Page 1 of 2

Els preus dels bitllets d'avió han de ser transparents

Posted: Thursday 21/06/2007 14:17
by Guigui
Segons un article del diari austríac Der Standard, Ryanair ha sigut condemnada pel Tribunal Mercantil de Viena a indicar els seus preus amb tots els suplements inclosos. La demanda ha partit de la Cambra de Treballadors, que assumeix funcions de protecció del consumidor i que també ha anunciat futures actuacions paral·leles. Entre elles, ja hi ha un procés en marxa contra la companyia eslovaca de baix cost Sky Europe pels mateixos motius.

Tot i que la sentència només afecta directament Ryanair, significa un precedent per la resta de companyies aèries. A Àustria és obligatori indicar la tarifa completa dels vols des de començaments del 2006, gràcies a una modificació de la Llei d'Indicació de Preus.

Parlament Europeu aprova transparència de preus

Posted: Thursday 12/07/2007 1:53
by Guigui
Comunicació oficial del Parlament Europeu:

--------------------------------------------------------------------------------------

Las compañías aéreas deberán proporcionar información más transparente sobre los precios de los vuelos

Transporte - 11-07-2007 - 17:26

El PE aprobó hoy una serie de enmiendas en primera lectura a un reglamento que tiene como objetivo mejorar la protección de los pasajeros aéreos. La Cámara exige a las compañías aéreas una mayor transparencia en la información sobre los precios de los vuelos y pide que se publiquen las tarifas con todos los impuestos, tasas obligatorias y recargos. Los diputados alegan que los pasajeros tienen derecho a recibir información clara y completa del precio total que deben pagar.

El Parlamento introduce enmiendas a la propuesta de la Comisión Europea (CE) que revisa el "tercer paquete de liberalización" del mercado interno de aviación de 1992. Este paquete tiene como objetivo incrementar la eficiencia del mercado, reforzar la seguridad de los servicios aéreos y mejorar la protección de los pasajeros.

La Eurocámara respalda las líneas generales de la propuesta de la Comisión Europea. Además, apoya su objetivo de poner fin a las prácticas de las compañías aéreas consistentes en publicar las tarifas sin los cánones, tasas, impuestos, y recargos. Sin embargo, considera que "la obligación de las compañías aéreas de publicar sus tarifas con inclusión de todos estos elementos debe expresarse con mayor precisión".Por este motivo, el Parlamento aprobó una enmienda a la propuesta que afirma que "las compañías aéreas que operen dentro de la Comunidad proporcionarán al público amplia información sobre sus tarifas y fletes aéreos (...) y sobre todos los impuestos, tasas obligatorias, recargos y cánones aplicables que cobran en beneficio de terceros" (enmienda 46).

En línea con lo anterior, los diputados subrayan que las tarifas aéreas publicadas bajo cualquier forma (también a través de Internet) incluirán en detalle "todos los impuestos, tasas obligatorias, recargos y cánones aplicables" que la compañía aplica. Además, los suplementos opcionales de precio se comunicarán "de una manera clara, transparente y sin ambigüedades al comienzo de cualquier proceso de reserva (...) los acuerdos implícitos de aceptar tales suplementos serán nulos" (enmienda 46).

Las compañías deberán presentar sus tarifas siguiendo las siguientes categorías:

• impuestos y otras tasas y contribuciones percibidas por los Estados
• tasas, contribuciones, cánones y otros gastos percibidos en beneficio de las compañías aéreas
• tasas, contribuciones, cánones y otros gastos percibidos en beneficio de la empresa gestora del aeropuerto (enmienda 48).


Tasas y cargas de seguridad

El Pleno del PE afirma que "cuando los costes de aeropuerto o de seguridad a bordo estén incluidos en el precio del billete, estos costes se indicarán en el billete por separado o se comunicarán al pasajero por otros medios" (enmienda 50).

Además, la Cámara precisa que cuando los Estados o las compañías aéreas recauden las tasas y cargas de seguridad, "deberán ser transparentes y utilizarse exclusivamente para hacer frente a los costes de aeropuerto o de seguridad a bordo de la aeronave" (enmienda 50). El Parlamento alega que las cargas de seguridad están aumentando y el consumidor tiene derecho a saber "a cuánto se elevan y para qué se utilizan".

