Page 1 of 3

El Túnel d'Horta, també!

Posted: Thursday 23/04/2009 10:02
by Trytasa Baldaquino
Que els ecosociòpates esmolin els ganivets...

El Periódico - 23-abril-09

Vía libre de la 'conselleria' al túnel de Horta y el de Diagonal
• El plan metropolitano que se aprobará en mayo incluye ambas infraestructuras

XABIER BARRENA / ALBERT OLLÉS
BARCELONA
El plan territorial metropolitano que se aprobará en la segunda quincena del mes de mayo --tras un aplazamiento técnico de un mes-- incluye la construcción de los túneles de la Diagonal y de Horta-Cerdanyola. La presencia de ambas infraestructuras exclusivamente ferroviarias no debe entenderse por separado, sino como la creación de un entramado de transporte público que tenga, a diferencia de ahora, un fuerte poder de seducción para los ciudadanos para que cambien el coche por el tren. Para ello, la palabra clave es conectividad. Con otras Cercanías, con metro y con tranvía.
Un plan territorial es el documento base sobre el que se planifica un área. Su hoja de ruta para los próximos años. Luego serán las aportaciones económicas, las viabilidades técnicas y las prioridades políticas las que escogerán entre las opciones --si las hay-- y fijarán el calendario.
En un principio, a finales del franquismo, el de Horta era el tercer túnel que debía perforar Collserola hacia el Vallès. Era un túnel secundario, como el de Vallvidrera y ambos debían custodiar la tercera galería, de grandes dimensiones, en la vertical de la avenida del Hospital Militar. Con el tiempo, el gran túnel fue borrado del mapa --sus accesos han sido desprogramados y forman ya parte del parque de Collserola-- y el de Horta, reconvertido en galería ferroviaria, espera, ahora, su suerte.

GALERÍA EN PARQUE NATURAL
Después de que la Conselleria de Medi Ambient incluyera los terrenos reservados para el túnel --en Horta y en Cerdanyola-- dentro del futuro parque natural de Collserola se generó una fuerte controversia que terminó dejando los accesos en una zona de preparque.
El trazado del túnel por Collserola entre Horta y Cerdanyola fue entonces incluido en el anteproyecto del plan territorial aprobado en abril del 2008. Un año después se mantiene pese a que uno de los socios tanto del Govern como del ayuntamiento --ICV-EUiA-- persiste en su oposición a la infraestructura. Aunque no es la única opción --también existe la posibilidad de prolongar el túnel de Ferrocarrils que actualmente finaliza en la avenida del Tibidabo-- la propia pervivencia en la planificación indica que es la que más gusta en no poco sectores de la Administración autonómica y, sobre todo, municipal.
Hace un año, el secretario de Mobilitat, Manel Nadal se remitió a la aprobación del plan territorial del área metropolitana para conocer si, finalmente, se hará o no el túnel ferroviario. Con todo, adelantó que si se "quiere revertir la actual situación del transporte", en la que el vehículo privado reina a su antojo, "lo mejor que se puede hacer" es trazar la conexión ferroviaria.
El túnel de Horta, vinculado a la prolongación de Ferrocarrils desde plaza de Catalunya, colmaría también los deseos del gobierno municipal de disponer de un intercambiador potente ferroviario en la nueva plaza de las Glòries que verá la luz en los próximos años. De hecho, cuando en el mandato de Joan Clos se expuso el proyecto de desmontar el escaléxtric de la plaza, en el subsuelo los técnicos dibujaron una estación ferroviaria. Al final se puede encontrar con dos, lo que convertiría Glòries en el gran nudo del transporte metropolitano.

HORIZONTE 2026
La otra línea férrea sería, claro está, la nueva de Cercanías del Baix Llobregat que recorrerá toda la Diagonal --tal y como avanzó EL PERIÓDICO la semana pasada-- desde Pedralbes hasta, presuntamente, enlazar hasta la C-1 en Sant Adrià o bien solo hasta Glòries y hacer el enganche con los túneles ya existentes. La intención es dotar a la ciudad de un sistema de grandes estaciones (Sagrera y Sants) e intercambiadores que faciliten el despliegue por el llano de Barcelona a los más de 2,5 millones de personas del entorno metropolitano.
El plan territorial es también el instrumento por el que se pondrá coto, mediante la ordenación urbanística del suelo, a la expansión descontrolada de las áreas urbanizadas. El horizonte temporal en el que se trabaja, tanto en lo que respecta a las infraestructuras --también viarias-- como en los usos del suelo es del 2026.

