apartat nou.