Los diputados también contemplan la imposición de sanciones por parte de los estados a las compañías aéreas que infrinjan estas normas. Estas sanciones deben ser "efectivas, proporcionadas y disuasorias" (enmienda 51).


Condiciones para conceder licencias

Para que los Estados puedan conceder licencias a las compañías, éstas deben demostrar que disponen de suficiente cobertura para garantizar el reembolso de las cantidades abonadas y para asumir los costes de repatriación de los pasajeros (enmienda 15), que su capital neto es de, al menos, 100.000 euros (enmienda 16) y que tienen su principal centro de actividad en la Comunidad (enmienda 11).

Si las autoridades competentes para la concesión de licencias sospechan que una compañía aérea comunitaria no puede hacer frente por un período de 12 meses a sus obligaciones, podrán dejar la licencia de explotación en suspenso o revocarla (enmienda 25).

Los diputados aprobaron hoy una enmienda (61) en la que piden a la Comisión que presente al Parlamento Europeo y al Consejo "una propuesta legislativa sobre las condiciones sociales y laborales en el sector de la aviación civil y que hasta su entrada en vigor exija a las compañías aéreas que observen las normas relativas al desplazamiento de trabajadores en lo que respecta a sus propias plantillas".


Legislación social

La explotación de bases situadas fuera del país de origen ha creado problemas en cuanto a la determinación de la legislación en materia de empleo aplicable a las tripulaciones. Para resolver este problema, el Parlamento propone que sea el Estado miembro el que vele por la adecuada aplicación de la legislación social comunitaria y nacional por lo que se refiere a los empleados de una compañía aérea comunitaria que explote servicios aéreos desde una base operativa situada fuera del territorio del Estado donde esa compañía aérea comunitaria tiene su principal centro de actividad.


Breve contexto

El "tercer paquete" de medidas relativas al mercado interior de la aviación se aprobó el 23 de julio de 1992. Este paquete comprende tres reglamentos y sus antecesores fueron el "primer paquete", adoptado en 1987, y el "segundo paquete" de junio de 1990.

Como consecuencia de la introducción del "tercer paquete" de medidas, se ha observado una expansión sin precedentes del transporte aéreo en Europa, se han barrido los antiguos monopolios, se ha introducido el cabotaje intracomunitario y ha hecho aparición la competencia, especialmente en el ámbito de las tarifas, en beneficio de los consumidores. La aviación europea ha pasado de ser un mercado muy regulado, basado en acuerdos bilaterales, a ser un mercado único muy competitivo.

--------------------------------------------------------------------------------------

Pel que sembla, atès que el Consell Europeu també hi està d'acord, el corresponent reglament podria entrar en vigor abans de finals d'any.

Posted: Wednesday 05/12/2007 10:04
by wefer
http://www.lavanguardia.es/
-----------------------------------
La UE acuerda que el precio de los billetes de avión incluya impuestos y recargos

Quedará prohibido todo tipo de discriminación tarifaria entre los viajeros por razón de su lugar de residencia o nacionalidad

Bruselas. (EFE).- Los países de la Unión Europea (UE) han llegado a un acuerdo político para aumentar la transparencia en la información a los pasajeros aéreos, con medidas como la obligación de incluir en las ofertas de billetes de avión todo tipo de impuestos y recargos que puedan encarecer su precio final.

El Consejo de Transportes y el Parlamento Europeo han decidido esta modernización de la legislación sobre transporte aéreo, que completa la directiva por la que a partir de diciembre de 2007 los precios deben incluir los impuestos. Con dichas medidas se pretende fomentar que los usuarios puedan hacer comparaciones reales de precios, así como evitar la publicidad engañosa.

Asimismo, quedará prohibido todo tipo de discriminación tarifaria entre los viajeros por razón de su lugar de residencia o nacionalidad.

El reglamento permitirá una aplicación más estricta y uniforme de las reglas en toda la Unión Europea, por lo que las licencias de explotación deberán ser vigiladas con idéntico rigor en todos los estados miembros.