Plantajements molt familiars

Posted: Thursday 23/04/2009 10:30
by Guigui
Llegeixo aquest comunicat del gabinet de premsa del PSC, i tot plegat em sona familiar, tan familiar...

Serà que se'ls ha obert el cel i es deixen caure, de tant en tant i d'incògnit, pel Fotracat? Seria per a felicitar-nos-en!

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Thursday 23/04/2009 11:51
by Santfeliuenc
Hola,

¿No habría que introducir estos mensajes también en la misma cadena iniciada para el túnel de Diagonal? lo digo por no disgregarlo más...

Por lo que respecta al tema, estoy de acuerdo con Guigui, a alguien se le ha encendido una preciosa bombilla en el cerebro. Por Dios, que esto dure y podamos verlo hacerse realidad pero de punta a punta de la Diagonal y no simplemente las medias tintas de hacerlo hasta Glòries, del mismo modo que en la cabecera del Baix Llobregat, allá por Zona Universitària, es básico y elemental que se entienda que se debe hacer una conexión con las vías de RENFE que suben hasta Martorell por un lado y dado que caben 4 vías perfectamente y espacio hay de sobra, también hay que conexionar el túnel propuesto y dimensionarlo para que los FGC de la línea Llobregat Anoia lo puedan utilizar.

Saludos,
Sergio

Millor separats

Posted: Thursday 23/04/2009 11:56
by Guigui
Santfeliuenc wrote:¿No habría que introducir estos mensajes también en la misma cadena iniciada para el túnel de Diagonal? lo digo por no disgregarlo más...
Crec que, per tal de poder debatre millor les possibilitats en matèria de transport que obre cadascun d'aquests projectes, és millor mantenir els fils separats.

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Thursday 23/04/2009 11:59
by Santfeliuenc
Hola,

Por cierto, hacen falta una serie de planitos ya, ¿no?

:twisted:

Saludos,
Sergio

Corredor Horta-Glòries

Posted: Thursday 23/04/2009 12:08
by Guigui
Home, la connexió entre Horta i Glòries sona molt llaminera, ja que dotaria d'un corredor d'alta capacitat una zona molt marcada per recorreguts confusos i que hi són perquè hi passen, però sense estructurar massa el transport que hi ha. Així, el trànsit entre Glòries, amb la zona de creixement que s'hi està formant al voltant, i la part alta de la ciutat (Horta, Vall d'Hebron, etc.) ja no haurà d'anar canalitzada per Catalunya.

La descentralització del trànsit ferroviari a Barcelona és tan imprescindible com inevitable, i projectes com aquest apunten decididament en la bona direcció.

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Friday 24/04/2009 8:11
by victorcasta
El Periódico de Catalunya wrote:
Iniciativa afirma que "ara" no és necessari fer el túnel d'Horta

• El soci de govern del PSC manté el rebuig a la galeria però no la descarta com a opció futura
• Hereu recolza la proposta d'Obres Públiques però recorda que la Sagrera és la prioritat actual

ALBERT OLLÉS
BARCELONA


El debat sobre els túnels ferroviaris comença a fer-se un forat a l'agenda municipal de Barcelona. Un símptoma, al marge de les discrepàncies entre les formacions polítiques, que el greu dèficit d'infraestructures que pateix la ciutat i el seu entorn està en vies de millora. Després de la llarga polèmica pel túnel de l'AVE sota l'Eixample, la notícia avançada ahir per EL PERIÓDICO que el pla territorial metropolità que aprovarà Política Territorial i Obres Públiques el maig que ve inclou la construcció d'una galeria ferroviària per la Diagonal i una altra que travessarà Collserola, entre Horta i Cerdanyola, va contribuir a revifar la discussió. Entre les reaccions va destacar la del grup municipal d'ICV-EUiA, un històric opositor al túnel d'Horta, que, malgrat mantenir el rebuig, va obrir la porta a un canvi de postura en el futur.
"Estem convençuts que aquest projecte ara no és necessari, però tampoc farem d'això una qüestió de principis inamovible", va dir el segon tinent d'alcalde de l'ajuntament i president del grup a Barcelona, Ricard Gomà. El regidor va afirmar que el pla metropolità inclou propostes alternatives al túnel per millorar les connexions entre el Vallès i Barcelona amb "opcions menys agressives per al medi ambient i més econòmiques".