Bajo control de la Comisión Europea, los eventuales repartos de espacio aéreo no podrán ser discriminatorios, mientras que todos los aeropuertos deberán disponer de infraestructuras de transporte eficaces y al servicio de los pasajeros.

El comisario europeo de Transportes, Jacques Barrot, consideró que "la liberalización del transporte aéreo es un éxito para Europa, ya que jamás antes ha habido tantas posibilidades de viaje ni tarifas menos elevadas". "Hoy consolidamos este éxito asegurando una competencia leal entre las compañías y reforzando los controles de seguridad", añadió en un comunicado.

Posted: Wednesday 12/12/2007 22:27
by A-380
Si el pasajero pesa mas de 120 kg.. paga 2 asientos, pero ocupa 2 asientos? :x :malicia
:hola
Pedro

A Internet, només el preu final

Posted: Wednesday 09/07/2008 22:16
by Guigui
Notícia de l'Avui:

La UE obligarà les aerolínies a mostrar a internet el preu final del vol

L'objectiu de la nova normativa, que s'aplicarà a partir de l'any que ve, és acabar amb ofertes confuses

EFE
Estrasburg
Ult. Act. 09.07.2008 - 14:45 hs


El Parlament Europeu (PE) ha aprovat avui un reglament que obligarà les aerolínies a indicar amb claredat i en tot moment el preu final dels bitllets, inclosos impostos i recàrrecs, en les seves pàgines web. Els eurodiputats han ratificat l'acord al qual van arribar recentment els Estats membres.

L'objectiu de la nova normativa, que s'aplicarà a partir de l'any que ve, és acabar amb ofertes confuses i que, des d'un primer moment, l'usuari sàpiga quant costarà el seu vol, inclosa la tarifa, els impostos, els cànons i els recàrrecs.

Al mateix temps, la UE obligarà que tots els suplements addicionals, com les assegurances de viatge, es comuniquin "d'una manera clara, transparent i sense ambigüitats" a l'inici de la reserva. A més, les aerolínies no podran marcar aquestes caselles per defecte, les haurà de seleccionar el passatger.

PROHIBIDO OCULTAR LAS TASAS Y CARGOS DE GESTIÓN

Posted: Thursday 30/10/2008 16:03
by Santfeliuenc
Hola,

De Reuters:
La UE prohíbe a las aerolíneas ocultar las tasas y cargos extra

Las aerolíneas de la Unión Europea tendrán prohibido a partir de esta semana ocultar las tasas y los cargos extra cuando anuncian sus vuelos, dijo el jueves la Comisión Europea.

La Comisión Europea dijo también que sus nuevas normas sobre servicios aéreos, que entran en vigor el sábado, dan a los países europeos más poderes para impedir bancarrotas de las compañías aéreas, que a menudo repercuten en pasajeros que se quedan varados en tierra.

"Las aerolíneas tendrán que incluir todos los impuestos y cargos en el precio final del billete (...) y tendrán que hacerlo desde el momento de publicar los precios", dijo un portavoz de la Comisión.

"Eso significa que no habrá cargos ocultos, ni tarifas o tasas ocultas, plena transparencia y la posibilidad de opciones informadas", añadió.

Las normas también impiden a los proveedores cobrar precios diferentes por el mismo vuelo si se oferta en diferentes web nacionales.

Y para reducir el riesgo de que las aerolíneas nuevas entren en bancarrota tendrán que aportar más información sobre sus recursos financieros a las autoridades nacionales.

"Si un proveedor aéreo no puede cumplir más con sus obligaciones actuales y futuras por un período de doce meses, la autoridad suspenderá o revocará la licencia operativa", dijo el comunicado.

Las nuevas normas entran en vigor cuando las aerolíneas afrontan una mezcla de alza de los costes de los combustibles, una caída en la demanda de los consumidores y el impacto de la crisis crediticia en la liquidez bancaria.

Más de 30 aerolíneas han quebrado en todo el mundo en lo que va de año y se espera que un número similar lo haga en los próximos meses, ante la caída de los viajes en el hemisferio norte por el invierno.

Las nuevas normas de la UE incluyen también procedimientos de emergencia para reemplazar a las aerolíneas que quiebran cuando éstas viajan a una región remota o una isla que depende de un vínculo aéreo para la supervivencia económica.
Saludos,
Sergio

I el cobrament de l'equipatge?

Posted: Thursday 30/10/2008 16:40
by Guigui
Molt bé, i els costos variables com l'equipatge que cobren cada cop més aerolínies, què?

Inclou totes les taxes i recàrrecs

Posted: Friday 31/10/2008 11:19
by Guigui
Notícia de l'Avui:

Les aerolínies, obligades des de dissabte a anunciar els preus de bitllets amb totes les taxes i recàrrecs

Brussel·les.- Les aerolínies tindran prohibit, des d'aquest dissabte, anunciar bitllets d'avió a un preu i després cobrar-ne un altre molt més car per les taxes aeroportuàries, els recàrrecs de carburant, l'assegurança de viatge o el suplement per facturar l'equipatge

ACN / Avui.cat
Brussel·les
Ult. Act. 31.10.2008 - 10:09 hs


Les aerolínies estan obligades, des d'aquest dissabte, ha anunciar el preu final dels bitllets d'avió, incloent-hi les taxes aeroportuàries, els recàrrecs de carburant, l'assegurança de viatge o el suplement per facturar l'equipatge.

Així, els viatgers que consultin la web d'una companyia aèria o que rebin publicitat hauran de saber "en tot moment el preu final que hauran de pagar" i d'una forma "clara, transparent i sense ambigüitats" ni "taxes amagades", adverteix el portaveu de Transport de la Comissió Europea, Jens Mester.

La nova normativa comunitària també prohibeix qualsevol discriminació tarifària entre viatgers pel seu lloc de residència o nacionalitat.

Fins ara, la majoria de les companyies aèries publicitaven a internet les tarifes barates dels bitllets d'avió sense incloure les taxes o les càrregues per carburant. D'aquesta manera, molts viatgers es trobaven que, un cop havien acceptat el preu del bitllet publicitat, se li incrementava considerablement per recàrregues no anunciades. Fins i tot, molts viatgers veien augmentar el bitllet d'avió quan arribaven a l'aeroport i els obligaven a pagar per facturar l'equipatge, fet que encaria un bitllet que en principi havia estat publiciat com a "baix cost".

Només 1 de 4 línies a la UE compleix

Posted: Thursday 14/05/2009 23:21
by Guigui
http://www.3cat24.cat/noticia/384740/ec ... r-internet

Només 1 de cada 4 aerolínies compleix les normes europees de venda per internet

Actualitzat a les 20:59 h 14/05/2009

Només una de cada quatre aerolínies que operen a la Unió Europea compleix la normativa comunitària sobre la venda per internet, segons dades de la Comissió Europea. L'executiu de Brussel·les assegura que la majoria de pàgines web de les companyies analitzades contenen informació enganyosa o despeses suplementàries que encareixen el preu que es publicita. Entre les empreses espanyoles analitzades hi ha Iberia i Spanair, que són dins el grup que compleix totes les normes. Altres, com Vueling i Clickair, han quedat al marge de la investigació perquè només s'han tingut en compte les aerolínies amb més volum de venda.

La Comissió Europea investiga des del 2007 els problemes per frau en la venda de vols per internet, la majoria de vegades perquè els anuncis contenen informació enganyosa i perquè l'usuari es troba seleccionades opcions predeterminades o suplements que incrementen el preu final del bitllet. Des d'aleshores, afirma l'executiu, moltes aerolínies han "remodelat la pàgina", de manera que "s'ha fet un pas en la bona direcció".

De les 67 companyies analitzades, les que més operen a la Unió, només 16 compleixen estrictament la normativa, i entre aquestes hi ha Iberia i Spanair. Un segon grup, dins el qual hi ha Alitalia, Lufthansa, Ryanair, EasyJet, AirEuropa i Brussels Airlines, no la compleixen del tot però s'ha compromès a millorar.