CARRETERES SATURADES
Entre aquestes va destacar les que van encaminades a l'"ampliació de les línies ferroviàries i la reducció de les freqüències actuals de pas". "Si en una segona fase, una vegada aplicades ja aquestes mesures, es demostra que les carreteres segueixen saturades, es podria estudiar l'alternativa del túnel", va afegir. El tinent d'alcalde va explicar que, durant el període de tramitació, ICV-EUiA va al.legar contra la inclusió de la galeria en el pla territorial. "Sempre hem defensat la potenciació del ferrocarril per donar un millor servei de transport públic, i hem avançat molt en el debat sobre la utilització d'aquesta infraestructura que, inicialment, es va pensar per al trànsit viari i, posteriorment, per a un ús mixt, però primer s'han d'implementar altres fórmules", va insistir.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es va sumar al debat avalant, com va fer la setmana passada quan es va conèixer la proposta del túnel de la Diagonal, la construcció de galeries ferroviàries. Però va aprofitar l'ocasió per recordar, implícitament, a la conselleria que en aquests moments la prioritat en matèria d'infraestructures és "tancar amb el Govern central l'acord de finançament que permeti iniciar aquest any les obres de construcció de l'estació de la Sagrera".
Unes declaracions que s'emmarquen en la imminent visita a Catalunya del nou ministre de Foment, José Blanco, en què abordarà amb la Generalitat la concreció tècnica i jurídica del compromís de la seva antecessora, Magdalena Álvarez, de desbloquejar el projecte de la futura terminal central de la ciutat.

PACTES AMB L'OPOSICIÓ
El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va fer una anàlisi més política i va qualificar la proposta de "globus sonda", tot i que es tracta d'un document ja redactat i a pocs dies de ser presentat en públic. Tot i que el pla territorial és competència de la Generalitat, Trias va reclamar a l'alcalde que es reuneixi amb l'oposició per pactar els temes relacionats amb les infraestructures. "Si l'ajuntament vol impulsar túnels, hi estem d'acord, però ens hem d'asseure i parlar seriosament, sense sorpreses", va dir. En el cas concret del que seria el tercer túnel de rodalies, amb inici al Baix Llobregat, entrada a la ciutat per la zona universitària i traçat sota la Diagonal fins a la plaça de les Glòries, el líder convergent va apuntar que aquest mateix trajecte es podria cobrir amb el tramvia.

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Friday 24/04/2009 9:10
by metring
El que "ara" no és necessari és que sempre estiguin dient no a coses útils >:(

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Friday 24/04/2009 9:28
by Danzig
@ metring :

no sempre

el que està clar és que aquest no és un sí

No hi toquen

Posted: Friday 24/04/2009 10:02
by Guigui
En el cas concret del que seria el tercer túnel de rodalies, amb inici al Baix Llobregat, entrada a la ciutat per la zona universitària i traçat sota la Diagonal fins a la plaça de les Glòries, el líder convergent va apuntar que aquest mateix trajecte es podria cobrir amb el tramvia.
Sí, home, i en cotxeoficialsharing, ja posats!!! :boig

Convergència desvarieja cada cop més en matèria transportil. Tot sigui per a portar la contrària i fer oposició per oposició.

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Friday 24/04/2009 13:25
by Platanito
Com a bon ecosociòpata preferiria no haver de tocar més les valls de l'obaga de Collserola. Ara bé, veient l'horitzó que tenim al davant quan tornin els ultralliberals petròfils al poder, m'estimo més que es construeixi el túnel ferroviari d'Horta com abans millor, per tancar per sempre més la possibilitat de fer-hi un túnel carreter.

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Sunday 24/05/2009 13:48
by metring
http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... viari.html

El document tanca definitivament la porta al fet que el túnel d'Horta sigui viari

23/05/09 02:00 - Barcelona - Paula Mercadé

El pla territorial metropolità inclou la construcció del túnel d'Horta. El pas subterrani que creuarà Collserola, però, només serà ferroviari. De fet, en el Pacte Nacional d'Infraestructures, que s'ha de signar després de les eleccions europees, ja es preveu que aquest túnel sigui d'ús exclusiu per a trens. Dins el tripartit es tanca, doncs, la polèmica per aquesta infraestructura. Ha prevalgut la demanda d'ICV-EUiA, que volia que el túnel només fos ferroviari, per damunt de les peticions d'alguns sectors del PSC que demanaven fer-lo també per als cotxes. Que els tres partits del govern hagin arribat a un acord pel que fa al túnel d'Horta, no vol dir que també es tingui el vistiplau del territori. Alguns alcaldes socialistes del Vallès, amb Manuel Bustos, de Sabadell, al capdavant, defensen que el túnel també sigui viari per descongestionar la xarxa que enllaça la comarca amb Barcelona.