A la llista de comportament negatiu hi ha aerolínies com Air Flote, AirBaltic, Emirats, Wind Jet, Royal Air Maroc i Turkish Airlines, empreses que segons la Comssió "no van respondre de cap manera" als tocs d'atenció de Brussel·les. El pròxim examen de la UE serà al juny, i l'executiu comunitari ja ha advertit que demanarà a cada estat que persegueixi jurídicament les aerolínies en cas que no es posin al dia.

Re: Els preus dels bitllets d'avió han de ser transparents

Posted: Friday 15/05/2009 0:23
by automotorserie 436
A la polémica sobre el precio de los billetes yo añado la "variabilidad de precios", un transporte tiene un coste un día y el siguiente también, lo demás es abuso, y las compañías aéreas saben mucho de abusar y ofertar...

Empreses privades, lleis del mercat

Posted: Saturday 16/05/2009 0:18
by Guigui
T'oblides d'una cosa: una companyia aèria és privada i, per tant, es regeix per les lleis del mercat. En conseqüència, no es tracta de si un bitllet té un cost un dia i l'altre també, sinó quin benefici pot generar un dia i quin un altre.

Oi que el lampista no et cobrarà en funció del cost que li causi la reparació, sinó en funció del benefici que en pugui treure per a viure dignament? I no em diràs que anar de viatge, per molt de negocis que sigui, és una necessitat més imperiosa que arreglar una canonada de casa.

Re: Empreses privades, lleis del mercat

Posted: Saturday 16/05/2009 7:44
by megapauer
Guigui wrote:T'oblides d'una cosa: una companyia aèria és privada i, per tant, es regeix per les lleis del mercat. En conseqüència, no es tracta de si un bitllet té un cost un dia i l'altre també, sinó quin benefici pot generar un dia i quin un altre.

Oi que el lampista no et cobrarà en funció del cost que li causi la reparació, sinó en funció del benefici que en pugui treure per a viure dignament? I no em diràs que anar de viatge, per molt de negocis que sigui, és una necessitat més imperiosa que arreglar una canonada de casa.
Sí, però un lampista em cobrarà el mateix un dia laboral normal que un altre.

Re: Empreses privades, lleis del mercat

Posted: Saturday 16/05/2009 23:09
by automotorserie 436
megapauer wrote:
Guigui wrote:T'oblides d'una cosa: una companyia aèria és privada i, per tant, es regeix per les lleis del mercat. En conseqüència, no es tracta de si un bitllet té un cost un dia i l'altre també, sinó quin benefici pot generar un dia i quin un altre.

Oi que el lampista no et cobrarà en funció del cost que li causi la reparació, sinó en funció del benefici que en pugui treure per a viure dignament? I no em diràs que anar de viatge, per molt de negocis que sigui, és una necessitat més imperiosa que arreglar una canonada de casa.
Sí, però un lampista em cobrarà el mateix un dia laboral normal que un altre.
Totalmente de acuerdo contigo, ¿Os imagináis que el precio de los autobuses interurbanos de empresas privadas variara cada día?... Es un verguenza, un robo... ¿y que podemos hacer?, Boicto al avión por tanto
automotorserie 436 wrote:A la polémica sobre el precio de los billetes yo añado la "variabilidad de precios", un transporte tiene un coste un día y el siguiente también, lo demás es abuso, y las compañías aéreas saben mucho de abusar y ofertar...
y como decía más arriba

Re: Els preus dels bitllets d'avió han de ser transparents

Posted: Saturday 16/05/2009 23:50
by josep_serre
No és gens estrany que el preu dels autobusos urbans i també algun interurbà sigui difrerent el cap de setmana que el dia feiner, així com la validesa de determinats abonaments no inclogui determinats dies o hores.

Tarifes reduïdes

Posted: Sunday 17/05/2009 14:38
by Guigui
automotorserie 436 wrote:Es un verguenza, un robo... ¿y que podemos hacer?, Boicto al avión por tanto
En això estic d'acord. A ningú li va la supervivència en la compra d'un bitllet d'avió. Per tant, qui ho trobi abusiu, que no l'agafi.