En el pla metropolità no hi ha cap infraestructura viària nova per enllaçar el Vallès amb Barcelona. El Departament de Política Territorial ha explicat que l'única millora prevista en el pla és el desdoblament del túnel de Vallvidrera. Aquesta obra, però, no apareix en els documents preliminars que va facilitar ahir el departament. Des de Tabasa, la concessionària dels túnels de Vallvidrera, han argumentat que els dos nous carrils es fan per complir la normativa europea de seguretat, i no per descongestionar aquesta via. De fet, segons estudis de Tabasa, l'ampliació de la infraestructura només portaria uns 400 cotxes diaris més a la via, on ja en passen 35.000.

A banda del túnel d'Horta, el pla inclou altres projectes ferroviaris, però com que és un document marc no els concreta. Tampoc hi ha gaires sorpreses, perquè la majoria de les propostes estan recollides en altres documents. Per exemple, el perllongament de la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Terrassa a Matadepera ja s'inclou en el pla d'infraestructures del transport de Catalunya (PITC). El projecte de fer arribar la línia de Sabadell de FGC fins a Castellar que conté el pla metropolità també el recull el PITC. L'altra ampliació que beneficiaria Ferrocarrils serà la prevista a la línia de l'Anoia per fer-la arribar fins a la plaça de les Glòries i el Barcelonès Nord.

La línia orbital ferroviària –que unirà Vilanova i Mataró passant per Vilafranca, Martorell, Terrassa i Granollers– apareix en el PITC, també en les inversions del Ministeri de Foment per a rodalies i s'inclou en el pla metropolità. Aquí, l'orbital no guanya en concreció; com en el cas del quart cinturó, la definició és mínima perquè és un projecte que l'ha de definir, pagar i executar el Ministeri de Foment.

La connexió de la Riera de Caldes s'ha modificat respecte de l'avantprojecte. El govern hi planificava que el perllongament fos ferroviari i ara s'opta per fer-lo amb metro lleuger o amb autobús.

Re: El Túnel d'Horta, també!

Posted: Monday 25/05/2009 0:40
by UT596001
No és per res, però quan es va presentar el nou pla general per a la regió metropolitana fa un any, ja apareixia aquest corredor ferroviari del que es parla a la notícia, per tant no hay nada nuevo bajo el sol.

FGC Virrei Amat - Cerdanyola en 6 anys

Posted: Monday 01/02/2010 7:45
by davida
Avui El Periodico porta aquesta noticia:
Mapa pdf
El Govern català fa els primers passos per construir el túnel ferroviari d’Horta
• La perforació del túnel i el seu enllaç amb el metro a Virrei Amat es podrien resoldre en uns sis anys
• Obres Públiques licitarà aquest mes els estudis informatius de la connexió entre BCN i el Vallès
Ferrocarrils també travessarà el Besòs fins a Santa Coloma abans del 2026
El pacte per les infraestructures va posar fi a dècades de polèmica
Els socis del tripartit van estimar el cost en 300 milions d’euros
EDITORIAL: 'El túnel ferroviari d’Horta, més a prop'
XABIER BARRENA
BARCELONA
El túnel d’Horta, una d’aquelles infraestructures, com el quart cinturó, paralitzades durant anys per l’oposició d’alguns sectors –ecologistes– començarà el seu camí en breu. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) traurà a licitació, aquest mes de febrer, segons ha pogut saber aquest diari, els estudis informatius del projecte que unirà, només ferroviariament, el nord del pla barceloní amb el Vallès, a l’altura de Cerdanyola. S’inicia, així, una nova etapa que culminarà amb l’entrada en servei de la segona connexió entre les dues zones de la conurbació barcelonina. La primera, l’històric traçat per les Planes i la Floresta fins a Sant Cugat, ja s’acosta als 100 anys de vida. Temps més que suficient per pensar en un traçat alternatiu i complementari. L’any 1920, el pla barceloní comptava amb poc més d’un milió d’habitants i el Vallès Occidental amb menys de 100.000. Avui, gairebé tres milions de persones ocupen tot el litoral i un altre més viu a l’altre costat de la muntanya.
La Generalitat licitarà diversos estudis informatius. Un, exclusivament per a la perforació o el pas subterrani de Collserola, mentre que els altres dos analitzaran la viabilitat de connectar les dues boques amb la xarxa existent de Ferrocarrils. Cap a Glòries i la plaça de Catalunya, pel sud, i des de la boca nord fins a enllaçar, a l’altura del campus de la UAB a Bellaterra, amb el traçat ja existent. Això si la Generalitat segueix, com és lògic, el full de ruta que es va autoimposar a l’elaborar el pla territorial metropolità.
Segons diverses fonts, PTOP té els plecs gairebé preparats per poder sortir a subhasta des de l’estiu passat, després de l’aprovació del pla metropolità, però va preferir esperar que es firmés el Pacte Nacional d’Infraestructures, per part de les tres forces al Govern català, per treure-ho a la llum.

PLA EXPRÉS / El més urgent, sens dubte, és la construcció de la galeria de connexió entre els dos vessants de Collserola. Si s’optés per deixar per a una segona fase la seva prolongació fins a Catalunya, passant per Glòries, el nou traçat finalitzaria a l’estació de Valldaura de la L-3 del metro, o potser, una mica més cap a l’est, a Virrei Amat, que també connectaria amb les línies L-4 i L-5. En aquest cas, que els tècnics coneixen com a llançadora, el termini de posada en servei podria ser d’uns sis anys, segons algunes veus. És a dir, 10 anys abans del màxim previst en el pla territorial metropolità.
La connexió ferroviària amb el Vallès, clarament antiquada, com demostren les xifres de població indicades abans i qualsevol imatge matinal de la C-58, a la seva entrada al municipi de Barcelona, també viurà una altra millora. El pla Rodalies 2015 del Govern central preveu millorar el trajecte entre el Vallès i el litoral. Rodalies no travessa Collserola sinó que utilitza el pas natural del Besòs i envolta el turó de Montcada, i això fa que perdi uns valuosos minuts. El Govern construirà un túnel sota aquest turó, un procés que encara no ha iniciat els tràmits.
És clar que, a aquestes altures, no n’hi ha prou de portar els veïns del Vallès fins al centre de l’àrea metropolitana. S’ha de pensar com facilitar el seu accés a tots els racons del litoral. La prolongació de la línia actual de Catalunya a Glòries permet pensar gairebé en una línea circular que unís les dues places barcelonines amb Sant Cugat i Cerdanyola. Aquest traçat intersecciona amb totes les línies de metro, excepte la curtíssima L-11.

FRANCESC MACIÀ / Per poder millorar la connectivitat en el sentit que va paral·lel al mar, la regió barcelonina compta amb alguns altres projectes. Per exemple, la connexió dels Ferrocarrils que vénen del Baix Llobregat, que també inclou la L-8 del metro, des de la plaça d’Espanya, on finalitzen de manera gairebé aïllada actualment, fins a Francesc Macià i d’allà fins a Glòries, on enllaçaria amb la línia d’Horta, seguint la Travessera de Gràcia.

Re: FGC Virrei Amat - Cerdanyola en 6 anys

Posted: Monday 01/02/2010 7:53
by davida
Opinio personal:
Aixo sembla una altre linea feta amb tiralinies de despatx. El 2016 les coses estaran tal com estan ara, com a maxim la L9 acabada amb 10 anys de retras.
Sembla que hagin mirat el carrer amb mes forumaires de transport.cat per kilometre (6 forumaires/km) i han fet una nova linia per tenir-lo contents. Aixó despres de Rodalies per la Diagonal, el crit de guerra d'un altre forumaire, ja surt a tots el planols. A vegades sembla que mirin el nostre forum buscant idees. :D :D :D :D :D
Fa anys i panys que sento a dir de fer un nou tunel de rodalies de Torre Baró a Cerdanyola per evitar la volta pel turó de Montcada, es molt mes senzill i ja veurem quan es farà. Surt a tots el PDI, plans metropolitans i mandangues varies. Pero a la hora de la veritat res de res.

Re: FGC Virrei Amat - Cerdanyola en 6 anys

Posted: Monday 01/02/2010 8:20
by metring
davida wrote:Opinio personal:
Aixo sembla una altre linea feta amb tiralinies de despatx. El 2016 les coses estaran tal com estan ara, com a maxim la L9 acabada amb 10 anys de retras.
Sembla que hagin mirat el carrer amb mes forumaires de transport.cat per kilometre (6 forumaires/km) i han fet una nova linia per tenir-lo contents. Aixó despres de Rodalies per la Diagonal, el crit de guerra d'un altre forumaire, ja surt a tots el planols. A vegades sembla que mirin el nostre forum buscant idees. :D :D :D :D :D
.
Impressionant... De no voler fer l'enllac L4-L5 a Virrei Amat, perquè deien que no aniria massa gent, es gira la truita i proposen aixòDoncs posats a demanar, jo reivindico sortida de Fabra i Puig a l'altre banda de la Meridiana xD