Ara bé, ja us heu aturat a pensar que, tècnicament, totes les tarifes són reduïdes a partir d'una tarifa "normal" (la més cara, que pràcticament ningú no ha de pagar)?

Re: Els preus dels bitllets d'avió han de ser transparents

Posted: Tuesday 19/05/2009 15:38
by metring
Apa que lo dels telèfons!!! Vaja preus tant "transparents"!!!!!

http://www.lamalla.cat/societat/article?id=264457

Denuncien sis aerolínies per tenir telèfons d'atenció al client amb prefix 807

La Facua recorda que aquest servei hauria d'anar inclòs en el preu del bitllet però es paguen fins a 1,51 euros per minut >:(

LAMALLA.CAT

L'associació de consumidors Facua-Consumidors en Acció ha denunciat sis companyies aèries (Iberia, Air Europa, Easyjet, Ryanair, Spanair i Vueling) per realitzar els seus serveis d'atenció al client a través de telèfons de pagament amb prefix 807. Ha assegurat que aquests telèfons reporten a les aerolínies "importants ingressos extra tot i que, legalment, haurien d'estar inclosos en el preu del bitllet". El preu de les trucades va de 0,41 a 1,51 euros per minut.

Facua denuncia que l'usuari ha de pagar una quantitat per rebre informació sobre el vol, la seva confirmació i el canvi en les condicions del bitllet o la seva cancel·lació, així com dades sobre la documentació necessària per realitzar el viatge o, fins i tot, per reclamar sobre algun tipus d'error o anomalia. El preu varia en funció de la companyia o si es truca des d'un telèfon fix o mòbil, però va d'entre 0,41 i 1,51 euros per minut.

La plataforma apunta que, a més, en molts casos el telèfon és l'única via per fer aquests tràmits. Així, per exemple, Easyjet adverteix al seu web que "no s'accepten reclamacions per fax, carta o correu electrònic". Fins i tot si el client no vol que s'utilitzin les seves dades personals per a enviar-li publicitat, també cal trucara una línia 807.

La Facua ha presentat una denúncia davant l'Institut Nacional del Consum (INC) del Ministeri de Sanitat i davant les autoritats de Consum de les comunitats autònomes on tenen la seva seu social les radicades a Espanya: Balears en els casos de Air Europa i Spanair, Madrid en el d'Iberia i Catalunya en el de Vueling. Argumenta en la seva queixa que, que al cobrar per les consultes i reclamacions, les companyies incorren en clàusules abusives, al limitar de forma inadequada l'exercici de drets dels usuaris que estan implícits en la contractació del bitllet.

I Clickair

Posted: Tuesday 19/05/2009 15:43
by Guigui
Suposo que no hi afegeixen la quasi extinta Clickair per això, perquè aviat deixarà d'existir. Però igualment, quins pájaros aquests, també!

Re: Els preus dels bitllets d'avió han de ser transparents

Posted: Friday 22/05/2009 20:29
by erbuki
Hola, he cregut convenient escriure en aquest post abans que obrir-ne un de nou per preguntar-vos un dubte.

No he agafat mai un avió, i tenim pensat amb uns amics anar a passar el dia a París ara a l'estiu. He trobat a la web de Vueling uns bitllets d'anada i tornada per uns 80€, sortint des de Barcelona el Prat fins a París CDG, i a la inversa.

La meva pregunta és si aquest és el preu definitiu del bitllet o encara pot pujar més la cosa. I m'agradaria saber si el preu és barat o és car (incisteixo que no he agafat mai un avió i sóc bastant incult en el tema). Gràcies!

Preu

Posted: Friday 22/05/2009 23:22
by Guigui
En principi, aquest és el preu definitiu, a no ser que hagis de facturar maleta, que et cobren 10€ més (o alguna quantitat semblant). I la tarifa no és pas massa cara.

Bon viatge! ;)

Sobre les companyies de baix cost i pagar per facturar

Posted: Friday 27/05/2011 14:15
by Mortadel·lo
sembla ser que la llei de transport aeri prohibiria expressament cobrar per facturar maleta però així i tot se'ls permet seguir fent-ho? algú m'ho pot explicar?