Re: FGC Virrei Amat - Cerdanyola en 6 anys

Posted: Monday 01/02/2010 8:35
by victorcasta
El que haurien de fer és licitar el projecte en silenci i sense fer aquest bombo i plateret on es dóna a entendre que un cop acabat el projecte es posaran a construir el túnel. La Generalitat ha d'acabar de construir totes les actuacions del PDI abans d'embarcar-se en projectes així.

Re: FGC Virrei Amat - Cerdanyola en 6 anys

Posted: Monday 01/02/2010 8:35
by metring
I notícia relacionada:

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... io_PK=1022

Ferrocarrils cruzará también el Besòs hasta Santa Coloma antes del 2026


Ferrocarrils estudiaba dos opciones para abrir un nuevo puente hacia el Vallès. El túnel de Horta o bien una segunda galería, paralela a la actual y a poca distancia de esta. Con este motivo, cuando se abordó ampliar el túnel de la plaza de Catalunya para reducir la frecuencia de paso de los trenes, se optó por buscar una solución que no impidiera continuar ese túnel por el paseo de Gràcia, ni por la calle de Fontanella, hacia Glòries. El plan territorial prevé que la continuación de este último por Ausiàs March hasta Glòries, donde seguirá la Diagonal hasta Pere IV y se bifurcará. Por un lado, hasta Horta y, por el otro, por Cristóbal de Moura, cruzará el río e irá hacia los barrios más cercanos a la montaña de Santa Coloma.

Antiguitats i llaços

Posted: Monday 01/02/2010 9:48
by Guigui
La connexió ferroviària amb el Vallès, clarament antiquada, com demostren les xifres de població indicades abans i qualsevol imatge matinal de la C-58, a la seva entrada al municipi de Barcelona, també viurà una altra millora.
Antiquada, no: saturada. És increïble la mentalitat de nou ric que impera en aquest país, per la qual tot allò que no fa el pes és titllat d'antigalla que fa més nosa que servei.

Per altra banda, no entenc la mania en voler-ho tancar tot en llaç. Com si no hi hagués altres opcions molt més racionals de continuar el traçat. Exemple: Badalona, Estació de França. El problema que tenen aquests "planificadors" és que conceben la xarxa de cada operador com un compartiment estanc, sense tenir en compte els grans avantatges que proporcionaria la permeabilitat entre les diferents xarxes actuals. És clar que abans caldria que FGC es dividís en un ens gestor d'infraestructures (transferència de la B-V i la L-A a Ifercat) i en un operador de material mòbil, de manera que els trens puguin circular indistintament per diferents infraestructures, pagant el cànon a qui toqui, i que tota la xarxa ferroviària de l'àrea metropolitana passi a UIC; però considerant que el projecte del túnel d'Horta està encara verd (malgrat el fum dels sis anys que ens venguin, vegeu què deien de la L9 el 1999) i el retard i canvi de projecte que pateixen totes les obres ferroviàries a Catalunya, hi ha temps per a arreglar la resta.

Re: FGC Virrei Amat - Cerdanyola en 6 anys

Posted: Monday 01/02/2010 10:14
by Oriol
metring wrote:I notícia relacionada:

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... io_PK=1022

Ferrocarrils cruzará también el Besòs hasta Santa Coloma antes del 2026


Ferrocarrils estudiaba dos opciones para abrir un nuevo puente hacia el Vallès. El túnel de Horta o bien una segunda galería, paralela a la actual y a poca distancia de esta. Con este motivo, cuando se abordó ampliar el túnel de la plaza de Catalunya para reducir la frecuencia de paso de los trenes, se optó por buscar una solución que no impidiera continuar ese túnel por el paseo de Gràcia, ni por la calle de Fontanella, hacia Glòries. El plan territorial prevé que la continuación de este último por Ausiàs March hasta Glòries, donde seguirá la Diagonal hasta Pere IV y se bifurcará. Por un lado, hasta Horta y, por el otro, por Cristóbal de Moura, cruzará el río e irá hacia los barrios más cercanos a la montaña de Santa Coloma.
Total, que per anar de Santa Coloma a la UAB, trajecte que en cotxe es fa en 10 minuts i que en metro + R7 en uns 45 minuts, es trigara....?